Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

"ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ & Πράσινη Δόμηση 2011"

Για 10η συνεχόμενη χρονιά η έκθεση ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ & Πράσινη Δόμηση 2011 θα πραγματοποιηθεί 6-9 Μαΐου στο Helexpo Palace στο Μαρούσι. Ο στόχος της έκθεσης με γνώμονα την εξελικτική πορεία του κλάδου των κατασκευών και της αρχιτεκτονικής, είναι να προβάλλει στους επαγγελματίες επισκέπτες και το κοινό, τις σύγχρονες τεχνικές δόμησης, τις πρωτοποριακές οικολογικές τεχνολογίες για την πράσινη δόμηση και τον εξοπλισμό.
Σύντομη Περιγραφή:
Προκατασκευή – Πράσινο Σπίτι – Ανακαίνιση – Πράσινα Δομικά Υλικά
Θερμοπροσόψεις – Μονώσεις – Φωτοβολταϊκά

Ωράριο Λειτουργίας: Παρ. 16.00 – 21.00, Σαβ.Κυ.Δευτ. 11.00 – 21.00
Οργάνωση: NEW GENESIS
Website: www.kataskeves.com.gr
Τόπος διεξαγωγής: HELEXPO PALACE
Λεωφ. Κηφισίας 39 – Μαρούσι

Η έκθεση χωρίζεται σε τέσσερις βασικές κατηγορίες:
Προκατασκευή
Το μέλλον δείχνει πράσινη προκατασκευή και βιοκλιματική δόμηση. Περιλαμβάνει σύμμεικτες κατασκευές, προκατασκευασμένα σπίτια βαρέως τύπου, προκατασκευασμένες βιοκλιματικές κατοικίες, κινητά συστήματα δόμησης (τροχοβίλες), πέτρινες παραδοσιακές κατοικίες, bungalows αλλά και ναΐσκους.

Πράσινο Σπίτι
Με στόχο την ορθή ενεργειακή διαχείριση των κτιρίων, στο Πράσινο Σπίτι παρουσιάζονται όλες οι νέες τεχνολογίες βιοκλιματικής δόμησης, ολοκληρωμένες και εφαρμοσμένες. Στην έκθεση θα παρουσιασθεί ΚΤΙΡΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ σύμφωνα με τον κανονισμό (ΚΕΝΑΚ) του ΥΠΕΚΑ. Θα περιλαμβάνει όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες Πράσινης Δόμησης, επιδεικνύοντας στην πράξη την εφαρμογή τους (κουφώματα, ενεργειακή θέρμανση/ψύξη, φωτοβολταϊκά, πράσινες στέγες, ανακύκλωση νερού/βιολογικός καθαρισμός νερού κλπ.).

Ανακαίνιση

Με στόχο την ανακαίνιση, όχι μόνο για την αισθητική αλλά και την ενεργειακή βελτίωση των κτιρίων, παρουσιάζονται όλες οι νέες τεχνολογίες και τα υλικά. Σκοπός είναι η ενημέρωση των επαγγελματιών και κοινού για υλικά και μεθόδους κατασκευής, που απαιτούνται για την ανακαίνιση και βελτίωση των κτιρίων.

Κήπος & Έπιπλα Εξοχής
Στόχος είναι η ανάδειξη της Αρχιτεκτονικής Τοπίου, οι κατασκευές υπαίθριων χώρων και κήπων με νέες τεχνολογίες, υλικά και καινοτόμες εφαρμογές.
Η έκθεση ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ & Πράσινη Δόμηση 2011 αποτελεί την μόνη πολυθεματική έκθεση που μέσα σε 10 χρόνια λειτουργίας έχει επιτύχει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των επαγγελματιών και του κοινού για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση τους.
Στα πλαίσια της έκθεσης θα διοργανωθεί ημερίδα με θέμα «Βιοκλιματικό Σπίτι» με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας από τις Σκανδιναβικές χώρες, οι οποίες αποτελούν πρότυπα στην κατασκευή κατοικιών με μεγάλη ενεργειακή απόδοση και λειτουργία με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου