Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΠΑΤ:«αποδιοπομπαίος τράγος» του εθνικού χρέους, η T.A

Είναι σαφές ωστόσο ότι χρειάζεται & άλλη προσπάθεια
«Από το 2007 έχουμε αρχίσει την εφαρμογή προγράμματος εξυγίανσης του Δήμου με απτά αποτελέσματα και συνεχίζουμε χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων προς τους δημότες υπηρεσιών, χωρίς εξ’ αρχής να έχουμε καθόλου αυξήσει τα δημοτικά τέλη», επισημαίνει σε δήλωσή του που φιλοξενεί "ΤΟ ΒΗΜΑ", ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης.
Κι' αυτό, όπως είπε «γιατί δεν αποδεχόμαστε τη λογική οι νέες γενιές να πληρώνουν "τα σπασμένα" παλαιότερων "αμαρτωλών" διοικήσεων που συσσώρευσαν υπέρογκα χρέη εκατομμυρίων ευρώ. Δεν δεχόμαστε να υπάρχουν δημότες δύο ταχυτήτων. Δεν δεχόμαστε η τοπική αυτοδιοίκηση να γίνει ο «αποδιοπομπαίος τράγος» του εθνικού χρέους όταν της αναλογεί μόνο του 1% του συνολικού χρέους, και όταν απορροφά πόρους που αναλογούν μόνο στο 3,1% του ΑΕΠ».
Ο κ.  Γ. Πατούλης μιλώντας επίσης σήμερα στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή», προέβη στην καταγγελία ότι η Πολιτεία έχει χωρίσει τους Δήμους και τους δημότες σε δύο κατηγορίες όσον αφορά τις χρηματοδοτήσεις
Ο δήμαρχος Αμαρουσίου έκανε λόγο για Δήμους που χωρίς να είναι στο «κόκκινο» πήραν 5 εκατ. ευρώ έκτακτη επιδότηση. «Είμαστε σαφέστατα υπέρ της διαδικασίας εξυγίανσης, αλλά δεν μπορεί να υπάρχουν δύο κατηγορίες δημοτών και Δήμων» τόνισε.
Οσον αφορά τις προσπάθειες εξυγίανσης του Δήμου Αμαρουσίου, ισχυρίστηκε ότι ως ΟΜΙΛΟΣ (περιλαμβανομένων των εταιρειών) το Μαρούσι όφειλε 280 εκατ. ευρώ και το χρέος έχει μειωθεί στα 170 εκατ. ευρώ.
«Είχαμε 23 φορείς νομικά πρόσωπα σήμερα έχουμε 4 νομικά πρόσωπα» . «Η πολιτεία,σημείωσε, χρωστάει στην τοπική αυτοδιοίκηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου