Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Προετοιμάζει «πόλεμο» στο κόκκινο σκαθάρι, ο Δήμος

Στην κατάρτιση των εργαζομένων στην υπηρεσία Πρασίνου στο ζήτημα της φυτοϋγειονομικής επέμβασης για την αντιμετώπιση της προσβολής των φοινικοειδών από το ρυγχωτό σκαθάρι προχώρησε σε πρώτη φάση ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (Μ.Φ.Ι).
Σε προσβεβλημένο φοίνικα που είχε εντοπιστεί από το Τμήμα Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής πραγματοποιήθηκε φυτοϋγειονομική επέμβαση, με την παρουσία και τις οδηγίες του Δρ. Δημήτρη Κοντοδήμα του Μ.Φ.Ι.
Συγκεκριμένα έγινε υποδειγματική επίδειξη της τεχνικής της φυτοϋγειονομικής επέμβασης σε φοίνικα που διαπιστώθηκε άμεσα η προσβολή από το ρυγχωτό σκαθάρι το οποίο αφαιρέθηκε με επιτυχία.
Παράλληλα, σε παρακείμενο δέντρο με πιθανή προσβολή έγινε ειδικό κλάδεμα (διάνοιξη παραθύρου επισκόπησης), ώστε να είναι δυνατή η εξέλιξη της προσβολής.

Την επίδειξη παρακολούθησαν ο Αντιδήμαρχος Καθαρισμού και Εξωραϊσμού της πόλης Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, η Προϊσταμένη της Δ/σης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Μ. Σεραφετινίδου, η Προϊσταμένη του Τμήματος Αικ. Κορώνη, και οι εργαζόμενοι στα συνεργεία πρασίνου.Σημειώνεται ότι ο Δήμος Αμαρουσίου παρακολουθεί τις εξελίξεις της ασθένειας του ρυγχωτού κάνθαρου και θα προβεί στις πρέπουσες ενέργειες όταν αυτό παραστεί αναγκαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου