Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Η Μαίρη Διακολιού για τους «φυτευτούς» Υποψήφιους ...

Τα τελευταία χρόνια, όλοι οι κομματικοί φορείς μιλούν για την αυτονομία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ότι οι υποψήφιοι και του πρώτου και του δεύτερου βαθμού θα πρέπει να είναι μακριά από «χρίσματα». 
Μάλιστα, πολλοί αρχηγοί κομμάτων εξαγγέλλουν ότι στο όνομα της αυτονομίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της απόστασής της από κόμματα δεν πρόκειται να ασχοληθούν με την υποστήριξη κανενός υποψηφίου, αφήνοντας ελεύθερες τις τοπικές κοινωνίες να αποφασίσουν.
Στην πράξη όμως, αυτό παραμένει μία εξαγγελία. 
Η πόλη μας, είναι ζωντανό παράδειγμα τέτοιων πρακτικών.
Σε ό,τι με αφορά, ασφαλώς δεν επιθυμώ, ούτε και μου επιτρέπεται να σχολιάσω αποφάσεις που λαμβάνονται στο εσωτερικό οποιουδήποτε κομματικού φορέα.
Ως μέρος της πολιτικής ζωής του τόπου μας, όμως, δεν μπορώ παρά να εκφράσω ότι τέτοιου είδους αποφάσεις αδικούν όλους εκείνους που ήταν παρόντες στην πόλη και που είχαν άποψη για τα ζητήματα που την αφορούσαν. 
Οι "φυτευτοί" υποψήφιοι, είτε επίσημοι, είτε ευκόλως εννοούμενοι,  πρέπει να καταγγέλλονται, απ’ όποιο κόμμα και αν προέρχονται διότι αναπαράγουν το πρότυπο της διαπλοκής των "φίλων" και του ρουσφετιού ...
Στο Μαρούσι, τελικά, από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, επισήμως ή μη, πήγαν περίπατο οι στομφώδεις εξαγγελίες περί της Ελλάδας των αξίων και των αξιών και μάλιστα, από τα κόμματα που τις διαλαλούσαν...
Εκείνοι, που «αφ’ υψηλού»  έμεναν αμέτοχοι στα προβλήματα και στις καθημερινές ανάγκες της πόλης για να μην δημιουργηθούν αντιπαλότητες προς το πρόσωπό τους, ώστε σήμερα να προβάλλουν ως «ενωτικοί», εκείνοι που «εξ καθέδρας» έκαναν καριέρες σε δοτά αξιώματα για να φαντάζουν ως υποψήφιοι με «κύρος», εκείνοι που ενώ υποστήριξαν κομματικές και κυβερνητικές πολιτικές και  ωφελήθηκαν από αυτή τη στήριξη σήμερα  προβάλλουν ως δήθεν ακομμάτιστοι ή ως κομματικοί «εκλεκτοί», εκείνοι που χρησιμοποίησαν τις θέσεις τους ιδίως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προσβλέποντας στη δημαρχία του Αμαρουσίου, εκείνοι που ακόμα εισπράττουν τους μισθούς τους από το Δημόσιο από θέσεις τις οποίες όμως εγκαταλείπουν, είναι εκείνοι που δε με αγγίζουν ούτε ως πολιτικό, ούτε ως πολίτη.
Προτιμώ μαζί ή απέναντί μου να έχω ανθρώπους οι οποίοι  έχουν υπάρξει παρόντες στα ζητήματα των Μαρουσιωτών, ανθρώπους που έχουν εκφράσει άποψη για το μέλλον της πόλης και έχουν αντιπαρατεθεί γι αυτήν, ανθρώπους που έχουν παλέψει για μια καλύτερη ζωή για τους Μαρουσιώτες.
Οι Μαρουσιώτες αξίζουν να τους εκπροσωπούν, όσοι έχουν διεκδικήσει το σταυρό προτίμησής τους, όσοι έχουν αγωνιστεί γι αυτούς, πολλές φορές θυσιάζοντας ακόμα και το προσωπικό τους όφελος, όσοι δεν έφυγαν ποτέ από δίπλα τους.
Μαίρη Διακολιού
Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Δ. Αμαρουσίου
Δικηγόρος
mail.pngfacebook.pngyoutube.pnghome.png
τηλέφωνο/ 210 6149237
κινητό/ 6944 227082    
φαξ/ 210 6147827
                                          €   ●► « » ◄ ▼▲  $  €  $  ●►  ▲▼◄ « » ●► €

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου