Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

«Θα ... αναζητηθούν ευθύνες για το Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο», πιπιλίζει η ΣΗΜΙΤΟφρων Μυρσίνη Ζορμπά


Δικαίωση για τα ρεπορτάζ του «Έθνους» και της Ιωάννας Κλεφτόγιαννη ως προς την παρουσία των αρχαίων μνημείων στη λίστα του Υπερταμείου αλλά και τις «δυσλειτουργικές» -στην καλύτερη περίπτωση- ανάδοχες εταιρείες του έργου του Αρχαιολογικού Κτηματολογίου ήρθε από τη συνέντευξη της υπουργού Πολιτισμού στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Είμαστε υπέρ των καθαρών λύσεων. Δεν μπορούμε να καρκινοβατούμε πάνω σε ζητήματα που πονούν. Το Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο είναι μια υπόθεση που έχει πολλές γκρίζες ζώνες, τις οποίες έχουμε ξεκινήσει να διαλευκάνουμε» τόνισε η κυρία Ζορμπά. 
Επαναλαμβάνοντας ότι έως το τέλος Νοεμβρίου θα δημοσιοποιηθεί η λίστα όλων των μνημείων που θα εξαιρεθούν από το Υπερταμείο, δεν απέκλεισε την περίπτωση να υπάρξει και νομοθετική ρύθμιση για να θωρακιστεί η εξαίρεση από τη μεταβίβαση στο Υπερταμείο. 

Η υπουργός τόνισε επίσης ότι το Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο είναι «ένα έργο που ξεκίνησε το 2011, ανακοινώθηκε δημόσια το 2013 και εκεί τίθεται ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα το λύσουμε.
Υπάρχουν ευθύνες οι οποίες θα αναζητηθούν». 
Επίσης υπογράμμισε ότι «σε καμία περίπτωση» δεν θα ανανεώσει τη σύμβαση της εταιρείας που ανέλαβε το έργο της ψηφιοποίησης του Αρχαιολογικού Κτηματολογίου, ενώ σε ερώτηση για το πώς θα συνεχιστεί από εδώ και πέρα το έργο απάντησε: 
«Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στην έως τώρα φαυλότητα γύρω από το θέμα και τότε θα ανακοινώσουμε και τη συνέχεια»
                                                           ΝΑΤΑΛΙ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ 
                                        € « » $  ●▲▼◄►  $ $   $ $  « » ●► ▲▼◄
ΠΗΓΗ://www.ethnos.gr/politismos/4116_myrsini-zormpa-tha-anazitithoyn-eythynes-gia-arhaiologiko-ktimatologio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου