Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Όλοι & όλες σήμερα Τετάρτη 14 Νοέμβρη στην Απεργία!

Στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια η απεργιακή συγκέντρωση
Ως εδώ! Μπροστά οι δικές μας ανάγκες όχι τα κέρδη των λίγων!
Σήμερα 14 Νοέμβρη Απεργούμε γιατί:
●►Θέλουμε αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
●►Θέλουμε μαζικές προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών των δήμων και της περιφέρειας.
●►Θέλουμε να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που δουλεύουν με αυτές χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους!
●►Θέλουμε να καταργηθούν τα προγράμματα της φτώχιας και της μιζέριας των 495 ευρώ. 
Δεν πρέπει να υπάρχει συνάδελφος που να μην έχει ασφάλεια από τη πρώτη μέρα εργασίας. Κανένας συνάδελφος με μισθό κάτω από τα 751 ευρώ.
●►Δεν επιτρέπουμε καμιά περικοπή στα Βαριά και Ανθυγιεινά, αντίθετα απαιτούμε και νέες ειδικότητες να ενταχθούν σε αυτά. Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ!
●►Θέλουμε να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις στους δήμους. 
Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων!
●►Θέλουμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν νοσοκομεία και όχι να πεθαίνουμε σαν τα σκυλιά στους δρόμους, όπως ο συνάδελφος μας στο Κορωπί. 
Άμεσα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων!
●►Θέλουμε αποκλειστικά δημόσιους, σύγχρονους, δωρεάν παιδικούς σταθμούς πλήρως στελεχωμένους με  Μόνιμο Προσωπικό για όλα τα παιδιά.
●►Θέλουμε να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.
●►Θέλουμε να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, τα χαράτσια, η φοροληστεία.
●►Δεν θέλουμε καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους. 
Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια!
Δεν πάει άλλο με τη κατάσταση των εργαζομένων στους δήμους. 
Την ώρα που η κυβέρνηση ανακοινώνει τα αποτελέσματα της επιτροπής για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά που οδηγούν στο πετσόκομμά τους, φτάσαν στους 45 οι νεκροί στους δήμους τα τελευταία 3 χρόνια. 
Κάθε μέρα έχουμε και ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα. 
Όπως στο δήμο μας που από τύχη γλίτωσαν τη ζωή τους δύο εργάτες καθαριότητας τα ξημερώματα του προηγούμενου Σαββάτου, όταν διερχόμενο όχημα προσέκρουσε με καραμπόλα στο απορριμματοφόρο, που εκτελούσε την αποκομιδή, με αποτέλεσμα ο ένας να τραυματιστεί, ευτυχώς ελαφρά. 
Άραγε στους πίνακες επικινδυνότητας που θα φτιάξει η κυβέρνηση με ερωτηματολόγιο (!) τι ακριβώς θα μετρήσουν; Τους νεκρούς ή τους σακατεμένους εργάτες; 
Τεράστιες είναι και οι ευθύνες των Δημοτικών Αρχών που υλοποιούν πλήρως την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
Και στο δήμο μας η εντατικοποίηση της εργασίας έχει βαρέσει κόκκινο. 
Η απαγόρευση των προσλήψεων σε συνδυασμό με την υποχρηματοδότηση έχουν οδηγήσει στην υποβάθμιση των υποδομών, των μηχανημάτων και των υπηρεσιών και στο ξεζούμισμα των εργαζομένων.
 Την ίδια ώρα που απολύθηκαν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και των ηλεκτροφωτισμό, και κινδυνεύουν με απόλυση και όσοι προσλήφθηκαν με την 3Κ, προσλαμβάνονται κατά δεκάδες εργαζόμενοι με 495 ευρώ το μήνα με 8μηνες συμβάσεις που τους πληρώνει ο ΟΑΕΔ, για να σακατευτούν και αυτοί στο μεροκάματο του τρόμου. 
Φτάσαμε στο σημείο επιστημονικό προσωπικό να εργάζεται στο κράτος με 495 ευρώ τον μήνα την ώρα που η κυβέρνηση κοροϊδεύει χωρίς αιδώ ότι θέλει να αυξήσει τον κατώτατο μισθό! 
Τη ίδια ώρα η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση της φύλαξης των κολυμβητηρίων, εκχωρεί το αναψυκτήριο του σε ιδιώτη, ενώ δεν έχει κάνει καμία σοβαρή ενέργεια για την πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία για τη λειτουργία του.   
Φτάνει πια με τον εμπαιγμό της κυβέρνησης «δέκα σου παίρνω, ένα σου δίνω». 
Καμιά προσδοκία από τα παζάρια για τις συντάξεις, τα αναδρομικά, τα κοινωνικά επιδόματα, τον κατώτερο μισθό. 
Η κυβέρνηση δηλώνει ανοιχτά ότι σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι, που διεκδικούν και δικαστικά τμήμα των δώρων που τους έκοψαν, δικαιωθούν μαζικά, θα νομοθετήσει την μη καταβολή τους! Δώστε πίσω ό,τι μας αρπάξατε! 
Την ίδια ώρα παραπέμπει στις ελληνικές καλένδες τον διαχωρισμό κράτους - Εκκλησίας και νομοθετεί «Αγιο Ταμείο» για μπίζνες, και με την διεκδικούμενη από την εκκλησία περιουσία, που τώρα χρησιμοποιεί ο λαός ακόμα και για να κατοικεί!
Τρία χρόνια τώρα οι πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τσακίζουν τους εργαζόμενους. 
Η ανάπτυξη τους, η επιστροφή στη κανονικότητα στηρίζεται στην πάμφθηνη εργατική δύναμη, στους ανταγωνισμούς και τους πολέμους. 
Η επίθεση τους αφορά όλες τις πτυχές της ζωής του λαού: τους μισθούς, τις συντάξεις, το εισόδημά, τις εργασιακές σχέσεις, την υγεία, την εκπαίδευση, τις υποδομές, τις κοινωνικές δομές. 
Από κοντά και η ΝΔ που διαφημίζει ότι θα διαχειριστεί πιο καλά την επόμενη μέρα της καπιταλιστικής κρίσης, τη φάση της ανάκαμψης των κερδών. 
Και οι δύο κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους ότι μπορεί να υπάρξει ένας καλύτερος καπιταλισμός, όπου και τα κέρδη για τους λίγους θα αυξάνουν και η ζωή των εργαζομένων θα βελτιώνεται. Και οι δύο χορεύουν στις  προσταγές του ΣΕΒ, του ΝΑΤΟ, τις ΕΕ.
Από κοντά και οι άνθρωποι τους στο κίνημα, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ - ΟΤΑ, που με μοιρασμένους ρόλους, επιχειρούν να υπονομεύσουν την κοινή απεργιακή απάντηση των εργαζομένων. 
Φτάσαν στο σημείο να καλούν το συνδικαλιστικό της ασφαλείας στα εργατικά συνέδρια, για να καλύψει τις νοθείες τους! 
Ήδη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ζήσαμε μέρες που θυμίζουν μαύρες εποχές με ασφαλίτη να εντοπίζεται από τις ταξικές δυνάμεις και να απομακρύνεται από την αίθουσα.  
Τώρα οργάνωση της πάλης, για να πετύχει η απεργία στις 14 Νοέμβρη! 
Να πάρουν απάντηση η εργοδοσία, η κυβέρνηση, η εργοδοτική - κυβερνητική πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, τα όργανα των καπιταλιστών στο κίνημα, αυτό το μαύρο αντεργατικό μέτωπο. Μπαίνουμε στη δράση, μπαίνουμε στον αγώνα για να καλυφθούν οι δικές μας ανάγκες! 
Μόνο η δύναμη της συλλογικής πάλης, του ταξικού αγώνα δίνει ελπίδα, αποφασιστικότητα και προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.
                                                                     Εκ του ΔΣ
                 Σωματείο Εργαζομένων                                                  Αριθμ Πρωτ: 38
              Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης                                            Ημερ: 12/11/2018
                                  € « » $  ●▲▼◄►  $ $   $ $  « » ●► ▲▼◄►€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου