Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Νέο ατύχημα χθες στην οδό Φραγκοκλησιάς!!!

Άλλο ένα ατύχημα ήρθε χθες το πρωί στις 11 πμ  να προστεθεί στη σειρά των δεκάδων που έχουν σημειωθεί από τον Οκτώβριο του 2014, όταν «άνοιξε» η οδός Φραγκοκλησιάς προς Λ. Πεντέλης και η οποία συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς ουσιαστικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Αυτή τη φορά «θύμα» - ευτυχώς μόνο με υλικές ζημίες - το αυτοκίνητο του Προέδρου του συλλόγου Πολυδρόσου κ. Β. Καπρινιώτη και η διακοπή της κυκλοφορίας για περίπου 40 ΄.
Συγκεκριμένα φορτηγό διανομής τροφίμων προσέκρουσε ενώ διερχόταν την οδό Φραγκοκλησιάς σε δένδρο, που βρισκόταν λόγω κλίσης (από ετών) εντός του περιγράμματος κίνησης των οχημάτων.   
Το δένδρο μετά την πρόσκρουση έσπασε και έπεσε εγκάρσια της οδού και επί 2 οχημάτων και προκάλεσε στο ένα εκτεταμένες φθορές.
Οι επικρατούσες συνθήκες  ημέρας, μη διέλευσης συγκυριακά  πεζών και  δίτροχων απέτρεψε σε αυτό το ατύχημα τα χειρότερα. 


Η μετατόπιση των αξόνων κυκλοφορίας  προς τη μια πλευρά της οδού Φραγκοκλησιάς  λόγω κατασκευών του έργου της βιοκλιματικής (ποδηλατοδρόμος, παρτέρια)  και της αλλαγής  των θέσεων στάθμευσης επί του συνολικού πλάτους του οδοστρώματος, χωρίς να ληφθούν  προληπτικά μέτρα ασφάλειας (σημάνσεις εμποδίων, στάσεις λεωφορείων, κλαδέματα δένδρων & θάμνων κλπ)  έχει δημιουργήσει παγίδες κινδύνων τόσο για τους πεζούς όσο και τα διερχόμενα οχήματα.
Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής και της Άμεσης Δράσης αποκατέστησαν σε μικρό χρόνο τη κυκλοφορία και στη συνέχεια συνεργείο του Δήμου έκοψε το υπόψη δένδρο για αποφυγή και νέων ατυχημάτων. 
Το σημείο βέβαια εγκυμονεί νέους κινδύνους γιατί όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες οι μετρητές ύδρευσης  της  ΕΥΔΑΠ βρίσκονται κατά ένα μέρος εντός του οδοστρώματος.         
Το σημείο βέβαια εγκυμονεί νέους κινδύνους γιατί όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες οι μετρητές ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ βρίσκονται κατά ένα μέρος εντός του οδοστρώματος.
Καλούνται οι υπεύθυνοι φορείς του Δήμου και οι Δημοτικές παρατάξεις, να ασχοληθούν με τα σοβαρά θέματα οδικής ασφάλειας τα οποία έχουν ανακύψει από τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς και το έργο της βιοκλιματικής και άμεσα να τα επιλύσουν.
                                                                      Για το ΔΣ
                                                       Ο Γ. Γραμματέας του συλλόγου

                                                              Βασίλης Χατζηαθανασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου