Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Τα συμπεράσματα συνεδρίασης διευρυμένου Δ.Σ. της ΠΕΔΑ για το προσφυγικό ζήτημα

Νέα επίθεση της «Ροζ» - ΑΥΓΗΣ στον πρ. της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη

Οι εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα, ιδιαίτερα στην περιοχή της  Αττικής, απασχόλησαν τη συνεδρίαση του διευρυμένου Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ.Α., το απόγευμα της Πέμπτης 3 Μαρτίου, παρουσία πολλών Δημάρχων ή εκπροσωπών τους, του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. Γιώργου Πατούλη, καθώς & του Γιώργου Μπαλάφα, Διευθυντή του γραφείου του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα και αρμόδιου από την πλευρά της κυβέρνησης για τις επαφές με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Στη συζήτηση αναπτύχθηκε για μία ακόμη φορά ο σχετικός προβληματισμός για τις διαστάσεις του προσφυγικού ζητήματος στην Αττική, κατατέθηκαν ερωτήσεις των αιρετών προς τον κ.Μπαλάφα για μία σειρά από ζητήματα, υπήρξαν τοποθετήσεις από τους αιρετούς, ενώ στο τέλος ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. Ηρακλής Γκότσης, κάνοντας έναν απολογισμό της συνάντησης, τόνισε τα παρακάτω:
«Αυτήν την στιγμή το ζήτημα της φιλοξενίας των προσφύγων το αντιμετωπίζουν μόνο 4-5 Δήμοι της Αττικής. 
Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερος καταμερισμός των προσφύγων μεταξύ των Δήμων της Αττικής. Προσωπικά δεν μπορώ να κοιτάω στα μάτια συναδέλφους που έχουν επωμιστεί μόνο αυτοί το βάρος της φιλοξενίας των προσφύγων. 

Οι προτάσεις της εισήγησης μας είναι τρεις:
1ον να υπάρξει εκπρόσωπος μας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο διυπουργικό συντονιστικό
2ον να προχωρήσει το νομοσχέδιο που βάζει κάποια ζητήματα που μας λύνουν τα χέρια στη διαχείριση αυτών των προβλημάτων αλλά θα πρέπει πριν κατατεθεί να το δουν και οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να έχουμε μία άποψη
3ον να λειτουργήσει μία επιτροπή στην Π.Ε.Δ.Α. με τη συμμετοχή των επικεφαλής των παρατάξεων και της Επιτροπής Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Αλληλεγγύης, Ισότητας και Ένταξης, ώστε να κάνει πράξη αυτά που ειπώθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση».
                                                             ΠΗΓΗ:www.pedattikis.gr
===============================================================

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΝ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟΝ Η «ΡΟΖ» ΑΥΓΗ 
              ΕΠΙΓΡΑΦΗ:Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει...
Στο μεταξύ η εφημερίδα - ΑΥΓΗ δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί για άλλη μία φορά στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη & στους αιρετούς της Αττικής που δεν παρέστησαν την συνεδρίαση του διευρυμένου Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ.Α....
Επικαλούμενοι, τονίζει η δημοσιογράφος Ηλέκτρα Βισκαδουράκη, το άρθρο του Γιώργου Μπαλάφα (Διευθυντής τώρα του γραφείου του αναπληρωτή Υπ. Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα & αρμόδιος από την πλευρά της κυβέρνησης για τις επαφές με τους εκπροσώπους της Τ. Α!!!), που χαρακτήριζε τους δημάρχους "Χαρχούδους", δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργείου Εσωτερικών για ανεύρεση χώρων όπου θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες.

Εντύπωση, μάλιστα, προκαλεί το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ο οποίος παραβρέθηκε στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, παρόντος του συντονιστή εκ μέρους του υπουργείου Εσωτερικών Γιώργου Μπαλάφα, δεν αναφέρθηκε στο εν λόγω άρθρο
Κατά τη συνεδρίαση, εμφανίστηκε αρκετά μετριοπαθής, ισχυριζόμενος ότι "όλοι μπορούμε να συνδράμουμε" στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, "αρκεί να 'δούμε' τις αρμοδιότητες".
Ωστόσο, ώρες μετά τη λήξη της συνεδρίασης, μέσω της ανακοίνωσης της ΚΕΔΕ, ο Γ. Πατούλης ζήτησε την αντικατάσταση του Γ. Μπαλάφα, με τον ισχυρισμό ότι οι αιρετοί "δεν εμπιστεύονται τους υβριστές των δημάρχων". 
Δηλαδή, εάν ήταν άλλος ο συντονιστής, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ θα παραχωρούσε χώρο φιλοξενίας για τους πρόσφυγες στον Δήμο Αμαρουσίου;
                                           ΠΗΓΗ:www.avgi.gr
=======================================================================
                        ΚΕΔΕ:Δεν εμπιστεύονται τους υβριστές των δημάρχων
Την παραίτηση του Γιώργου Μπαλάφα από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ζητά με ανακοίνωση της η ΚΕΔΕ, τονίζοντας πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο που του ανατέθηκε, για τον συντονισμό κυβέρνησης-δημάρχων στη διαχείριση του προσφυγικού.

H Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ότι θα συμμετάσχει με όλες τις δυνάμεις της στη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος, γιατί θεωρεί ότι αποτελεί πρώτα και πάνω από όλα ανθρωπιστικό πρόβλημα. Σε αυτή την κρίσιμη για την Πατρίδα μας περίσταση , απαιτείται από όλους υπευθυνότητα, αξιοπιστία και σοβαρότητα.
Όμως η συμμετοχή στη διαχείριση αυτού του εθνικού προβλήματος, προϋποθέτει ειλικρινή διάλογο και συνεργασία με την Κυβέρνηση και με τα αρμόδια στελέχη της. Απαιτεί πρόσωπα με αποδεδειγμένες ικανότητες, εμπειρία κι αξιοπιστία.
Ο κ. Γιώργος Μπαλάφας, που ορίστηκε από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ως το αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος για να έρχεται σε επαφή και συνεννόηση με τους Δημάρχους όλης της χώρας, προκειμένου να γίνεται ο αναγκαίος συντονισμός των δράσεων για τη διαχείριση του προσφυγικού, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο που του ανατέθηκε.
Δυστυχώς είναι ένα άπειρο κομματικό στέλεχος, χωρίς γνώσεις κι εμπειρία πάνω σε αυτό το αντικείμενο, ενώ επιπλέον κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε αρθρογραφήσει σε γνωστή ιστοσελίδα ενός συγκεκριμένου κομματικού χώρου, χρησιμοποιώντας υβριστικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος των Δημάρχων.
Ο κ. Γ. Μπαλάφας, με ανάρτηση του στην ιστοσελίδα ecoleft.gr, τον Μάιο του 2015, χαρακτήριζε «χαρχούδες» τους Δημάρχους εκείνους ( δηλ. την συντριπτική πλειοψηφία) που είχαν αρνηθεί να δώσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην τότε Κυβέρνηση, για να στηρίξει την αδιέξοδη κι αναποτελεσματική όπως αποδείχθηκε διαπραγμάτευση της..

Το «Δήμαρχοι χαρχούδες» ασφαλώς και δεν ήταν ο μόνος μειωτικός χαρακτηρισμός που χρησιμοποίησε το εν λόγω κομματικό στέλεχος στο συγκεκριμένο άρθρο. Μιλούσε τότε για Δημάρχους που « ήταν σούζα» στις προηγούμενες κυβερνήσεις , για Δημάρχους «που έφαγαν αμάσητα τα μνημόνια», καθώς και για Δημάρχους που συμπεριφέρονται σαν κομματάρχες.
Είναι προφανές ότι από τον Μάιο του 2015 μέχρι σήμερα οι απόψεις του κ. Μπαλάφα για τους Δημάρχους δεν έχουν αλλάξει. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος και συνεργασία μεταξύ Δήμων και ενός προσώπου που υβρίζει και χρησιμοποιεί μειωτικούς χαρακτηρισμούς, σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού.
Η αντικατάσταση του κ. Γ. Μπαλάφα , που εν τω μεταξύ «έχει καταπιεί αμάσητο» το τρίτο κι επαχθέστερο μνημόνιο που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή το κόμμα που υποστηρίζει , είναι μονόδρομος για την Κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου