Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Περιφέρεια Αττικής: Δημιούργησε «Κέντρο Διαχείρισης» στο Παλαιό Φάληρο για τους πρόσφυγες

Στη δημιουργία «Κέντρου Διαχείρισης», αποθήκευσης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες προχωρά η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου.
Πρόκειται για το πρώτο τέτοιου είδους Κέντρο, που θαπαρέχει υπηρεσίες τύπου logistics για όλη την Αττική, με στόχο τη συντονισμένησυγκέντρωση, την ασφαλή αποθήκευση, τη σωστή καταγραφή και τον έγκαιροεφοδιασμό των σημείων στα οποία παραμένουν πρόσφυγες.
Το Κέντρο θα λειτουργήσει από Δευτέρα στο Π. Φάληρο δίπλα από τις εγκαταστάσεις του Τάε Κβον Ντο και θα τελεί υπό την εποπτεία του αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα, Χρ. Καπάταη.
«Αλληλέγγυοι και εθελοντές θα μπορούν να συνεισφέρουν υπό την ομπρέλα ενός κρατικού φορέα, αυτή είναι η λογική της πρωτοβουλίας» εξηγεί στην «Εφ.Συν.» ο κ. Καπάταης.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά ξεκίνησε η υλοποίηση των δράσεων, που συναποφασίστηκαν την Τετάρτη 2 Μαρτίου σε ευρεία σύσκεψη όλων των φορέων του Πειραιά, για την οργάνωση και λειτουργία αναγκαίων δομών για την αντιμετώπιση προβλημάτων. 
Εχει προχωρήσει η οργάνωση παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών.
Δημιουργείται, σταδιακά, οργανωμένο δίκτυο διανομής τροφίμων και νερού χάρη στις προσφορές των εστιατορίων του Πειραιά και άλλων συλλογικοτήτων.
Γίνεται καθαρισμός και απολυμάνσεις στους χώρους φιλοξενίας στους επιβατικούς σταθμούς. Γίνονται, από εθελοντές, ψυχαγωγικά προγράμματα για τα μικρά παιδιά, στα οποία δίνονται και ορισμένα παιχνίδια
                                                             ΠΗΓΗ:www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου