Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Αντιδρά στη μεταστέγαση των γραφείων της αντιπεριφέρειας στον Παράδεισο Αμαρουσίου, ο τοπικός Σύλλογος

Η ανεξήγητη (;) εμμονή του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα για τη μεταστέγαση των γραφείων της αντιπεριφέρειας στον Παράδεισο Αμαρουσίου
Ο Σύλλογος Παραδείσου και οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν στις αρμόδιες αρχές  τη συνεχιζόμενη απαξίωση τήρησης της νομιμότητας εκ μέρους της διοίκησης της Περιφέρειας  στο ζήτημα της μεταστέγασης των γραφείων του Βόρειου Τομέα από τη λεωφόρο Μεσογείων σε  ορόφους δύο κτιρίων στον Παράδεισο Αμαρουσίου.
Εχουμε επισημάνει πλειστάκις ότι η  μεταστέγαση αυτή μόνον προβλήματα θα δημιουργήσει όχι μόνο στους κατοίκους και εργαζόμενους στην περιοχή αλλά και στο σύνολο των κατοίκων και δημοτών των 12 δήμων του Βόρειου Τομέα οι οποίοι θα έχουν να αντιμετωπίσουν μια απίστευτη ταλαιπωρία κατά την επίσκεψή τους εκεί, δεδομένου ότι οι κάθε είδους υποδομές είναι ανύπαρκτες. 
Η περιοχή του Παραδείσου Αμαρουσίου είναι ήδη σοβαρότατα επιβαρυμένη για πολλούς λόγους αφού ουδέποτε ελήφθησαν σοβαρά υπόψη τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη συσσώρευση επιχειρήσεων και εταιρειών με  τεράστιο αριθμό εργαζομένων.
Τα συγκεκριμένα κτίρια  ΔΕΝ συνδέονται μεταξύ τους και ΔΕΝ είναι αποκλειστικής χρήσης από την Περιφέρεια, διότι  θα συστεγάζονται με  γραφεία ιδιωτικών εταιρειών!
Ο δε  αριθμός των υπαλλήλων των προς μεταστέγαση Υπηρεσιών  ΔΕΝ συναρτάται  με τα προσφερόμενα τμ. σε επιφάνεια γραφείων, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία
Η στάθμευση θα καταστεί μια εφιαλτική περιπέτεια για όσους επιθυμούν να προσεγγίσουν τα κτίρια αφού δεν υπάρχει στα κτίρια- κατασκευής 1978 - ο απαιτούμενος αριθμός θέσεων.
 Είναι δε  εντυπωσιακό  ότι ακόμη και ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, και αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, κ.Χρήστος Καραμάνος αναγνωρίζει την έλλειψη χώρων στάθμευσης και μάλιστα φτάνει στο σημείο να υποστηρίζει ότι εργαζόμενοι και πολίτες μπορούν να εξυπηρετούνται από το... απέναντι πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου AVENUE!
Δεδομένου ότι, όπως προκύπτει από πρόσφατο έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αμαρουσίου ,το εύρος των πεζοδρομίων είναι 58 εκατοστά  μαζί με το ρείθρο ΔΕΝ  εξασφαλίζεται η ασφαλής και απρόσκοπτη βάδιση  ΟΛΩΝ των προσερχομένων και ιδιαίτερα ΑΜΕΑ στα κτίρια. Και σήμερα οι πεζοί βαδίζουν πάνω στο στενό οδόστρωμα της οδού Γκύζη , το οποίο όταν βρέχει μετατρέπεται σε χείμαρρο.
Σημειωτέον ότι οι χώροι θα έπρεπε, σύμφωνα με το συναφθέν ιδιωτικό συμφωνητικό  τον Ιούλιο 2017, να  είχαν παραληφθεί στο τέλος Δεκεμβρίου 2017 και έκτοτε δίνονται συνεχείς παρατάσεις οι  οποίες δεν έχουν επαρκή αιτιολόγηση, διότι δεν οφείλονται σε καθυστερήσεις εκ μέρους Δημοσίων Υπηρεσιών για την έκδοση αναγκαίων πιστοποιητικών. 
Και ενώ φανερώνονται διαρκώς και νέα προβλήματα ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής θέτει ένα ακόμη ζήτημα. Αυτό της χρησιμοποίησης του κτιρίου πριν καν παραληφθεί από την αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας! 
Σε σχετική ανακοίνωσή του μάλιστα γίνεται λόγος για προσπάθεια κατοχύρωσης με νύχια και με δόντια των χώρων αυτών  από πλευράς του αντιπεριφερειάρχη.
Αποκορύφωμα όλων αυτών αποτελεί το γεγονός ότι, τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018 χωρίς να έχουν παραληφθεί οι χώροι, πραγματοποιήθηκε μεταφορά από το υφιστάμενο  γραφείο του αντιπεριφερειάρχη από το κτίριο της Μεσογείων στο κτίριο επί της Κηφισίας 20 και Γκύζη. (φωτό)
Νομίζουμε ότι εύκολα ερμηνεύεται  η βιασύνη αυτή. Δημιουργεί τετελεσμένα, εις βάρος της νομιμότητας και της κοινής λογικής! Εις όφελος όμως , ποίων;
Ευελπιστούμε ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην οποία έχουμε απευθυνθεί θα ασκήσει τις ελεγκτικές αρμοδιότητές της για την τήρηση της νομιμότητας και την αποκατάσταση του αισθήματος χρηστής διοίκησης των πολιτών  και ότι δεν θα χρειαστεί να επιληφθούν του θέματος και οι Υπηρεσίες του Συνηγόρου του Πολίτη στις οποίες έχουμε επίσης απευθυνθεί.
                                                                 ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
                                                 Γεωργία Μπίσκου,πρόεδρος
                                                 Λένα Προστάκη,γραμματέας
                                               Αγγελική Κουφοπούλου,ταμίας
                                                   Τζώρτζης Χάλαρης,μέλος
                                                   Γιάννης Ζήβας,αναπλ.μέλος
                                                        ●►€ $   « » ▲▼◄►

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου