Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Γιατί πανηγυρίζουν οι Τούρκοι στη Θράκη;

Όταν προ λίγων ετών διαφαινόταν μία θετική εξέλιξη στο Κουρδικό ζήτημα, πολλοί ήταν αυτοί που προέβλεπαν ελληνική «αποζημίωση» της θιγόμενης από τις εξελίξεις Τουρκίας. 
Το υπονοούμενο ήταν πως οι ΗΠΑ, παρά την προώθηση ενός κουρδικού κράτους, θα κρατήσουν την Τουρκία στους κόλπους του ΝΑΤΟ παρέχοντάς της ένα αντίδωρο στο Αιγαίο ή στη Θράκη. 
Τότε ηχούσε πολύ ευφάνταστο αυτό το σενάριο, όμως δυστυχώς βλέπουμε σήμερα να υλοποιείται από την Κυβέρνηση Κοτζιά – Τσίπρα, παρότι το κουρδικό του μέρος πάει στις καλένδες.
Το αίτημα αφορά και τον μουφτή Κομοτηνής, Μέτσο Τζεμαλή, του οποίου επίσης η κλήση στην Αθήνα έγινε ήδη τον περασμένο Μάιο. 
Με τον υπ.Εξ του Ιράκ Ιμπραχήμ αλ Τσαφαρί 
Ας δούμε τους τελευταίους τίτλους των τουρκόφωνων εφημερίδων σε Κομοτηνή και Ξάνθη, οι οποίες εκφράζουν απολύτως τα τουρκικά συμφέροντα: 
«Ζητείται η παραίτηση των ανεπιθύμητων μουφτήδων» είναι ο τίτλος της εθνικιστικής, «γκριζόλυκης» ΜΙΛΛΕΤ που πανηγυρίζει γράφοντας ότι δικαιώνεται, ενώ και η πιο καθεστωτική ΓΚΙΟΥΝΤΕΜ γράφει πιο ουδέτερα για το ίδιο θέμα ότι 
«ζητήθηκε η παραίτηση του διορισμένου μουφτή».
Η ελληνική κυβέρνηση λοιπόν καλεί σε παραίτηση τους μουφτήδες της Θράκης και πασχίζει να εξωπετάξει τις Διαχειριστικές Επιτροπές Μουσουλμανικής Περιουσίας που η ίδια είχε διορίσει, πιέζοντας με διάφορους τρόπους (οικονομικούς, δικαστικούς κτλ).
Κι αυτό δεν γίνεται ούτε για να τους αντικαταστήσει με κάποια πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής ούτε για να εξυπηρετήσει κάποιο ευρύτερα νοούμενο εθνικό συμφέρον, παρά μόνο για να αποδεχθεί ένα πάγιο τούρκικο αίτημα προχωρώντας σε …εκλογές για τις ίδιες θέσεις!
Το μαγειρεύει το υπουργείο Παιδείας από πολύ καιρό (δήθεν με ένα ελεγχόμενο εκλεκτορικό σώμα), το είχε μισοπεί ο ίδιος ο Τσίπρας και τώρα το ξεφουρνίζει ευθέως δια στόματος Καλπαδάκη. 
Του συζύγου της κ. Feyza, όπως μάλλον γνωρίζετε, αλλά μην πάει στο κακό ο νους σας. 
Μην απορείτε. 
Εξάλλου δεν έχετε ακούσει για Ρωσίδα διπλωμάτη που είναι σύζυγος συμβούλου του Αμερικανού προέδρου; 
Για Παλαιστίνια διπλωμάτη σύζυγο συμβούλου του Νετανιάχου; 
Μπορεί μέσα στην πλήρη κυβερνητική άγνοια των δεδομένων κάποιοι και να το πιστεύουν, φαντάζομαι πως και η πρεσβεία θα έχει κάποια σχετικά επιχειρήματα. 
Ας δούμε όμως λίγα στοιχεία για να αντιληφθούμε τι θα σημάνει αυτό για την πατρίδα μας.
                             Το παράλληλο σύστημα της Άγκυρας
Με τον μεγάλο Αγιατολλάχ των Σιιτών
 Η μειονότητα αναγνωρίζεται επισήμως από τη χώρα μας ως θρησκευτική, βάσει της Συνθήκης της Λωζάννης, λογικά λοιπόν εκπροσωπείται από τους θρησκευτικούς της ηγέτες. 
Γι’ αυτό και η σώφρων Τουρκία έχρισε τους Μετέ και Σερήφ «εκλεγμένους μουφτήδες», δημιουργώντας ένα παράλληλο σύστημα εν αναμονή. 
Κάθε σκέψη για οπισθοχώρηση στο συγκεκριμένο θέμα λοιπόν είναι εκχώρηση της μειονότητας στην Τουρκία, αυτό (πρέπει να) είναι ξεκάθαρο στον καθένα.
Οι δύο νυν μουφτήδες, Κομοτηνής και Ξάνθης, είναι μετά από δυόμιση δεκαετίες στις θέσεις τους πρόσωπα γνωστά και καθιερωμένα σε όλον τον μουσουλμανικό κόσμο. 
25 Ιουνίου 2016. Συνάντηση με τον πρόεδρο της
Παγκόσμιας Ισλαμικής Ένωσης  στη Μέκκα & με τον
διευθυντή των Μουσουλμανικών Μειονοτήτων
της Παγκόσμιας Ισλαμικής Διάσκεψης
στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. 
Ιδίως ο σοφολογιώτατος μουφτής Κομοτηνής, Μέτσο Τζεμαλή, τυγχάνει τιμής και σεβασμού που δεν μπορεί να φανταστεί οποιοσδήποτε από τους υπονομευτές του. 
Στις παρατιθέμενες φωτογραφίες φαίνονται κάποιες τελευταίες του διεθνείς παρουσίες.
Και προ ημερών ο Μεγάλος Μουφτής της Αιγύπτου και πρόεδρος της Παγκόσμιας Γραμματείας Ισλαμικών Υποθέσεων προσκάλεσε τον κ. Μέτσο ως εισηγητή στο Συνέδριο που θα γίνει στο Κάιρο τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Σε όλα αυτά τα ταξίδια οι μουφτήδες της Θράκης δίνουν συνεντεύξεις, συναντούν όχι μόνο θρησκευτικούς ηγέτες μα και υπουργούς, προεδρικούς συμβούλους κτλ, συχνά συνοδευόμενοι από τους κατά τόπους Έλληνες διπλωμάτες, εκθέτουν την πραγματική κατάσταση με την μειονότητα στη Θράκη και ευκαιρίας δοθείσης αναιρούν τους τουρκικούς σχεδιασμούς σε βάρος της Ελλάδος.
7 - 9 Μαϊου 2018. Συμμετοχή στο 
Παγκόσμιο Κογκρέσο Μουσουλμανικών 
Μειονοτήτων στο Αμπού Ντάμπι.
Στη φωτο με τον μητροπολίτη Βυρηττού Ηλία.
Όπως για παράδειγμα προ διετίας που φρέναραν την χρηματοδότηση της Ισλαμικής Τράπεζας που είχαν αιτηθεί οι «ψευδομουφτήδες» Μετέ και Σερήφ με την μεσολάβηση της Τουρκίας.
Υπενθυμίζουμε εδώ ότι γραμματέας στην 57μελή «Παγκόσμια Ισλαμική Διάσκεψη» ήταν για μια ολόκληρη δεκαετία (2004-2014) ο Τούρκος διπλωμάτης Εκμελεντίν Ιχσάνογλου και ο ίδιος Οργανισμός λειτουργεί από το 1980 στην Κωνσταντινούπολη το Ίδρυμα Ισλαμικού Πολιτισμού (IRCICA), όπου προεδρεύει ο Κομοτηναίος στην καταγωγή Χαλίτ Ερέν (η ελληνική υπηκοότητα του είχε αφαιρεθεί αλλά συνεχίζει να αλωνίζει στη Θράκη). 
Από τα ανωτέρω είναι σαφές ότι οι μουφτείες Κομοτηνής και Ξάνθης «απαγορεύεται» να χαθούν για την ελληνική πολιτεία.
                                                            Εθνικό έγκλημα
Στη μουφτεία Κομοτηνής, κόντρα στην κυβερνητική πολιτική, έχει ήδη αλλάξει άρδην το άλλοτε αρνητικό κλίμα, υπέρ της νομιμότητας και των ελληνικών συμφερόντων. 
Εισηγητής στο Παγκόσμιο Ισλαμικό Συνέδριο στο Κάιρο.
Το ίδιο μπορεί να επιτευχθεί σιγά σιγά και στην Ξάνθη. 
Είναι όμως εθνικό έγκλημα να προωθούνται αλλαγές αυτή τη στιγμή στην κατεύθυνση είτε τουρκικών εκβιασμών είτε αμερικανικών υποδείξεων.
Όποιοι βαυκαλίζονται ότι θα μεταβάλουν την διαδικασία ανάδειξης σε μουφτείες και βακούφια, έτσι ώστε να συνεχίσουν να έχουν κάποιον έλεγχο, είτε απατούν είτε απατώνται. 
Αντιθέτως, θα περίμενε κανείς να υπογραφεί το επί χρόνια αναμενόμενο Προεδρικό Διάταγμα για το οργανόγραμμα των μουφτειών που θα τις καταστήσει κανονικές υπηρεσίες και θα θεραπεύσει πολύχρονες κακοδαιμονίες. 
Όμως για μιαν ακόμη φορά, μετά το μακεδονικό άγος, η κυβέρνηση θυμίζει τις χειρότερες μέρες του εθνικού βίου και η σιωπή της αντιπολίτευσης καθιστά το τοπίο έτι ζοφερότερο.
                                                                      Κώστας Καραΐσκος
                                                                      ●►€ $   « » ▲▼◄►
                       ΠΗΓΗ://slpress.gr/ethnika/giati-panhgyrizoun-oi-toyrkoi-sth-thrakh/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου