Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Διαφοροποίηση Καμμένου μέσω Πατούλη!!!

Την πρόταση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, για θέσπιση ενός πλαφόν εισόδου στα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια, της τάξης του 3% , υιοθέτησε ουσιαστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα (Δευτέρα) οι δύο άνδρες.
 Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τους ΑΝ.ΕΛΛ., Π. Καμμένος και Γ. Πατούλης συζήτησαν θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης με αφορμή τον «Κλεισθένη», με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων να δηλώνει ότι «βλέπει θετικά την πρόταση για ελάχιστο ποσοστό 3% για την είσοδο των δημοτικών και περιφερειακών συνδυασμών στην τοπική αυτοδιοίκηση».
Μάλιστα, ο κ. Καμμένος συμπλήρωσε ότι το πλαφόν θα μπορούσε να συνδράμει στην κυβερνησιμότητα δήμων και περιφερειών - και έτσι, «θα επιδιωχθεί να γίνει αποδεκτό από τον αρμόδιο υπουργό».

Σε κάθε περίπτωση, με την επιλογή του αυτή ο κ. Καμμένος διαφοροποιείται από την πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών για εκλογές με απλή αναλογική και να συντάσσεται με την κριτική που έχουν ασκήσει μέχρι σήμερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης όπως και η ΚΕΔΕ.
Από την πλευρά του, ο κ. Πατούλης ισχυρίστηκε ότι εάν ισχύσει η απλή αναλογική, τότε οι εκλεγμένοι δήμαρχοι «δεν θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν το προεκλογικό τους πρόγραμμα καθώς θα καλούνται να συναλλάσσονται καθημερινά με ένα κατακερματισμένο δημοτικό συμβούλιο».
Επιχειρώντας να δέσει το επιχείρημά του, ο κ. Πατούλης υποστήριξε ότι με την απλή αναλογική υπάρχει το ενδεχόμενο να αποκτήσουν πρόσβαση στα θεσμικά όργανα της αυτοδιοίκησης οι «δυνάμεις των άκρων» και πολιτικοί εκφραστές  του λαϊκισμού, του μίσους, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους, όπως ανέφερε, κυρίως για περιοχές της χώρας που είναι εθνικά «ευαίσθητες».
Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, κατά τη διάρκεια του τετ-α-τετ που είχε ο κ. Πατούλης με τον Π. Καμμένο, ο πρώτος εστίασε στον «Κλεισθένη», υπογραμμίζοντας ότι το νομοσχέδιο «όχι μόνον δεν μεταρρυθμίζει την Αυτοδιοίκηση, αλλά αντίθετα την απορρυθμίζει», κινδυνολογώντας ότι «θα οδηγήσει τους Δήμους σε ακυβερνησία, επιβαρύνοντας τη ζωή των πολιτών».
                                  ΠΗΓΗ:www.efsyn.gr/arthro/diaforopoiisi-kammenoy-meso-patoyli
                                                             ●►€ $   « » ▲▼◄►

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου