Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Τα Σκόπια ανήκουν στον Σόρος


Το 1992, ο κ. Τζώρτζ Σόρος έγινε ο πρώτος διεθνής παράγοντας που αναγνώρισε τα Σκόπια με την συνταγματική τους ονομασία: «Δημοκρατία της Μακεδονίας». 
Άμεσα ίδρυσε το «Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας - Μακεδονία» και μέσω αυτού κινήθηκε συστηματικά διεθνώς για την αναγνώριση και την παροχή υποστήριξης στο νέο κράτος και στο όνομά του.
Περισσότεροι από 700 Σκοπιανοί έχουν λάβει υποτροφίες από τα Ιδρύματα Ανοικτής Κοινωνίας του κ. Τζώρτζ Σόρος, για σπουδές στο εξωτερικό, περιλαμβανομένου του Κεντρικού Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου στην Βουδαπέστη.

Χρηματοδότηση ύψους 98,7 εκατομμυρίων δολλαρίων έχει διοχετευθεί από τα Ιδρύματα του κ. Σόρος και το εθνικό παράρτημα στα Σκόπια έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 35 εκατομμύρια δολλάρια από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Ελβετία, την Γαλλία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ήδη από το 2000, για «αναπτυξιακή βοήθεια».
1,9 εκατομμύρια δολλάρια διοχετεύθηκαν μετά το 2008 για χρηματοδότηση μικρών επιχειρηματιών, αγροτών και πολιτών. 
Στο πλαίσιο της συνεργασίας του κ. Σόρος με τον τότε πρωθυπουργό κ. Νίκολα Γκρουέφσκι, 19.000 Σκοπιανόπουλα προμηθεύθηκαν σχολικές τσάντες και σχολικό υλικό.

Κατά την καταστροφική κρίση του 1993 που κτύπησε τα Σκόπια, ακριβώς μετά την ανακήρυξή τους σε κράτος με το όνομα της ομόσπονδης μη - κρατικής γιουγκοσλαβικής οντότητας με το ελληνικό όνομα «Μακεδονία», ο κ. Σόρος δάνεισε 25 εκατομμύρια δολλάρια στην κυβέρνηση των Σκοπίων για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης για τα σχολεία. 

Αυτό αποτέλεσε το πρώτο δάνει αυτού του είδους προς τα Σκόπια.
Το 1993-1994, με την Ελλαδά του Ανδρέα Παπανδρέου να έχει επιβάλει εμπάργκο, εμπορικό αποκλεισμό, στα Σκόπια και με τα σύνορα της Σερβίας επίσης κλειστά, το ίδρυμα του κ. Σόρος οργάνωσε και χρηματοδότησε 40 αερομεταφορές αγροτικών προϊόντων.
Μετά το 2001, που έντονα εμφυλιοπολεμικά επεισόδια λάμβαναν χώρα στα Σκόπια, το ίδρυμα του κ. Σόρος χρηματοδότησε την επισκευή και εγκατάσταση αναμεταδοτών τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σήματος και εξοπλισμό αντίστοιχων σταθμών, καθιστώντας δυνατή την διάδοση του νέου ιδεολογήματος του Μακεδονισμού στον ευρύ, διαφοροποιημένο και εν πολλοίς αδιάφορο πληθυσμό.

Ήδη από το 1992, το «Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» έχει χορηγήσει περισσότερα των 9 εκατομμυρίων δολλαρίων σε δράσεις «εκπαίδευσης» και «κατάρτισης» δημοσιογράφων και διαμορφωτών της κοινής γνώμης.
Οι προσπάθειες του Ιδρύματος, κατά δήλωσή του, επεξετάθηκαν στους «δημοσίους υπαλλήλους, την αστυνομία και το δικαστικό σώμα».
Το έργο του κ. Σόρος ήδη εξαπλώνεται και στην Ελλάδα, μέσω συνεργατών του και εταίρων που αναδέχονται την υποστήριξή του και πρωταγωνιστούν στην πολιτική ζωή του τόπου ή σχετίζονται με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. ]
Ο κ. Σόρος φροντίζει για τους ανθρώπους τους, καθώς και για τους πολίτες των χωρών που τον ενδιαφέρουν.
                                                         Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ 
                                                          ●►€ $   « » ▲▼◄►
                                                    ΠΗΓΗ://aristeia.online/archives/11828

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου