Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Οργή Σκουρλέτη για Πατούλη: Έδωσες 300.000 ευρώ για «προσωπική προπαγάνδα»!

Έντονη αντιπαράθεση στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης στη Βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη», είχαν ο υπουργός Εσωτερικών & ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, με τον Π. Σκουρλέτη να κατηγορεί τον Γ. Πατούλη ότι «ξόδεψε 300.000 από λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων για να κάνει προσωπική προπαγάνδα» και τον δεύτερο να του απαντά ότι είναι λαϊκιστής.
Η κόντρα ξεκίνησε όταν ο κ. Σκουρλέτης κάλεσε τον κ. Πατούλη να απαντήσει ξεκάθαρα εάν τάσσεται υπέρ του συστήματος ένα προς πέντε για τις προσλήψεις εργαζομένων, όπως προτείνει, όπως είπε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης ή με το σύστημα ένα προς ένα, που καθιερώνει η κυβέρνηση.
«Υπάρχει μία αποστελέχωση στην τοπική αυτοδιοίκηση, που η κυβέρνηση προσπαθεί μέσα σε ένα δυσμενές περιβάλλον να προσπεράσει σήμερα» ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης, δίνοντας έμφαση στις προσλήψεις που έχουν δρομολογηθεί στο τομέα της καθαριότητας.
«Από του χρόνου θα πάμε στο ένα προς ένα, που είναι μία επιτυχία της κυβέρνησης. Θέλετε το ένα προς ένα ή να γυρίσουμε στο ένα προς πέντε στην τοπική αυτοδιοίκηση; Πρέπει να τοποθετηθείτε απέναντι στη πρόταση του κ. Μητσοτάκη» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.
«Μην μιλάτε για μόνιμες θέσεις. Κάντε το. Είστε δύο χρόνια υπουργός. Μην μας συνδέετε με το όποιο κόμμα. 
Σκεφτείτε εθνικά.

»Εμείς θεωρούμε ότι οι δήμοι πρέπει να έχουν το προσωπικό που απαιτείται. 
Ούτε το ένα προς ένα φτάνει.
»Θα έπρεπε να είστε πιο διεκδικητικοί. Μην τάζετε συνεχώς μόνιμες θέσεις. Κάντε τις.
»Οι δήμοι πρέπει να πάρουν τους υπαλλήλους που χρειάζονται μέσω ΑΣΕΠ και να μην μπλέκονται τα κόμματα, γιατί αυτοί πληρώνουν» απάντησε ο κ. Πατούλης.
Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Σκουρλέτη, ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ να μην κάνει «προσωπική προπαγάνδα».
«Είστε λαϊκιστής και είναι ντροπή σας» αντέτεινε ο κ. Πατούλης, απευθυνόμενος προς τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος του απάντησε:
«Πληρώσατε 300.000 από τα λεφτά του ελληνικού λαού για να κάνετε προσωπική προπαγάνδα. Εδώ είναι Βουλή και όχι το δημοτικό συμβούλιο του Αμαρουσίου» παρατήρησε ο κ. Σκουρλέτης, αναφερόμενος στην καμπάνια της ΚΕΔΕ στα μέσα ενημέρωσης εναντίον του «Κλεισθένη».
Η πρόεδρος της Επιτροπής, Μαρία Κοζομπόλη, κάλεσε τον κ. Πατούλη να απαντήσει στο συγκεκριμένο ερώτημα που έθεσε ο υπουργός Εσωτερικών για τις προσλήψεις, επισημαίνοντας ότι αυτό που εξέφρασε στην Επιτροπή ήταν μία έκθεση ιδεών.
 «Η άποψη ένα προς ένα στις προσλήψεις είναι πολύ φειδωλή και θα έπρεπε να διεκδικήσετε καλύτερη λύση» απάντησε ο κ. Πατούλης.
                                                                    ●►€ $   « » ▲▼◄►

ΠΗΓΗ://www.tribune.gr/politics/news/article/483698/orgi-skoyrleti-gia-patoyli-edoses-300-000-eyro-gia-quot-prosopiki-propaganda-quot.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου