Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Τσίπρας:«Δεν μπορεί να φταίει για όλα ο κ. Σόιμπλε»!!!


Αίσθηση & αναταραχή προκάλεσε αναφορά του πρωθυπουργού στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών κατά το συνέδριο των σοσιαλδημοκρατών στις Βρυξέλλες, όπου ο κ Τσίπρας έδωσε για μία ακόμη φορά το «παρών» ως παρατηρητής.
Μιλώντας στη διάσκεψη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρωθυπουργός φέρεται να κατηγόρησε τις κεντροαριστερές δυνάμεις ότι έχουν υποχωρήσει σε ρόλο αντιπολίτευσης.
«Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απλά κάνει τη δουλειά του, άλλοι δεν αντιδρούν», φέρεται να είπε.
Η φράση αυτή του Αλέξη Τσίπρα για τον Β. Σόιμπλε, προκάλεσε την αντίδραση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά η οποία συμμετείχε στη σύνοδο, λέγοντας μεταξύ άλλων:
«Είπε προηγουμένως ο κ. Αλέξης Τσίπρας ότι «δεν φταίει για όλα ο κ. Σόιμπλε» και είναι η πρώτη φορά που τον ακούω να το λέει αυτό. »
Πάντως, συνεργάτες του πρωθυπουργού σημείωσαν πως η φράση που αποδίδεται από την κ. Γεννηματά στον κ. Τσίπρα, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι η φράση που αποδίδεται από τη Φώφη Γεννηματά στον πρωθυπουργό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Ο Αλέξης Τσίπρας, ισχυρίζονται οι ίδιες πηγές, με τη φράση του αυτή,  άσκησε κριτική στους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες για το ότι δεν διεκδικούν την πολιτική ηγεμονία και έχουν αφήσει το ΔΝΤ να αλωνίζει στην Ευρώπη και είπε:
«Δε μπορεί να λέμε μόνο ότι φταίει ο Σόιμπλε. Αυτός κάνει τη δουλειά του, αλλά κάποιοι δεν αντιδρούν».
Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας φέρεται να είπε πως «δεν μπορεί να λέμε μόνο ότι φταίει ο Σόιμπλε» εγκαλώντας τους σοσιαλδημοκράτες για πολιτική ολιγωρία έναντι των νεοφιλελεύθερων συνταγών, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της Φώφης Γεννηματά.
Όπως λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας άσκησε κριτική στους ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες για το ότι δεν διεκδικούν την πολιτική ηγεμονία και έχουν αφήσει το ΔΝΤ να αλωνίζει στην Ευρώπη.
Δεν μπορεί να λέμε μόνο ότι φταίει ο Σόιμπλε. Αυτός κάνει τη δουλειά του αλλά κάποιοι δεν αντιδρούν, είπε ο πρωθυπουργός όπως τόνισαν οι συνεργάτες του.
======================================================
Πηγή: www.presspublica.gr & www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου