Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Ξεσηκώνονται οι δάσκαλοι της Θράκης ενάντια στα δίγλωσσα νηπιαγωγεία

«Αφού η Πολιτεία δεν αντιδρά, θα αγωνιστούμε μόνοι μας»! 
Οι δάσκαλοι της Θράκης δηλώνουν έτοιμοι να σηκώσουν στις πλάτες τους τον αγώνα κατά της απόφασης για τη λειτουργία των δίγλωσσων νηπιαγωγείων σε Ξάνθη και Κομοτηνή.
Η υπόθεση έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε ολόκληρη τη χώρα και οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν συσπειρωμένοι κατά της εν λόγω πρωτοβουλίας και έτοιμοι να προβούν το επόμενο διάστημα σε δυναμικές κινητοποιήσεις, μετά και τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στις δύο πόλεις.
Αφορμή για τον ξεσηκωμό αποτελεί το νέο πρόγραμμα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και εισάγει πιλοτικά την τουρκική «μητρική» γλώσσα, όπως τη χαρακτηρίζει, σε έξι νηπιαγωγεία της Θράκης (τρία στη Ροδόπη και τρία στην Ξάνθη). 
Οιεκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για «δάκτυλο» του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΧουσεΐνΖεϊμπέκ, ο οποίος έχει εκφράσει πολλάκις τα φιλοτουρκικά αισθήματά του καιδίνει μάχη προκειμένου να λειτουργήσουν τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία από τη νέασχολική περίοδο.
«Πρόκειται για πρόσωπο που δυστυχώς βρίσκεται πολύ κοντά στο περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα και περνά τα διαστρεβλωμένα μηνύματα του τουρκικού προξενείου όπως επιθυμεί. Δεν πρόκειται για εκπαιδευτικό ζήτημα, αλλά για βαθιά πολιτικό, που θίγει την ελληνική κυριαρχία στην πολύπαθη Θράκη μας» αναφέρει εκπαιδευτικός από την Κομοτηνή στη «δημοκρατία».
Μάλιστα, ο εν λόγω βουλευτής στην τελευταία επίσκεψη του πρωθυπουργού τον Νοέμβριο στη Θράκη βρισκόταν πλάι του σε κάθε βήμα. 
«Ο κ. Ζεϊμπέκ κουβαλάει μια δεξαμενή δεκάδων χιλιάδων ψήφων, που χρησιμοποιεί ως μέσο πίεσης.
                                                        ΠΗΓΗ:www.dimokratianews.gr
=========================================================================
                                                             ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ την 
Απαντηση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΟΔΕ για την πιλοτικη εφαρμογη μητρικής γλώσσας
                                                            ΠΗΓΗ:www.azinlikca.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου