Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΚΕΔΕ στο υπουργείο Εργασίας

Παράσταση διαμαρτυρίας υπό τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη και με τη συμμετοχή των επικεφαλής των παρατάξεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης αλλά και Δημάρχων από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Ο κ. Πατούλης συνοδευόμενος από τους Δημάρχους συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Α. Πετρόπουλο με το αίτημα να προχωρήσει, με σχετική νομοθετική ρύθμιση, η διαδικασία της εξαίρεσης των αιρετών συνταξιούχων από την εφαρμογή συγκεκριμένου άρθρου του ασφαλιστικού νόμου, το οποίο προβλέπει τη διακοπή της καταβολής σύνταξης σε όσους αιρετούς ορίζονται ακόμη και σε μη αμειβόμενες θέσεις, είτε ως Αντιδήμαρχοι χωρίς αντιμισθία, είτε ως μέλη Δ.Σ Νομικών Προσώπων των Δήμων. 
Η εξαίρεση αυτή είναι επιβεβλημένη και δίκαιη για τρείς λόγους:


1.Για να μπορούν οι Δήμοι να αξιοποιούν το σύνολο του πολιτικού τους προσωπικού, ιδίως όσων διαθέτουν γνώσεις και εμπειρία, χωρίς άδικους κι αδικαιολόγητους αποκλεισμούς.
2.Για να έχουν το δικαίωμα οι συνταξιούχοι αιρετοί να καταλαμβάνουν χωρίς καμία αμοιβή ή αντιμισθία θέσεις ευθύνης (αντιδήμαρχοι ή μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Νομικών Προσώπων Δήμων), αλλά και χωρίς ταυτόχρονα να χρειάζεται να στερηθούν τη μόνη πηγή εσόδων που τους εξασφαλίζει το βιοπορισμό τους.
3.Γιατί η εξαίρεση αυτή δεν έχει καμία δημοσιονομική επίπτωση στους δημοτικούς ή τον κρατικό προϋπολογισμό.
Από την πλευρά του ο αρμόδιος υφυπουργός αντιμετώπισε το αίτημα της ΚΕΔΕ θετικά και δεσμεύτηκε ότι θα το εξετάσει και θα δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του υπουργείου, στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.
Επιπρόσθετα, κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ έθεσε στον κ. Πετρόπουλο το θέμα που σχετίζεται με την ανάκληση των χορηγηθεισών επικουρικών συντάξεων και πιθανώς εφ’άπαξ τέως Δημάρχων.
 Συγκεκριμενα ζήτησε από τον κ. Πετρόπουλο να προχωρήσει στις σχετικές ενέργειες προκειμένου να μην επιστρέφονται συντάξεις τέως Δημάρχων που θεμελίωσαν δικαίωμα σύνταξης με βάση σχετικές αποφάσεις με τις οποίες εξαγοράσθηκε χρόνος θητείας Προέδρου. 

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:
«Σήμερα στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας σε όσους επιχειρούν με κάθε τρόπο, να υποβαθμίσουν το κύρος και την αξιοπρέπεια των αιρετών της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού. 
Ο κ. Πετρόπουλος, κατανοώντας το άδικο της ρύθμισης, δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει από συγκεκριμένο άρθρο του ασφαλιστικού νόμου και θα το ρυθμίσει εντός της επόμενης εβδομάδας.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε οι υποσχέσεις να γίνουν πράξεις. 
Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αιρετοί του Α’ βαθμού Αυτοδιοίκησης θα συνεχίσουμε, ενωμένοι και συντεταγμένοι, να αγωνιζόμαστε μέχρι να δικαιωθούμε».
                                                                       ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                               Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, 
                                                   E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου