Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

Ανοιχτή επιστολή Λ. Μαγιάκη στο νεοεκλεγέν Προεδρείο του Δ.Σ Αμαρουσίου

Ανοιχτή επιστολή, προς τον Πρόεδρο κ. Π. Βραχνό και τα μέλη του νεοεκλεγέντος προεδρείου του Δ.Σ Αμαρουσίου κ. Π. Κούκουζα και Μ. Καρανάσιου.
Η συντονιστική επιτροπή της παράταξης θα ήθελε να σας συγχαρεί για την εκλογή σας στο προεδρείο του Δ.Σ του Δήμου Αμαρουσίου κατά τις δημαιρεσίες της 5-3-2016 και να σας ευχηθεί καλή επιτυχία και δύναμη στα νέα σας καθήκοντα.
Ταυτόχρονα θα ήθελε να ευχαριστήσει & το απερχόμενο προεδρείο, τους κ.κ Επ. Γαρδέλη, Δ. Κουτσουβέλη, Γ. Κορομπίλη για τη συμβολή τους στις εργασίες του Δ.Σ κατά την προηγούμενη περίοδο, η οποία αποτιμάται συνολικά ως θετική.
Οι δημοτικοί μας σύμβουλοι στήριξαν ομόφωνα και τις τρείς υποψηφιότητες.
Η στήριξη αυτή είναι προσωπικού χαρακτήρα και δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως συναίνεση στην πολιτική της Δημοτικής Αρχής την οποία και αντιπολιτευόμαστε σύμφωνα με τις αρχές και το εκλογικό μας πρόγραμμα.
Κρίνουμε όμως απαραίτητο να σας γνωρίσουμε και τις ενστάσεις που κατά καιρούς είχαμε διατυπώσει κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας και να σας καλέσουμε να λάβετε τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση τους:
Το προεδρείο δεν λειτούργησε συλλογικά. Ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας δεν συμμετείχαν στη διαμόρφωση της ημερήσιας διάταξης
Σε πολλές περιπτώσεις και ιδιαίτερα σε κρίσιμα θέματα (π.χ Προϋπολογισμός, Ισολογισμός, Επιχειρησιακό) οι εισηγήσεις δίνονταν λίγες ώρες πριν από το Δ.Σ χωρίς να δίνεται η δυνατότητα στη μειοψηφία να τις μελετήσει.
Σοβαρής σημασίας θέματα συζητούντο στο τέλος και όχι στην αρχή των συνεδριάσεων του Δ.Σ, υπό καθεστώς κόπωσης
Οι φάκελοι των εισηγήσεων δεν ήσαν πάντα ενημερωμένοι με όλα τα σχετικά
Δεν αποστέλλονταν τακτικά τα πρακτικά του Δ.Σ
Γινόταν κατάχρηση του δικαιώματος του κ. Δημάρχου σε ότι αφορά το περιεχόμενο, το χρόνο και το ύφος των παρεμβάσεων του χωρίς καμία υπόδειξη από πλευράς Προέδρου, παρά τις επανειλημμένες έγγραφες διαμαρτυρίες μας και την υποχρέωση του, κατά Νόμο, να τηρεί την ευταξία των εργασιών του Δημοτικού Συμβουλίου
 Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν παρενέβη για την τήρηση της δημοκρατικής τάξης σε ότι αφορά τα δικαιώματα της μειοψηφίας συγκεκριμένα:
●Δεν φρόντισε ώστε ο ιστοχώρος του Δήμου να φιλοξενεί τις ανακοινώσεις όλων των παρατάξεων και όχι αποκλειστικά αυτές της Δημοτικής Αρχής και των λοιπών συλλογικοτήτων στις οποίες πρόεδρος είναι ο κ. Δήμαρχος (ΚΕΔΕ, ΙΣΑ, ΕΔΥΠΠΥ κλπ)
●Το γραφείο παρατάξεων που παραχωρήθηκε είναι υποβαθμισμένο χωρίς στοιχειώδεις ευκολίες και είναι ανάγκη να αντικατασταθεί με άλλο ως ένδειξη σεβασμού στα δικαιώματα της μειοψηφίας
●Παρά τις προτάσεις μας δεν συγκροτήθηκαν επιτροπές εργασίας του Δημοτικού Συμβουλίου για σημαντικά θέματα της πόλης (Πολεοδομικά, Διαχείριση Απορριμμάτων κλπ), όπως προβλέπεται και από τον κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ
 Με την ευκαιρία και δεδομένου ότι η δημοκρατία, πλην άλλων, υπηρετείται και από τους συμβολισμούς διατυπώνουμε την πρόταση να συγκροτηθεί επιτροπή η οποία θα εξειδικεύσει το ισχύον εθιμοτυπικό πρωτόκολλο σχετικά με την παρουσία του Δημάρχου των επικεφαλής των παρατάξεων των αντιδημάρχων των δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων, εκπροσώπων του Β βαθμού Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων και δημοτικών συμβούλων άλλων πόλεων.
Σταθερός στόχος μας παραμένει η ανύψωση του κύρους του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γενικότερα. Σε αυτά τα πλαίσια οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης μας θα στηρίξουν κάθε θετική σας ενέργεια.
8-3-2017
                              «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ»
                                                 Για τη συντονιστική Επιτροπή
                                                                Λ. Μαγιάκης
                                                  Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου
                                                           Επικεφαλής παράταξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου