Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Wikileaks:Με παρέμβαση Κλίντον η υπογραφή του μνημονίου από τον Αλέξη «Γκεβάρα»

Τη συνδρομή του πρώην Προέδρου Μπιλ Κλίντον φέρεται να ζήτησε ο Λευκός Οίκος, τον Ιούλιο του 2015, προκειμένου να πειστεί ο «Ελληνας» Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να προχωρήσει σε συμφωνία με την Ευρωζώνη για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης.
Σύμφωνα με στοιχεία που αποκαλύπτει το Wikileaks, λίγες ημέρες μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου επί Προεδρίας Κλίντον, Τζον Ποντέστα, προσεγγίζεται από την κυβέρνηση Ομπάμα προκειμένου να λειτουργήσει ως σύνδεσμος με τον πρώην Πρόεδρο. 
Όντως, ο Ποντέστα επικοινωνεί με το γραφείο του Μπιλ Κλίντον, με το ερώτημα εάν μπορεί να μεσολαβήσει προς την ελληνική κυβέρνηση για την επίτευξη συμφωνίας
Η απάντηση της πλευράς Κλίντον είναι θετική, πλην όμως ζητά περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση αλλά και εάν αντίστοιχη «πίεση» θα ασκηθεί προς την πλευρά του Βερολίνου
Το απόσπασμα της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, που δημοσιοποιεί το Wikileaks, αναφέρει:
«Είμαι στο τρένο και είναι δύσκολο να μιλήσω στο τηλέφωνο. 
Ο Λευκός Οίκος ρωτά να μάθει εάν ο Μπιλ Κλίντον έχει αρκετή άνεση με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ώστε να του τηλεφωνήσει και να του ζητήσει να πάει σε συμφωνία. 
Μπορείτε να τον ρωτήσετε εάν υπάρχει αυτή η πιθανότητα; 
Εάν ναι, μπορώ να του μιλήσω αφού αποβιβαστώ από το τρένο και να του εξηγήσω το σκεπτικό και τον στόχο. Ευχαριστώ», έγραφε στο ηλεκτρονικό μήνυμά του προς τον Μπιλ Κλίντον ο Ποντέστα.
«Λέει ναι, αλλά χρειάζεται επιπλέον πληροφορίες από αυτές που έχει τώρα. 
Η πρώτη του ερώτηση είναι «θα πιέσουμε και την Μέρκελ επίσης;» 
Τι ώρα θα είσαι διαθέσιμος να μιλήσεις;»
Από τα μέχρι σήμερα δημοσιοποιημένα στοιχεία, δεν διευκρινίζεται εάν τελικά ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ συνομίλησε με τον κ. Αλέξη Τσίπρα.
                                                     ΠΗΓΗ:www.viadiplomacy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου