Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Η κολοβή αλεπού & η «ωριμότητα» στην αλλαγή πλεύσης της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Απάντηση της Μαίρης Διακολιού στην παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, που εκφράζει τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι:
Η συγκυρία νομιμοποίησης του Mall που έχει καταστρέψει  τους εμπόρους της πόλης μας και έχει επιβαρύνει υπέρμετρα τους κατοίκους της περιβαλλοντικά και οικιστικά, είναι πράγματι ιστορική για την πόλη μας, αλλά και μοναδικό προηγούμενο για ολόκληρη τη Χώρα:
Με τη μέθοδο της ιδιωτικής πολεοδόμησης, παρακάμπτονται δικαστικές αποφάσεις  με τις ευλογίες της Κυβέρνησης, χωρίς καμία συνέπεια για τον επενδυτή, και  δημιουργείται προηγούμενο που θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη δόμηση στην περιοχή μας (και όχι μόνο) εις βάρος της κοινωνίας.
Η αντίδραση της μείζονος μειοψηφίας σε αυτά τα ενδεχόμενα είναι  να ενωθεί με τη διοίκηση του Δήμου και να ζητά «ενότητα» στην αποδοχή της παρανομίας και κυρίως στην αποδοχή του ορατού ενδεχόμενου να επαναληφθεί το ίδιο έργο λίγο πιο πάνω από το Μall, στην ΑΣΠΑΙΤΕ.
Σήμερα, που η μείζων μειοψηφία έχει πλήρως προσχωρήσει στις κυβερνητικές επιλογές, αντίθετα σε όσα προεκλογικά δήλωνε ότι αποτελούσαν αρχές της, αποδέχεται για το Μαρούσι ένα στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης, που ακολουθείται για όλη την Αττική (πχ Ελληνικό, διαχείριση απορριμμάτων) και κουνά το δάχτυλο ονομάζοντας «ωριμότητα» την αλλαγή πλεύσης της...
καλώντας και τους λοιπούς να κάνουν το ίδιο, προφανώς για να μην είναι μόνη της, όπως η γνωστή κολοβή αλεπού του Αισώπου.
Και κάτι ακόμα, άγνωστο μάλλον για τη μείζονα μειοψηφία:
Η έννοια της γενναιότητας και της ευθύνης. Όταν, έχοντας ως οδηγό τη συνείδησή μου, αποχώρησα από τον χώρο της κεντροαριστεράς που έως τότε είχα υπηρετήσει, επειδή υπέγραψαν μνημόνια, ζήτησα συγγνώμη από τους πολίτες για το μέτρο που η πίστη μου στον πολιτικό χώρο αυτό τους οδήγησε στο να διαψευστούν.
Σήμερα, ήρθε η στιγμή να ζητήσω για δεύτερη φορά συγγνώμη από το Μαρουσιώτικο λαό για τις επιλογές μου:
Συγγνώμη που πίστεψα ότι η παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» θα τιμούσε τις αρχές και τις αξίες που διαχρονικά υποστήριζε, συγγνώμη που πίστεψα ότι η παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» θα έβαζε το συμφέρον των Μαρουσιωτών πάνω από τις κομματικές δεσμεύσεις των μελών της.
                                                     Μαίρη Διακολιού
                                                        Δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου