Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Η «Ελληνική Ορθοπαιδική Εταιρεία» βράβευσε τον Δημαρχό μας Γιώργο Πατούλη

Τιμητικό βραβείο για το επιστημονικό και κοινωνικό έργο που έχει προσφέρει ως πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης και δήμαρχος Αμαρουσίου, απένειμε στον κ. Γιώργο Πατούλη, με ομόφωνη απόφασή του, το ΔΣ της Ορθοπαιδικής Εταιρείας.
Κατά την έναρξη του 72ου Συνεδρίου Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και Τραυματολογίας, παρουσία του Αντιπροέδρου της Βουλής Ν. Κακλαμάνη, του πρώην υφ. Υγείας Αθ. Γιαννόπουλου, πολλών προσωπικοτήτων από τον χώρο της ιατρικής και πλήθους κόσμου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ορθοπαιδικής Εταιρείας, Π. Ευσταθίου, εξήρε την κοινωνική προσφορά του κ. Πατούλη και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την ανακούφιση των πολιτών, σε αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία για τη χώρα.
Παραλαμβάνοντας το βραβείο του, ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε το ΔΣ της Ορθοπαιδικής Εταιρείας για την τιμητική διάκριση και δήλωσε τα εξής:
«Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική για μένα καθώς είναι πάντα πολύ τιμητικό να αναγνωρίζεται η προσπάθεια προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Η συγκίνησή μου αυτή τη φορά είναι μεγαλύτερη, καθώς αυτή η αναγνώριση έρχεται από την «οικογένειά» μου, τους συναδέλφους ιατρούς.
Με πρωτοβουλία του ΙΣΑ, δημιουργήσαμε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής μαζί με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και σε συνεργασία με ένα ευρύ δίκτυο φορέων, το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, αλλά και μέσω της ΚΕΔΕ κινητοποιήσαμε όλη την τοπική αυτοδιοίκηση, με στόχο να δημιουργήσαμε μια ασπίδα προστασίας για τις ευπαθείς ομάδες, τους ανασφάλιστους και τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη τη βοήθεια μας.
Χέρι-χέρι μαζί και με τους εθελοντές μας, στήσαμε μια αλυσίδα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας δεν δικαιούμαστε να εφησυχάζουμε ούτε να γυρνάμε την πλάτη στους συνανθρώπους μας, που μας έχουν ανάγκη. Οφείλουμε να σκύψουμε πάνω από τα προβλήματά τους και με συντονισμένες προσπάθειες να εργαζόμαστε για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.
Η προσπάθεια μας δεν σταματάει εδώ. Συνεχίζουμε με σταθερό προσανατολισμό την ανακούφιση όλο και περισσότερων συμπολιτών μας».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου