Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

ΔάSOS Συγγρού:Εργασίες στον Βοτανικό κήπο & καλωσόρισμα του 1ου Σχολείου αυτής της σχολικής χρονιάς

Σε ανάρτησή τους οι «Φίλοι» του Δάσους Συγγρού τονίζουν ότι ο βασικός σκοπός του Συλλόγου τους είναι η ενίσχυση του Ινστιτούτου για την ανάδειξη του εκπαιδευτικού του ρόλου στον κλάδο της γεωργίας.
Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου λοιπόν οι «Φίλοι» του Δάσους Συγγρού(που στο ιστολόγιό τους το αναφέρουν ως ΔΑΣΟκτημα, η Πρόεδρος του ΙΓΕ ΑνναΜαρία Γιάντση ως Κτήμα & ο «φίλος» τους Περιφερειάρχης Γ. Καραμέρος ως Αλσος!!!), σε συνεργασία με το Ι.Γ.Ε. συγκεντρώθηκαν για να περιποιηθούν τον Βοτανικό Κήπο της Βίλλας Συγγρού. 
Καθάρισαν & κλάδεψαν τον κήπο από τα ξερά φύλλα και κλαδιά, ενώ ταυτόχρονα προχώρησαν σε νέες φυτεύσεις,  εμπλουτίζοντάς τον με νέες ποικιλίες φυτών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βοτανικός Κήπος του Πύργου περιλαμβάνει πάνω από 20 διαφορετικά ελληνικά αρωματικά φυτά. Μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται η λεβάντα, η μέντα, το δίκταμο, η αρμπαρόριζα, ο  απήγανος, ο δυόσμος, το μελισσόχορτο  και πολλά ακόμα!
«Αυτή την χρονιά», σημειώνουν οι «Φίλοι» του Δάσους Συγγρού, «είχαμε την ιδιαίτερη χαρά να προσφέρουμε στο Ι.Γ.Ε. πέρα από την εργασία μας και κάποια φυτά που έχει ο Σύλλογός μας φυτέψει και φροντίσει στο θερμοκήπιο του Δάσους.
Σκοπός του Βοτανικού Κήπου, πέρα από το να ομορφαίνει και μοιράζει απλόχερα τις μυρωδιές του, είναι η αξιοποίησή του στα προγράμματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. 
Κάθε χρόνο πολλοί μαθητές τον επισκέπτονται και βλέπουν από κοντά τα βότανα μαθαίνοντας ταυτόχρονα τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει το καθένα!
Την αρχή για φέτος την έκαναν 40 μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Χαλκηδόνας. 
Ο Πύργος γέμισε από τις παιδικές φωνές τους και όλοι εμείς τους καλωσορίσαμε και τους υποδεχτήκαμε εγκάρδια στον χώρο!
Γνώρισαν πολλά αρωματικά φυτά και βότανα, έμαθαν τις χρήσεις και ιδιότητές τους ενώ έπαιξαν παιχνίδια γνώσεων  που τα βοήθησαν εμπεδώσουν όλα όσα είχαν ακούσει και δει!
Έπειτα τα ξεναγήσαμε στον Βοτανικό Κήπο είδαν από κοντά  τα αρωματικά φυτά του και όλοι μαζί φυτέψαμε μαϊντανούς σε μικρές γλαστρούλες σαν ενθύμιο για την επίσκεψή τους στο Δάσος μας.
«Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού» είμαστε πάντα εκεί καιστηρίζουμε το Ι.Γ.Ε. σε κάθε του προσπάθεια για την ανάδειξη του εκπαιδευτικούτου ρόλου στον κλάδο της γεωργίας»
                                                                 ΠΗΓΗ:dasosygrou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου