Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Οξύτατη αντιπαράθεση Λ. Μαγιάκη - Μαίρης Διακολιού, στο 1ο δημοτικό συμβούλιο μετά το πολύκροτο «διαζύγιο»

Αντίποινα της αντιμνημονιακής στάσης & της πολιτικοϊδεολογικής μου σύγκρουσης με τον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ η διαγραφή μου, δηλώνει η Ανεξάρτητη πλέον Δημοτική Σύμβουλος 
Πολύ οξυμμένα ήταν τα πνεύματα κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, την 1η μετά την απαράδεκτη εκδίωξη της Μαίρης Διακολιού από την παράταξη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου, η οποία ΣΥΝοδεύτηκε & με την παραίτηση της υπεύθυνης Τύπου του ΣΥΝδυασμού Ζέτας Πολίτη
Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ιστολόγιο «www.thessi.gr», υπήρξαν ανακατατάξεις στις θέσεις των συμβούλων, με την «Ενότητα, Ανατροπή & Εργο για το Μαρούσι» σύσσωμη παρούσα να κάθεται στα έδρανα με επικεφαλής τον Λευτέρη Μαγιάκη και τη Μαίρη Διακολιού να επιλέγει να κάτσει δίπλα στον Θανάση Φωτόπουλο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρουσίου.
Με την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου ο πρόεδρος διάβασε την ανακοίνωση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου  ότι  η Μαίρη Διακολιού δεν αποτελεί πλέον μέλος του ΣΥΝδυασμού  «ΕνότηταΑνατροπή & Εργο για το Μαρούσι» 
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Μαίρη Διακολιού που με μια οξύτατη πολιτική δήλωση κατηγόρησε ευθέως τον Λευτέρη Μαγιάκη για πολιτική ασυνέπεια και ως υπεύθυνο της διαγραφής της.
Ο  επικεφαλής της ΕΝΟΤΗΤΑΣ Λευτέρης Μαγιάκης «σήκωσε το γάντι» και σε σκληρό ύφος μίλησε για προσωπικές τακτικές της Μαίρης Διακολιού εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου που δεν προωθούσαν τη συλλογικότητα και την εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των δημοτικών συμβούλων, δυσκόλευαν το έργο  και έθιγαν το κύρος της παράταξης και του επικεφαλής(ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο: www.thessi.gr/?p=118971)
Σας κοινοποιώ τη δήλωσή μου στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο (17-5-16), σχετικά με τη διαγραφή μου από την παράταξη «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι»:
                                         ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΙΡΗΣ ΔΙΑΚΟΛΙΟΥ
Με την απόφαση διαγραφής μου, ο  Λευτέρης Μαγιάκης έδωσε εξετάσεις νομιμοφροσύνης στον κυβερνητικό και κομματικό ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Λευτέρης Μαγιάκης, πατάει με δύο πόδια σε δύο βάρκες: από τη μία προσεγγίζει τη ΛΑΕ και από την άλλη προσέχει να κρατάει ευχαριστημένα τα στελέχη του κυβερνητικού – κομματικού ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, επιδεικνύει γνήσιο οπορτουνισμό. 
Ούτε μία καταγγελία της μνημονιακής πολιτικής και του νεοφιλελεύθερου κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ. Εξ αυτού, θεωρεί «ανεπιθύμητους» ανθρώπους σαν εμένα: 
Ανθρώπους, που αντιτάσσονται σθεναρά στις «στρογγυλεμένες» θέσεις σχετικά με τα μνημόνια και τις συνέπειές τους στο λαό, που αντιτάσσονται σθεναρά στην άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι κομματικά προσκολλημένοι σε αυτόν, που είναι υπεύθυνοι που η πατρίδα μας βυθίστηκε περισσότερο ακόμα στην ανεργία, το μαρασμό, τη φτώχεια, μπορεί στην αυτοδιοίκηση να έχουν ανθρώπινο πρόσωπο.
Η κόντρα μου με τον κυβερνητικό - κομματικό ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστή από παλιά και πήρε προσωπικά χαρακτηριστικά ήδη από τη συκοφαντική ανακοίνωση που εξέδωσαν ανώνυμοι εναντίον μου, την οποία απάντησα όπως της άξιζε, δίνοντας έναν αγώνα χωρίς στην ουσία καμία στήριξη, ούτε καν εκείνη που τελικά απέφυγε, αν και μου είχε υποσχεθεί - και μάλιστα εγγράφως - σε προσωπικό επίπεδο ο Λ. Μαγιάκης.
Τα αντίποινα της αντιμνημονιακής μου στάσης και της πολιτικοϊδεολογικής μου σύγκρουσης με το σημερινό μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ,  είναι η διαγραφή μου.
Εδώ, υπάρχουν τρία στοιχεία:
1) ότι ο Λ. Μαγιάκης (κι ας μην προσπαθήσει να κρυφτεί πίσω από τις υπογραφές των συμβούλων του) με διέγραψε μία μέρα μετά την ψήφιση του ληστρικού, καταστροφικού, αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και τη συνακόλουθη  διασφάλιση της παραμονής του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, πράγμα που θεωρώ ότι δεν θα έπραττε αν η εξέλιξη της ψηφοφορίας ήταν αρνητική και ο ΣΥΡΙΖΑ έπεφτε,
2) ότι ο Λ. Μαγιάκης με διαγράφει βάσει του Καλλικράτη, του νόμου που η Αριστερά, ο τότε ΣΥΡΙΖΑ και η ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης καταδικάζει (αλλά… O tempora, O mores) και,
3) ότι ο Λ. Μαγιάκης, μετά τη διαγραφή μου θυμήθηκε ότι είναι μεμπτό το να έχει κανείς στηρίξει την προ μνημονίων Κεντροαριστερά. Προεκλογικά βέβαια, δεν είχε πρόβλημα «να πατήσει» στις ψήφους αυτών των υποψηφίων του για να αποκτήσει τη θεσμική θέση που απέκτησε.
Επιπλέον, πόσο τυχαίο είναι ότι η πράξη του βρήκε ανοιχτή υποδοχή και στήριξη από τουλάχιστον ένα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ; 
Το νιάου - νιάου στα κεραμίδια δεν είναι σκύλος που μιλάει ξένες γλώσσες, κύριοι της προπαγανδιστικής ομαδούλας του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» εμποδίστηκε εκ των πραγμάτων να ασκήσει αντιμνημονιακή αντιπολίτευση, δηλαδή αποτελεσματική προς όφελος του Μαρουσιώτικου λαού.
Ενημερώνω λοιπόν τον Λ. Μαγιάκη που βρίσκεται στην μία πλευρά και τον Μαρουσιώτικο λαό που πλέον βρίσκεται απ’ την άλλη, ότι εγώ δεν πρόκειται ποτέ να προδώσω τις αρχές που επικαλέστηκα προεκλογικά ότι θα τηρώ, και ότι δεν θα πτοηθώ από συκοφαντικές ανακοινώσεις, διαγραφές και άλλες προσπάθειες φίμωσης
Αυτό άλλωστε έχει αποδείξει η πορεία μου. 
Δε δίστασα να αποχωρήσω από το κόμμα με το οποίο συμπορεύτηκα για χρόνια, μετά την υπογραφή του μνημονίου. 
Θα συνεχίσω αμείωτα και με πιο δυνατή φωνή να καταδικάζω τα λουκέτα,  την εξανέμιση των τελευταίων οικονομιών της λαϊκής οικογένειας, τους υψηλότατους φόρους, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, την ανεργία, τα πεινασμένα παιδιά στα σχολεία και γενικά την οικονομική εξαθλίωση που καταστρέφει τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας και κυρίως το ξεθώριασμα της δημοκρατίας και το ξεπούλημα της πατρίδας.
Από τη θέση της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου, πλέον, υπόσχομαι στις Μαρουσιώτισσες και στους Μαρουσιώτες ότι θα τιμήσω στην πράξη με τη δράση μου την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν, ακολουθώντας πιστά και έντιμα τις αρχές και τη συνείδησή μου.
                                                        Μαίρη Διακολιού
                            Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Δ. Αμαρουσίου
                                                                Δικηγόρος

                                                          Μαρούσι, 18-5-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου