Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

Αφύλακτος ο Έβρος με τρύπιο τον φράχτη & διακοσμητικές κάμερες!!!


Εξαρση διακίνησης παράτυπων μεταναστών μέσω του Έβρου
Την προηγούμενη εβδομάδα στο άρθρο μου «Nα προετοιμαζόμαστε για ΗΟΤ ΣΠΟΤ στο Μαρούσι, στην περιοχή του ΑΝΤΕΝΝΑ;», κάνοντας κριτική στις αξιοπερίεργες ενέργειες
των περισσότερων «Αντι»-ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ«Αντι»-ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ομαδων, συμπεριλαμβανομένης της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς( & των δικών μας «ΕΚΤΟΣ των ΤΕΙΧΩΝ»), σε ότι αφορά το προσφυγικό, ζήτησα μία εξήγηση γιατί επιδεικνύουν αυτόν τον υπέρμετρο  τσαμπουκά, μόνο εκεί που υπάρχει ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ... πάντοτε με την αφανή ΣΥΝδρομή του κράτους, που αυτή τη στιγμή τυγχάνει να διοικείται από αυτό το περίεργο κυβερνητικό μόρφωμα που ακούει στο όνομα  ΣΥΡΙΖΟ-ΟΙΚΟΛ-ΑΝΕΛ;
Γιατί ως υπέρμαχοι του Πολυπολιτισμικού Αναρχισμού δεν προσέτρεξαν στην Τουρκία ή στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ(όπως τους αρέσει & έτσι την προσφωνούν), να διαμαρτυρυθούν για την στάση των κυβερνήσεών τους απέναντι στους μετανάστες, παρά κάνουν ταξιδάκια αναψυγής στον φραχτη των Καστανιών, που έτσι & αλλοιώς λόγω των πλημμυρών είναι κατεστραμμένος;
Ενα κείμενο από το  «Cosmostatus» επιβεβαιώνει αυτά που έγραφα, τόσο για τον Αφύλακτο πλέον Έβρο με τον τρύπιο  φράχτη, τις διακοσμητικές ανενεργές πλέον κάμερες, όσο & για το νέο κύμα εισοδου μεταναστών, οι οποίοι το τελευταίο δίμηνο ξεπέρασε τους χίλιους!!!
Φράχτης Έβρου: Η κεντρική κάμερα βρίσκεται για επισκευή εδώ και 8-9 μήνες, μια άλλη κάμερα βλέπει μόνο ένα δέντρο, υπάρχει μόνο ένα περιπολικό, ο φράχτης είναι γεμάτος τρύπες.
Ουσιασικά, δεν γίνεται φύλαξη των συνόρων…

Ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου κ. Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς μίλησε για τη ζοφερή πραγματικότητα που υπάρχει στη φύλαξη του Έβρου.

Στις 2 ραδιοφωνικές συνεντεύξεις που έδωσε, στον Status Radio 94,2 και στον Maximum 93,6 έκανε γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελάχιστοι πλέον συνοριοφύλακες, ενώ ζήτησε άμεσα μόνιμη ενίσχυση της δύναμης των συνοριοφυλάκων, κυρίως του βορείου Έβρου.
Συγκεκριμένα, μίλησε για την έλλειψη αστυνομικών. Έτσι γίνονται μόνο μία ή δύο το πολύ περιπολίες ανά οκτάωρο.
Ο φράχτης έχει γεμίσει τρύπες που τις ανοίγουν αυτοί που θέλουν να μπουν παράνομα στην χώρα. 
Οι συνοριοφύλακες σε συνεργασία με τον στρατό, μπαλώνουν τον φράχτη, σε μια προσπάθεια να κρατηθεί όρθιος και να λειτουργήσει για τον σκοπό που φτιάχτηκε.
Από τις 12 κάμερες του φράχτη, λειτουργούν μόνο οι 8. 
Η κεντρική κάμερα βρίσκεται προς επισκευή εδώ και 8-9 μήνες, καθώς υπολείπονται 5.000 ευρώ για να επισκευαστεί.
Σε μια άλλη, υπάρχει μπροστά της είναι ένα δέντρο, με αποτέλεσμα να μην φαίνεται τίποτα!
Για να κοπεί το δέντρο που μεγάλωσε, πρέπει να συνεργαστεί ο Στρατός με την Αστυνομία, αλλά συντονισμός δεν υπάρχει.
Τις κάμερες τις επιτηρούν μόνο 2 άτομα αντί για 4.
Αντί για 6 περιπολικά για την επιτήρηση, υπάρχουν μόνο 1 ή 2 ανά οκτάωρο.
Περιπολικά τύπου βαν (σ.σ. εννοεί SUV) δεν υπάρχουν, ενώ είναι απαραίτητα!
Υπάρχει πλήρης απαξίωση του φράχτη και του σκοπού για τον οποίο κατασκευάστηκε, που είναι η προστασία της χώρας και των πολιτών!

Ουσιαστικά φύλαξη των συνόρων δεν γίνεται!
Όσον αφορά το κέντρο υποδοχής αλλοδαπών Έβρου, αντί να φυλάσσεται από 20 ένστολους, φυλάσσεται από 5 ή 6 ! Τα σπιτάκια είναι σε άθλια κατάσταση, οι κάμερες δεν λειτουργούν, τα τζάμια είναι σπασμένα, δεν υπάρχει φως κλπ κλπ.
Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έξαρση διακίνησης παράνομων μεταναστών μέσω του Έβρου.
Συνολικά 1.043 άτομα πέρασαν από τον Έβρο στην Ελλάδα τους 2 πρώτους μήνες του 2016, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News. Μάλιστα οι ροές εμφανίζονται ιδιαίτερα αυξημένες από τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2016 όταν δηλαδή σταμάτησαν οι ροές προς τα νησιά του Αιγαίου
Ακούστε τις δεκάλεπτες συνεντεύξεις στους συνδέσμους: Status Radio και Maximum FM
Χίλιοι μετανάστες πέρασαν σε δυο μήνες από τον Έβρο
Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς: «Η κεντρική κάμερα βρίσκεται σε επισκευή, άλλη κάμερα βλέπει μόνο δέντρο, μόνο ένα περιπολικό, γεμάτος τρύπες ο φράκτης, δεν γίνεται φύλαξη συνόρων»

                                                                 Πηγή : Cosmostatus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου