Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Απόρθητο φρούριο το Άγιον Όρος για την επίσκεψη Πούτιν

Σε φρούριο μετατρέπεται το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονος στο Άγιον Όρος ενόψει 
της επίσκεψης του Βλαντιμίρ Πούτιν στις 28 Μαΐου.
Ήδη 70 άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του Ρώσου προέδρου έχουν φτάσει και έχουν εγκατασταθεί στη μονή, η οποία έχει κλείσει και δεν δέχεται παρά μόνο πολύ συγκεκριμένους επισκέπτες.
Οι άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του Πούτιν έχουν εγκαταστήσει «κόφτες» των τηλεπικοινωνιών, που διακόπτουν τις επικοινωνίες σε μεγάλη απόσταση, σύμφωνα με το Έθνος.
Τα μέλη από τους επονομαζόμενους «Λύκους της Νύχτας» έχουν ήδη περάσει στο Άγιον Όρος, χωρίς τις μηχανές τους και θα μείνουν στον Άγιο Παντελεήμονα μέχρι την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα από τις 27 Μαΐου και θα μεταβεί αυθημερόν στο Άγιον Όρος σε μία επίσκεψη καθαρά προσκυνηματικού χαρακτήρα, όπου θα βρίσκεται ήδη ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών, Κύριλλος.
Για λόγους ασφαλείας επιλέχθηκε ο Πούτιν να κάνει τηδιαδρομή προς το Περιβόλι της Παναγίας με ταχύπλοο και όχι με ελικόπτερο.
                 Οι «Λύκοι» του Πούτιν στο Άγιο Όρος
Για το 'Άγιο Oρος καβαλούν τις μηχανές τους οι ιππότες της ρωσικής ασφάλτου σε μία επίσκεψη- προσκύνημα με συμβολικό χαρακτήρα...
Τη μετάβαση πραγματοποιεί αντιπροσωπεία της ρωσικής λέσχης μοτοσικλετιστών, όπως ανέφεραν σε συνέντευξη που έδωσαν χθες στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα.
Τα μέλη της αποστολής των «Λύκων της Νύχτας», εξήγησαν τους λόγους του ταξιδιού τους, καθώς επίσης και για τα προβλήματα που συνάντησαν αλλά και τις ιδέες που τους εμπνέουν. 
Οι «Λύκοι της Νύχτας» εκφράστηκαν επίσης με θερμά λόγια για τους ιστορικούς, πολιτιστικούς και κυρίως θρησκευτικούς δεσμούς Ελλάδας και Ρωσίας και τόνισαν ότι η εκδήλωση γίνεται και στο πλαίσιο του κοινού  έτους 2016 «ηΕλλάδα στη Ρωσία και η Ρωσία στην Ελλάδα».
                       ΠΗΓΗ: «www.tribune.gr» & «www.ellada-russia.gr»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου