Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Ένα ακόμη μεγάλο έργο για το Μαρούσι ξεκινά ...

              Η κατασκευή του υπόγειου χώρου στάθμευσης 
         στην πλ. Ευτέρπης  θα αναβαθμίσει την τοπική αγορά
Ένα ακόμη μεγάλο έργο για το Μαρούσι ξεκινά. Η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του υπόγειου χώρου στάθμευσης στην Πλατεία Ευτέρπης ( ΗΣΑΠ) σηματοδοτεί μια νέα περίοδο δημιουργίας για την πόλη και τους κατοίκους της.
Είναι ένα έργο που περιλαμβάνεται στο προεκλογικό πρόγραμμα της σημερινής Δημοτικής Αρχής, το οποίο υπερψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία ο μαρουσιώτικος λαός, το οποίο πλέον γίνεται πράξη. Για πρώτη φορά στο Μαρούσι υλοποιείται ένα ανάλογο έργο, το οποίο μάλιστα θα κατασκευαστεί με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης, χωρίς να επιβαρυνθεί ο δημοτικός προϋπολογισμός ούτε ένα ευρώ.
Λύση στο πρόβλημα της στάθμευσης, μεγαλύτερη αξία στην τοπική αγορά και στις περιουσίες των συμπολιτών μας
Η κατασκευή του υπόγειου χώρου στάθμευσης, όταν αυτή ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, θα δώσει λύση στο οξύτατο πρόβλημα στάθμευσης που αντιμετωπίζει σήμερα το Κέντρο του Αμαρουσίου. 
Θα αναβαθμίσει την αξία της τοπικής αγοράς και των ιδιοκτησιών των συμπολιτών μας.
Το έργο αυτό, θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στην βιοκλιματική ανάπλαση του Κέντρου που έχει ήδη υλοποιηθεί.
Η ταλαιπωρία θα είναι προσωρινή, το όφελος θα είναι μόνιμο.
Κατά την περίοδο που θα διαρκέσουν οι εργασίες κατασκευής του υπόγειου χώρου στάθμευσης, είναι λογικό να υπάρξουν αλλαγές στις συνθήκες κυκλοφορίας στην περιοχή. Οι υπηρεσίες του Δήμου, σε συνεργασία με τον ανάδοχο του έργου, τον Εμπορικό Σύλλογο και τους κατοίκους του Κέντρου, θα βρίσκονται σε διαρκή επαφή και διαβούλευση, για να διασφαλιστεί ότι θα περιοριστούν οι αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία της αγοράς και την καθημερινότητα των πολιτών, από την εκτέλεση του έργου. Σε κάθε όμως περίπτωση, η ταλαιπωρία θα είναι προσωρινή, ενώ το όφελος θα είναι μόνιμο, όταν το έργο ολοκληρωθεί και παραδοθεί προς χρήση.
Η μιζέρια της Αντιπολίτευσης
Όπως σε όλα τα έργα που έγιναν στο Μαρούσι, έτσι και σε αυτό, η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμαρουσίου είναι μίζερη και αρνητική.
 Απαξιώνει και συκοφαντεί το έργο, όπως έκανε και στο παρελθόν και με τις άλλες μεγάλες παρεμβάσεις της σημερινής Δημοτικής Αρχής όπως: η Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου, η τοποθέτηση των δύο πεζογεφυρών στη Λεωφόρο Κηφισίας, οι αναπλάσεις των πλατειών Ηρώων και Κασταλίας, κλπ. Πρόκειται για μια αντιπολίτευση μίζερη, που δεν προσφέρει ούτε όραμα, ούτε ελπίδα.
Σε μια περίοδο που στην Ελλάδα και τους Δήμους δεν γίνονται έργα, στο Μαρούσι η αντιπολίτευση κατηγορεί τη Διοίκηση που βρίσκει τρόπους να υλοποιεί χρήσιμα έργα, χωρίς να επιβαρύνει τους δημότες. Ας τους κρίνουν οι πολίτες για τη στάση αυτή.
Ισχυρίζονται ότι η επιλογή της πλατείας Ευτέρπης είναι η χειρότερη από τις λύσεις που υπήρχαν για την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης, χωρίς όμως να προτείνουν τη δική τους εναλλακτική πρόταση. Ας μας πουν επιτέλους που αλλού θα μπορούσε να κατασκευαστεί το πάρκινγκ, όταν όλοι γνωρίζουν ότι στο Κέντρο δεν υπήρχε χώρος ιδιοκτησίας του Δήμου , στον οποίο θα μπορούσε να υλοποιηθεί το έργο.
Δεν σχολιάζουμε καθόλου την άποψη τους ότι το συγκεκριμένο έργο δεν θα ωφελήσει την αγορά, γιατί και ο πιο αδαής γνωρίζει ότι δεν υπάρχει σήμερα στον κόσμο πουθενά ανεπτυγμένη τοπική αγορά, χωρίς επαρκείς χώρους στάθμευσης.
Συνεχίζουμε δυναμικά, με όραμα για την πόλη
Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου τηρεί με συνέπεια τις δεσμεύσεις της . Υλοποιεί με βάση την ισχυρή λαϊκή εντολή που έλαβε, τα έργα που έχει σχεδιάσει.
Προχωράμε μπροστά. Με διάλογο και με τη συνεργασία της τοπικής κοινωνίας θα κάνουμε ότι χρειαστεί προκειμένου να αμβλύνουμε τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις θα έχει προσωρινά η εκτέλεση του έργου της κατασκευής του υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία ΗΣΑΠ, ώστε αυτό να ολοκληρωθεί σύντομα και να παραδοθεί προς χρήση, προς όφελος της τοπικής αγοράς και της καθημερινότητας των κατοίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου