Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΕΝΟΤΗΤΑ:«Δεν θα είναι προς όφελος της πόλης, η κατασκευή υπόγειου γκαράζ στην πλ. Ευτέρπης»

                      Ξεκίνησαν τα έργα 
 Η παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» έχει τοποθετηθεί από την αρχή πως πρόκειται για ένα έργο που δεν θα είναι προς όφελος της λειτουργίας και της ανάπτυξης της πόλης.
Θα επιδεινώσει τον κυκλοφοριακό φόρτο και την μόλυνση του περιβάλλοντος στο κέντρο και θα αλλοιώσει τον παραδοσιακό χαρακτήρα του.
Στην περίοδο της κατασκευής του θα προκαλέσει κυκλοφοριακό χάος και θα καταστρέψει οικονομικά πολλές επιχειρήσεις που σήμερα λειτουργούν γύρω από αυτό.
Αλλά και αργότερα η συμβολή του στην ανάπτυξη του εμπορικού κέντρου είναι αμφισβητήσιμη.
Ο μόνος κερδισμένος από αυτή την υπόθεση θα είναι ο εργολάβος στον οποίο η Δημοτική παράταξη του κ. Πατούλη παραχώρησε τη μαρουσιώτικη γη για 29 χρόνια έναντι πινακίου φακής και η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ η οποία δια του κ. Χατζηδάκη ενέκρινε επιχορήγηση  του έργου με 1,5εκ€, που όμως και η σημερινή δεν πήρε πίσω.

Ελπίζουμε στη διάρκεια κατασκευής του έργου να μην προκύψουν τεχνικά προβλήματα, για τα οποία έχουμε προειδοποιήσει.
Η δημοτική Αρχή και ο ίδιος ο κ. Πατούλης προσωπικά θα είναι υπεύθυνοι γιατί σε μια υπαρκτή ανάγκη για χώρους υπόγειας στάθμευσης στην πόλη επέλεξαν τη χειρότερη λύση από τεχνικής, οικονομικής, λειτουργικής και κοινωνικής πλευράς.
Είναι σίγουρο ότι στο μέλλον το γκαράζ της Ευτέρπης θα αναφέρεται ως  τυπικό παράδειγμα αποτυχίας για την ανάπλαση των κέντρων των πόλεων και η αποτυχία αυτή θα φέρει την υπογραφή του κ. Πατούλη αλλά και όσων τον υποστήριξαν σε αυτή την επιλογή του.
                           «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» 
                                                        ΠΗΓΗ:www.thessi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου