Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Ειρηνική κατάληψη χθες στα γραφεία της «SIEMENS» & στην εταιρεία «ΕΛΛΑΚΤΩΡ»

Σε συμβολική - ειρηνική κατάληψη των γραφείων της Γερμανικής εταιρείας «Siemens» στο Μαρούσι προχώρησαν χθες το μεσημέρι περίπου 30 άτομα του ΑΝΤΙεξουσιαστικού χώρου, με στόχο να κάνουν γνωστή την πορεία ενάντια στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, που εχουν προγραμματίσει να κάνουν το Σάββατο 23 Μαΐου στις 12:00 μ.μ, από την Ομόνοια προς τη Γερμανική πρεσβεία 

Σε κείμενο που αναρτηθηκε στην ιστοσελίδα «Athens.indymedia.org» & το οποίο υπέγραφαν οι «Αναρχική ομάδα «ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ»«ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ - Ομάδα για την εργατική αντεπίθεση»«Αντιφασιστικό Μέτωπο Καλλιθέας - Μοσχάτου»«ΑΣΥΝΦ - Αναρχική Συλλογικότητα Ν. Φιλαδέλφειας»«Κομμουνιστική ομάδα ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ»«Αναρχική συλλογικότητα ΘΡΥΑΛΛΙΔΑ», κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο Κ*ΒΟΞ» σημείωναν μεταξύ άλλων: 
«Δεν θα γίνουμε αποικία του γερμανικού και κανενός άλλου ιμπεριαλισμού. 
Γερμανοί & Ευρωπαίοι εργάτες ζητάμε την αλληλεγγύη σας. 
Την τελευταία περίοδο στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκονται οι (όποιου είδους) διαπραγματεύσεις σχετικά με τη διαχείριση του χρέους μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών μηχανισμών, τους οποίους κατευθύνει ο Γερμανικός ιμπεριαλισμός. 
Πέρα από το θέαμα, τις δηλώσεις και τα κάθε λογής κινδυνολογικά σενάρια, πέρα ακόμη και από το ζήτημα του δημόσιου χρέους, βρίσκεται η ουσία: αυτή την ώρα παίζεται η ζωή και το μέλλον κάθε εργαζόμενου στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ε.Ε».
Σε ότι αφορά την «Siemens», την χαρακτήρισαν ως μια «πολυεθνική Γερμανική εταιρεία, από τους κυριότερους στυλοβάτες του γερμανικούκαπιταλισμού, και έναν από τους βασικότερους διαπλεκόμενους εταίρους τωνντόπιων αστών».
Την  κατηγόρησαν δε, αφενός γιατί έχει εμπλακεί σε εκατοντάδες υποθέσεις που αφορούν από δωροδοκίες κρατικών λειτουργών σε όλα τα επίπεδα, αλλά και για τεράστιες περιβαλλοντολογικές καταστροφές.
«Για εμάς που είμαστε στο στρατόπεδο των καταπιεσμένων, υπογράμμισαν, η Siemens αποτελεί στόχο, καθώς συμπυκνώνει όλα τα αποκρουστικά χαρακτηριστικά του κεφάλαιου. Μια εταιρία-μεγαθήριο που στο πέρασμα του χρόνου αφήνει πίσω της ρημαγμένους τόπους, ζωές και συνειδήσεις».
Αξίζει να σημειωθεί ότι καταληψίες, εξωτερικά του κτιρίου, είχαν τοποθετήσει πανώ που έγραφαν:
«Καμμία διαπραγμάτευση με το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο», ενώ δια παν ενδεχόμενο στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες τέθηκαν σε επιφυλακή
Υπενθυμίζεται πως τα μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβικώνας»  είχαν «εισβάλει» πριν από μερικές ημέρες στο προαύλιο της Βουλής κρατώντας πανό με συνθήματα αλληλεγγύης για τους απεργούς πείνας στις φυλακές.
Λίγο αργότερα ομάδα Αντιεξουσιαστών πραγματοποίησε παρόμοια ενέργεια στην εταιρεία «Ελλάκτωρ» στη Νέα Κηφισιά.
Όπως ανέφεραν σε σελίδες τους σε κοινωνικά δίκτυα, οι εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν από τα γραφεία τους χωρίς όμως να τους ασκηθεί σωματική βία.
Πέταξαν φέιγ βολάν και αποχώρησαν ειρηνικά...
Οι διαδηλωτές υποστηριξαν ότι η εταιρεία «ΕΛΛΑΚΤΩΡ» αποτελεί τον κυριότερο εκπρόσωπο του ελληνικού καπιταλισμού που σε συνεργασία με τον γερμανικό ιμπεριαλισμό αποσκοπούν στον πολιτικό και δημοσιονομικό έλεγχο των χωρών- μελών της ζώνης του ευρώ μέσω του ελέγχου του δημόσιου χρέους τους.













                 ΠΗΓΗ: www.tovima.gr & www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου