Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Ξεσηκωμός κατοίκων για κεραία κινητής τηλεφωνίας στο Ν. Τέρμα

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι κάτοικοι της περιοχής Νέο Τέρμα και τα μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Άνω Αμαρουσίου «Ο Άγιος Ιωάννης» για παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας, με τη συμμετοχή της Αντιδημάρχου Αμαρουσίου Ρένας Χαλιώτη, αρμόδιας για θέματα κεραιών κινητής, η οποία και τοποθετήθηκε για λογαριασμό του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, και της Διοίκησης του Δήμου.
Στη διάρκεια της συζήτησης παρόντων, επίσης, του Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Γιώργου Καραμέρου, και δημοτικών συμβούλων από όλες τις παρατάξεις, η κ. Ρένα Χαλιώτη, ενημέρωσε του παρισταμένους σχετικά με τις ενέργειες που ακολουθούνται σε αυτές τις περιπτώσεις. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις αυτοψίες που έγιναν στο σημείο, από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη κεραία που είναι τοποθετημένη σε πολυκατοικία στη συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Αυτοκράτορος Ηρακλείου παρότι έχει άδεια εγκατάστασης, ωστόσο, έχει τοποθετηθεί σε σημείο του κτίσματος που είναι παράνομο.
Το επόμενο βήμα, όπως ενημέρωσε  η κ. Χαλιώτη, βάσει της νόμιμης διαδικασίας, είναι να σταλεί επιστολή στην ΕΕΤΤ με αίτημα να ανασταλεί η λειτουργία της κεραίας, δεδομένου ότι είναι και ο αρμόδιος φορέας για τη χορήγηση και ανάκλησή τους.


Στο πλαίσιο αυτό, διάβασε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου όπου αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, να ανασταλεί μέχρι νεωτέρας οποιαδήποτε χορήγηση άδειας εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αμαρουσίου.
Κλείνοντας ενημέρωσε και σχετικά με τις αποφάσεις των Δημάρχων στο πρόσφατο συνέδριό τους, να ζητήσουν να περιέλθει στους δήμους η αρμοδιότητα της ΕΕΤΤ για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ενώ το ζήτημα των κεραιών που απασχολεί μεγάλη μερίδα των ΟΤΑ, όπως είπε, προβλέπεται να συζητηθεί και σε συνεδρίαση του ΔΣ της Κ.Ε.Δ.Ε.
Από τη Διοίκηση του Δήμου παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Σταθούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αθανάσιος Βελής, Πέτρος Κόνιαρης, Λευτέρης Μαγιάκης, Πέτρος Κούκουζας, Αθανάσιος Φωτόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου