Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Αφετηρία για τις επόμενες σημαντικές δράσεις της Τ. Α, το τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ

«Πετυχημένο» χαρακτήρισε το ετήσιο τακτικό συνέδριο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, κατά την οποία έγινε αποτίμηση των αποτελεσμάτων του.
«Ήταν πετυχημένο συνέδριο και ως προς τη προσέλευση και ως προς τα αποτελέσματα, αλλά και γιατί μετά από τέσσερις μήνες συζητήσεων στις προσυνεδριακές εκδηλώσεις αλλά και τις παρεμβάσεις στο ίδιο το συνέδριο, αναδείξαμε την κοινή συνισταμένη των θέσεων της Αυτοδιοίκησης για βασικά ζητήματα,  που εκφράστηκαν μέσα από τα ψηφίσματα, όπως τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων, τα θεσμικά ζητήματα και ειδικά η θέση μας για τις επικείμενες αλλαγές στον «Καλλικράτη», τα οικονομικά, το νέο ΕΣΠΑ, τη χωροταξία, το περιβάλλον, τις υποδομές και ιδιαίτερα για τη διαχείριση των απορριμμάτων, την παιδεία, τον πολιτισμό, την ενέργεια, την κοινωνική πολιτική και την απασχόληση, αλλά και το μεταναστευτικό, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.
Ο κ. Πατούλης σημείωσε ακόμη ότι δόθηκαν απαντήσεις για τις περαιτέρω δράσεις και προτεραιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τους επόμενους μήνες, ενώ παράλληλα τόνισε ότι στάλθηκε και το μήνυμα προς την κεντρική εξουσία ότι «δεν έχει “λευκή επιταγή” και ότι πριν νομοθετήσει για ζητήματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες να λαμβάνει υπόψη τις θέσεις και τις αποφάσεις μας».

Η τρίτη παράμετρος που αναδείχθηκε από το συνέδριο σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ είναι «το άνοιγμα στην Ευρώπη και τα ευρωπαϊκά όργανα, που ξεκίνησε με την παρουσία στο συνέδριο του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δ. Αβραμόπουλου για το μεταναστευτικό και σε κάθε συνέδριο πλέον, θα θεσμοθετήσουμε την παρουσία μιας ευρωπαϊκής προσωπικότητας προκειμένου να φέρουμε πιο κοντά τους θεσμούς και τα όργανα της ΕΕ με την Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού στην Ελλάδα. Επίσης αποτελεί επιλογή μας να υιοθετήσουμε τις καλύτερες πρακτικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως δήμοι».
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε ότι στις 16 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στην Αθήνα, όπου ο γενικός γραμματέας του CEMR Φρεντερίκ Βαλιέ, θα παρουσιάσει πανευρωπαϊκή μελέτη για τα οικονομικά και τις αρμοδιότητες της Αυτοδιοίκησης, μέρος της οποίας θα αφορά την ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Επίσης εντός του Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα θεματική ημερίδα για τη διαχείριση των απορριμμάτων με τη συμμετοχή ευρωπαίων επιστημόνων και τεχνοκρατών, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για τα τρέχοντα και προς αξιοποίηση χρηματοδοτούμενα προγράμματα αλλά και για ευρωπαϊκές πρακτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου