Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Αντίθετος στην ισοπέδωση της εκπαίδευσης ο Γ. Πατουλης

Την αντίθεσή του στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στον χώρο της Παιδείας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, που παραβρέθηκε στην ανοιχτή εκδήλωση κατά των αλλαγών στην εκπαίδευση, την οποία διοργάνωσε η Πρωτοβουλία «Παιδεία 2015», και φιλοξενήθηκε στο κλειστό γήπεδο «Σπύρος Λούης» στο Μαρούσι.
Ο κ. Πατούλης, ένωσε τη φωνή του με εκείνες της Πανεπιστημιακής κοινότητας, των εκπροσώπων και κορυφαίων στελεχών των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Το Ποτάμι) που είπαν «ΌΧΙ» στην ισοπέδωση της εκπαίδευσης καταγγέλλοντας την πολιτική φιλοσοφία πίσω από τα νομοσχέδια του υπουργείου Παιδείας. 
Όλοι οι ομιλητές τόνισαν ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να γυρίσει την εκπαίδευση 40 χρόνια πίσω, επιβάλλοντας τα πολιτικά κόμματα στη λειτουργία των ΑΕΙ, καταργώντας ουσιαστικά τα πρότυπα δημόσια σχολεία, την «αριστεία» σε βάρος των κοινωνικά αδύναμων και την αξιολόγηση στην εκπαίδευση, και μεθοδεύοντας την κατάργηση των ιδιωτικών σχολείων.

«Η παιδεία είναι πάνω και πέρα από κόμματα. Μόνο στα ολοκληρωτικά καθεστώτα ισοπεδώνεται η Παιδεία. Πρέπει επιτέλους οι πολιτικοί να συνειδητοποιήσουν ότι ο χώρος της Παιδείας δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο πειραματισμών προς εξυπηρέτηση κομματικών επιδιώξεων. Πρέπει κάποτε να μπει ένα τέλος στη νοοτροπία που θέλει την εκάστοτε κυβέρνηση να καταργεί ό,τι έχει κάνει η προηγούμενη προσπαθώντας να φέρει μεταρρυθμίσεις που ταιριάζουν στις ιδεολογικές εμμονές της κάθε παράταξης. Η παιδεία χρειάζεται ένα σταθερό πλαίσιο που θα έχει όραμα, προοπτική για το μέλλον, θα αξιοποιεί το αξιόλογο δυναμικό των ελληνικών πανεπιστημίων προς όφελος της νέας γενιάς αλλά και της ελληνικής κοινωνίας», δήλωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου