Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Παρούσα στη Γενική συνέλευση της Αγίας Φιλοθέης, η Αξιωματική Αντιπολίτευση του Δήμου

Στη γενική συνέλευση του συλλόγου της περιοχής της Αγίας Φιλοθέης παραβρέθηκε η «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ», εκπροσωπούμενη από το δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Κούκουζα.
Στη σύντομη παρέμβασή του, ο εκπρόσωπος της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ», αναφέρθηκε:

στην αντιδικία του συλλόγου με τη διοίκηση του Δήμου, για τους όρους  ένταξης της περιοχής Δηλαβέρη στο σχέδιο της πόλης λέγοντας :
«Στις πρόσφατες εκλογές οι Μαρουσιώτες επέλεξαν να μη διοικήσουμε την πόλη. Εάν είχε συμβεί αυτό σήμερα, η διοίκηση του Δήμου θα ήταν συμπαραστάτης και όχι αντίδικος του συλλόγου της Αγίας Φιλοθέης. Από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης θα σταθούμε αρωγοί στις ενέργειές σας με όποιο τρόπο μπορούμε και μας υποδείξετε»
στα πολλαπλά προβλήματα καθαριότητας και απουσίας μικρών τεχνικών έργων που θα διευκόλυναν τη ζωή των κατοίκων.
«Σας προτείνουμε την ακόλουθη λύση : Σύμφωνα με το νόμο 1828 του 1989, άρθρο 25 παράγραφος 12(14), το δημοτικό συμβούλιο μπορεί να επιβάλλει τέλη αυξημένα έως 20 φορές παραπάνω από τα τέλη που έχουν ορισθεί για τα μικρά σπίτια. Τα τέλη αυτά είναι υποχρεωτικό, να αποδοθούν για υπηρεσίες και τοπικά έργα που να συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Τα τέλη αυτά μπορούν να μπουν στο «ΥΓΕΙΑ» και στο «ΜΗΤΕΡΑ» και σε άλλα κτίρια υπερτοπικών δραστηριοτήτων. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να βρεθούν χρήματα που να “τοποθετηθούν” στη γειτονιά σας»
στην ανέγερση του γυμνασίου - λυκείου της περιοχής και των δυσκολιών που υπάρχουν εξαιτίας της ανευθυνότητας της διοίκησης Πατούλη που δέχθηκε την οριοθέτηση του σχολείου στο χώρο που βρίσκεται ο Σταθμός Ελέγχου Σπόρων, ο μοναδικός διαπιστευμένος κρατικός σταθμός, που είναι εξαιρετικά δύσκολο, δαπανηρό και χρονοβόρο να μετακινηθεί.

«Η λύση κατά τη γνώμη μας είναι η οριοθέτηση του σχολείου στο νότιο τμήμα του οικοπέδου και η παράλληλη δέσμευση του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., που είναι ο ιδιοκτήτης του, πως δε θα πουλήσει την έκταση. Σε αυτή την προσπάθεια θα μας βρείτε συμπαραστάτες με όλες μας τις δυνάμεις».
Στο σταθμό μέτρησης ακτινοβολίας που μπορεί να τοποθετηθεί στο μαιευτήριο ή στο νοσοκομείο ή στον παιδικό σταθμό της περιοχής ώστε να μετριέται και να ελέγχεται η ακτινοβολία που δέχονται οι κάτοικοι της περιοχής και κυρίως τα μικρά παιδιά και τα νεογέννητα.
Ο εκπρόσωπος της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ζήτησε προκαταβολικά από το επόμενο διοικητικό συμβούλιο, να συναντηθεί με την παράταξη, ώστε να διερευνηθούν συγκεκριμένοι τρόποι συνεργασίας με στόχο τη λύση των προβλημάτων της γειτονιάς, ενώ παρέμεινε σε όλη τη διάρκεια της συνέλευσης καταγράφοντας τα αιτήματα και τις τοποθετήσεις των πολιτών
«ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» 
giatomarousi@gmail.com
Μαρούσι, 12 Μαΐου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου