Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Η «ψηφιακή» επιμόρφωση του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν τα μέλη του Κ.Α.Π.Η Αμαρουσίου την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος εκμάθησης βασικών δεξιοτήτων χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και διαδικτύου για άτομα Τρίτης ηλικίας που ξεκινά ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, και με στόχο την «ψηφιακή» επιμόρφωση των ανθρώπων που μας μεγάλωσαν.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο έγινε παρουσίαση των αναγκών που οδήγησαν στη διεξαγωγή του προγράμματος και των στόχων που εξυπηρετεί. Για τις ανάγκες υλοποίησης του προγράμματος ο Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α προμηθεύτηκε 20 σύγχρονους φορητούς υπολογιστές τους οποίους και θα θέσει στη διάθεση των εκπαιδευομένων.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γεώργιος Πατούλης, πρωτοβουλία του οποίου υπήρξε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες των ανθρώπων της Τρίτης ηλικίας. «Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τα συγκεκριμένα άτομα να αποφύγουν τον ψηφιακό αποκλεισμό και να μάθουν να χρησιμοποιούν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή για να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους. Θέλουμε τους εκπροσώπους της Τρίτης ηλικίας μέσα στα πράγματα.
Τους θέλουμε ενεργούς και δραστήριους όπως κάθε πολίτη κάθε ηλικίας. Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και αποτελεί ένα σύγχρονο εργαλείο βελτίωσής της. Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή επιχειρούμε να άρουμε τους όποιους αποκλεισμούς, να κάνουμε τους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν φίλους της τεχνολογίας, να μυηθούν στα μυστικά της χρήσης του ηλεκτρονικού υπολογιστή, να αξιοποιήσουν εποικοδομητικά και προς όφελός τους τις δυνατότητες που τους προσφέρει το διαδίκτυο».
Ο Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Νίκος Κάββαλος, από την πλευρά του παρουσίασε το πρόγραμμα εκμάθησης που θα υλοποιήσει το Κ.Α.Π.Η, με τη διαπίστωση ότι πολλοί συνάνθρωποί μας μεγαλύτερης ηλικίας δυσκολεύονται να ακολουθήσουν την ψηφιακή εξέλιξη και να χρησιμοποιήσουν τους Η/Υ προς όφελός τους, σημειώνοντας:
«σε αυτή τη πραγματικότητα θέλουμε να επέμβουμε, και στο πλαίσιο των ποικίλων δράσεων και ενεργειών του Κ.Α.Π.Η για υποστήριξη των ατόμων της Τρίτης ηλικίας, να τους βοηθήσουμε να παραμείνουν αυτόνομα, ενεργά και ισότιμα μέλη του κοινωνικού συνόλου. Επιδιώκουμε να δώσουμε τη δυνατότητα και στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, να επωφεληθούν από τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους και να αποφύγουν τον κοινωνικό αποκλεισμό».
Αναφορά έγινε, επίσης, στη χρησιμότητα που μπορεί να έχει η επιμόρφωση στη χρήση των Η/Υ για τα μέλη του Κ.Α.Π.Η στην επικοινωνία με συγγενικά τους πρόσωπα ή φίλους που ζουν μακριά, στη διεκπεραίωση διαφόρων υποχρεώσεών τους, στην πρόσβαση σε πληροφορίες κ.α.
Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος με το οποίο αγκάλιασαν το πρόγραμμα τα μέλη του Κ.Α.Π.Η αποτελεί το γεγονός ότι ήδη έχουν υποβληθεί περισσότερες από 150 δηλώσεις συμμετοχής, ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να ξεπεράσει τις 500.
Σε σύντομο χρόνο θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των μαθημάτων και λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενό τους. Τα μαθήματα σε πρώτη φάση θα διεξάγονται στον χώρο του Κεντρικού Κ.Α.Π.Η του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου