Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Οι κορδέλες, το μυστρί και στο βάθος … εκλογές

Άρθρο του Π. Κούκουζα -Υποψήφιου δημοτικού συμβούλου
Εδώ &1 μήνα, το Μαρούσι ζει σε έντονους ρυθμούς. Σε κάθε γωνιά της πόλης σχεδόν καθημερινά κάτι εγκαινιάζεται. Ένα νέο κτήριο Κ.Α.Π.Η., μια ανακατασκευή παιδικής χαράς, κάποιες μετονομασίες οδών και γεφυριών. Κυρίως όμως εγκαίνια έργων. Πολλών έργων. Ασφαλτοστρώσεις, ανακατασκευή πεζοδρομίων, αγωγοί όμβριων κ.α.
Το Μαρούσι ένα απέραντο εργοτάξιο ορισμένου χρόνου, με ημερομηνία έναρξης δύο μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές, και ημερομηνία λήξης αμέσως μετά από αυτές, όπως οι απελπισμένοι συμπολίτες μας που υπογράφουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου για λίγα μεροκάματα στο Δήμο. 
Ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Πατούλης, με ένα ψαλίδι στο ένα χέρι και ένα μυστρί στο άλλο δεν προλαβαίνει να εγκαινιάζει. Φαίνεται πως ξαφνικά βρήκε τα λεφτά, που όπως έλεγε τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχαν.
Και οι συμπολίτες που περίμεναν μια επταετία από τη διοίκηση Πατούλη να φτιάξει τα πεζοδρόμια, να αντικαταστήσει τους κατεστραμμένους κάδους, να  επισκευάσει την παιδική χαρά, αναφωνούν κουνώντας το κεφάλι : « Αχ να γίνονταν κάθε έξι μήνες εκλογές …»
Ο καλός μας δήμαρχος όμως δε λειτουργεί με τη συνήθη τακτική που ακολουθούν οι βλαχοδήμαρχοι, που νομίζουν πως με τις κορδέλες και τις φανταχτερές εμφανίσεις θα επηρεάσουν θετικά τους ψηφοφόρους.
Φταίνε οι κάτοικοι αυτής εδώ της πόλης που δεν έχουν καλή μνήμη. Γι’ αυτό ο άνθρωπος κάνει τα έργα δύο μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές, ώστε να μη τα ξεχάσουν.
Τους μεταφέρει δε, με πούλμαν από όλες τις περιοχές. Για να μη κουράζονται να πηγαίνουν μόνοι τους, να μη ξοδεύουν και τη βενζίνη τους.
Έτσι τα πλήθη συρρέουν οικειοθελώς, για να τους δει ο «Καίσαρας» και να θυμηθεί, με την ευκαιρία, να ικανοποιήσει το αίτημά τους.
Οι φωτογράφοι επιτελούν το επαγγελματικό τους καθήκον και οι σύμβουλοί του δικαιολογούν τους μισθούς τους.
Μπορεί να είναι λίγο μεγάλοι, προκλητικοί θα πουν οι κακεντρεχής, όμως δουλεύουν οι άνθρωποι, δεν κάθονται. Ξέρεις τι είναι να ακολουθείς τον κ. Πατούλη από κοντά όλο το εικοσιτετράωρο ; Ούτε ο μακαρίτης ο Βέγγος δεν τον προλαβαίνει !
Τι κι αν όλα αυτά προκαλούν τους πολίτες του Αμαρουσίου που δεν έχουν δουλειά, που βλέπουν τα μαγαζιά τους να οδηγούνται στο κλείσιμο, που δυσκολεύονται να επιζήσουν.
Μικρότητες και «λαϊκισμοί» μας λέει ο πολυχρονεμένος μας δήμαρχος, που κοιτάζει το μέλλον αποφασιστικά και μοιράζει υποσχέσεις στα πλήθη πως όλα θα γίνουν.
Υπόσχεται πως θα πραγματοποιήσει, όλα όσα δεν έγιναν την περασμένη επταετία από τη διοίκηση του Δήμου, με τον οποίο δεν είχε βρει χρόνο να ασχοληθεί ο άνθρωπος.
Τόσα προεδριλίκια, τόσες παρουσίες στα Μ.Μ.Ε., τόσες φωτογραφήσεις, τόσα λάτιν πάρτι,  που να του μείνει χρόνος να ασχοληθεί με τα πεζοδρόμια και τους κάδους. Όλα από αυτόν τα περιμένουμε ;
Τώρα όμως που σήκωσε τα μανίκια και τελείωσε τα ζεϊμπέκικα, τώρα τον βλέπουμε να οργώνει το Μαρούσι και με το μυστρί του έπιασε δουλειά, θυμίζοντας έναν παλιό αξιωματικό.
Τι κρίμα να μην γίνονται κάθε έξι μήνες εκλογές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου