Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Β. ΜΠΟΥΡΑΣ:«Το Μνημόνιο στο Μαρούσι έχει Δήμαρχο & λέγεται Γ. Πατούλης»!



Την ομιλία με την οποία όπως υποστηρίζει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Λευτέρη Μαγιάκη & υπεύθυνος για το οικονομικό πρόγραμμα της δημοτικής κίνησης «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ», κ. Βασίλης Μπούρας, αποδομείται με τεκμήρια, το τεχνητό πλεόνασμα της Διοίκησης Πατούλη και ξεσκεπάζονται τα έργα των 0 Ευρώ και ο μύθος της χρηστής διαχείρισης, παρουσιάζει το «Παρατηρητήριο Αμαρουσίου»: 
«Μετά από δημόσια διαβούλευση έχει ολοκληρωθεί και αναρτάται στο διαδίκτυο το οικονομικό πρόγραμμα.
Θα σας παρουσιάσω μερικά μόνο από τα σημεία του προγράμματος:
Πρώτα απ όλα αποτυπώνουμε τι παραλαμβάνουμε και θέτουμε αναπάντητα ερωτήματα.
Παραλαμβάνουμε έναν υπερχρεωμένο Δήμο που δήθεν θα βγάλει φέτος και πλεόνασμα.
Το μοναδικό πλεόνασμα της διοίκησης Πατούλη είναι σε χρέη, αδιαφάνεια, επικοινωνιακές ατάκες, τηλεοπτικές εμφανίσεις, πελατειακές σχέσεις, σε λαϊκισμό και υποκρισία.
Το πρωί μπροστά στα φώτα της τηλεοπτικής κάμερας και της δημοσιότητας, παρουσιάζεται ως «μνημονιοφάγος» και το βράδυ πίσω από κλειστές πόρτες ως σύγχρονος Πόντιος Πιλάτος «νίπτει τας χείρας του»,τι μπορεί άλλωστε να κάνει για το μνημόνιο εκτός από το να το υλοποιεί απαρέγκλιτα στο Μαρούσι.
Μην ξεχνάμε το  κόμμα που τον στηρίζει και στηρίζεται από τον κ. Πατούλη είναι υπεύθυνο για την ανθρωπιστική κρίση και τη μνημονιακή λαίλαπα που ζούμε στο Μαρούσι και στην χώρα μας.
ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
ΓΙΑΤΙ δεν έχει γίνει απογραφή της περιουσίας του δήμου Αμαρουσίου  από το 2000
ΓΙΑΤΙ επί έτη δεν εισπράττονται οι οφειλές των μεγαλο-οφειλετών; Το 76% των απαιτήσεων ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΝΤΑΙ (επι συνόλου 35εκ ευρώ) προέρχεται μόλις από 63 μεγαλο-οφειλέτες, περίοπτη θέση στην λίστα έχουν μεγάλοι όμιλοι και γνωστοί επιχειρηματίες στο Μαρούσι.
ΓΙΑΤΙ τα Ίδια κεφάλαια του Δήμου, συνυπολογίζοντας τις παρατηρήσεις των ορκωτών λογιστών, από 69 εκατομμύρια Ευρώ το 2006 έγιναν μόλις 1 εκατομμύριο στον τελευταίο ισολογισμό; ΠΟΥ πήγαν αυτά τα 68 εκατομμύρια;
ΓΙΑΤΙ δημιουργήσατε βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο χρέος πάνω από 120εκ. ευρώ που φορτώνεται στις μελλοντικές γενιές ?
ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ μόλις αποκαλυφθούν από τους εκκαθαριστές τα εκατομμύρια χρέη των Δημοτικών Επιχειρήσεων και του Οργανισμού Εργασίας;
Φίλοι και φίλες, ας ασχοληθούμε  λίγο με το «κατασκευασμένο» πλεόνασμα που αναφέρει η τωρινή διοίκηση.
Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή κομπάζει ότι μέσα στο  οικονομικό χάος που η ίδια και οι προηγούμενες διοικήσεις δημιούργησε, ξαφνικά δημιούργησε πλεόνασμα.
Με δημιουργική λογιστική προσπαθεί αντιγράφοντας την Κυβέρνηση Σαμαρά να μας πείσει για το δικό της success story.
Το τεχνητό αυτό πλεόνασμα, είναι μια πλασματική φωτογραφία της στιγμής ,είναι σαν να έχω στην τσέπη μου 500 Ευρώ, να βγάλω φωτογραφία «λεφτά υπάρχουν» και στην γωνία να με περιμένουν 100 δανειστές που τους χρωστάω χιλιάδες Ευρώ.
Και είναι τεχνητό αυτό το πλεόνασμα γιατί δεν βασίζεται σε διαρκείς οικονομικές και δημοσιονομικές επιδόσεις της διοίκησης ,αλλά σε τεχνάσματα και εφάπαξ χρηματοδοτήσεις. Για να κατασκευαστεί αυτό το τεχνητό πλεόνασμα η  διοίκηση Πατούλη χρησιμοποίησε τα εξής 4 τεχνάσματα.
1. Ο Δήμος Αμαρουσίου υπέγραψε  ένα δικό του μνημόνιο σύμφωνα με τον ν.4038/12  ,ώστε να εισπράξει 22.000.000 για  να εξοφλήσει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους. Χρήματα που είναι ακόμα άγνωστο αν μετά τις εκλογές θα κρατούνται ή όχι από την κρατική επιχορήγηση.
Το μνημόνιο αυτό μεταξύ άλλων προβλέπει
•►Μία πρόσληψη για κάθε 5 συνταξιοδοτήσεις
•►Μη ανανέωση συμβάσεων εργασίας μερικής απασχόλησης
Το 2017 ο Δήμος Αμαρουσίου θα έχει από 650 ,περίπου 390 εργαζόμενους.
•►Συνενώσεις των νομικών προσώπων
•►Λύση κοινωφελών επιχειρήσεων
•►Όλες οι δράσεις πλέον του Δήμου ,θα έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα ,δηλαδή θα πληρώνονται από τους Δημότες.
•►Η μείωση του τεχνικού προγράμματος αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της περιοριστικής πολιτικής, έτσι μειώνονται αισθητά οι δαπάνες για απαλλοτριώσεις, μελέτες και κατασκευές διαφόρων έργων.
•►Η πλειοψηφία των έργων που θα εκτελούνται θα αφορά μόνο χρηματοδοτούμενα από άλλες πηγές έργα..
Αυτό το «μνημόνιο» υπέγραψε ο κ. Πατούλης για το Μαρούσι για να επιβεβαιώσει έτσι  τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο ,ότι
«ΤΟ  ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΕΧΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ & ΛΕΓΕΤΑΙ Γ .ΠΑΤΟΥΛΗΣ»
2.Χρησιμοποίησε ένα μεγάλο μέρος -πάνω από το 35%- από τα ανταποδοτικά τέλη ,δηλαδή από τα χρήματα  που πληρώνουμε όλοι μας για φωτισμό, καθαριότητα ,αποκομιδή σκουπιδιών κλπ. και  που είναι υποχρεωμένος ο Δήμος να τα ανταποδώσει στους δημότες. Πάνω από 17 εκ. Ευρώ την τελευταία διετία αντί να γίνουν ανταποδοτικά έργα ,χρησιμοποιήθηκαν για να βουλωθούν οι μαύρες τρύπες του χρέους που άνοιξαν οι προκάτοχοί του και διεύρυνε ο ίδιος.
3.Μη εξυπηρετώντας κάποια δάνεια ,με κύριο παράδειγμα το δάνειο της Εθνικής Τράπεζας με ενέχυρο το κτήμα Καρέλα ,που από αρχικό ποσό 24 εκ. Ευρώ και παρόλο που έχουν πληρωθεί ήδη 8,5 εκ Ευρώ σε τοκοχρεολύσια , σήμερα επειδή ο κ. Πατούλης δεν πλήρωσε τις δόσεις χρωστάμε 31,5 εκ Ευρώ.
Αποσιωπά δε από τους Μαρουσιώτες και εμείς το αποκαλύπτουμε ,ότι η συγκεκριμένη δανειακή σύμβαση έχει  καταγγελθεί από την τράπεζα και απλώς υπάρχει μια προσωρινή διευθέτηση για 2 έτη ,που  πληρώνουμε μόνο τους τόκους και μάλιστα τόκους υπερημερίας-για να περάσουν οι εκλογές- και μετά βλέπουμε.
Η αλήθεια όμως είναι ότι σε ενάμισι χρόνο από σήμερα η τράπεζα μπορεί μονομερώς ,αφού δεν υπάρχει δανειακή σύμβαση να κάνει άμεσα απαιτητό όλο το ποσό και να χαθεί το κτήμα Καρέλα , χώρος πρασίνου απαραίτητος για το Μαρούσι.
4.Ο πιο περίεργος τρόπος που χρησιμοποίησε  για να «κατασκευάσει» το πλεόνασμά της η διοίκηση Πατούλη ,είναι ότι προχώρησε, την τελευταία διετία, σε μονομερή διαγραφή χρεών 15 εκατομμυρίων Ευρώ προς τρίτους ιδιώτες, κυρίως προερχόμενα από τις υπό εκκαθάριση  Δημοτικές Επιχειρήσεις.
Ακόμα και ο πλέον αδαής περί τα Οικονομικά αναρωτιέται τι  επιχειρήσεις είναι αυτές, τι είδους «έργο και υπηρεσίες» προσέφεραν στον Δήμο, τι είδους συμφωνίες, τιμολογήσεις και ποιο αντίτιμο συνομολόγησαν με τον Δήμο;
Γιατί καμιά από αυτές τις εταιρίες δεν αναζήτησε ενώπιον των Δικαστηρίων το δίκιο της , ούτε καν τον αναλογούντα ΦΠΑ που «έχει ήδη καταβάλλει»;
Γιατί δεν ανέκοψαν την παραγραφή κάνοντας μια απλή αγωγή ή εκδίδοντας μια διαταγή πληρωμής για 5 ολόκληρα χρόνια ;
Ο Δήμος «ψελλίζει» ότι τα έκοψε ο έλεγχος του Ελεγκτικού συνεδρίου . Δύο  είναι οι κυρίως λόγοι που απορρίπτονται εντάλματα πληρωμής, για λόγους κανονικότητας και για λόγους νομιμότητας .Τι διαπίστωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο ,τι το μη νόμιμο ,τι το μη κανονικό διαπίστωσαν στις συμβάσεις, στους διαγωνισμούς ,στα τιμολόγια ,στα έργα αυτά;
Δεσμευόμαστε ότι η διοίκηση του Λευτέρη Μαγιάκη από τα πρώτα που θα ελέγξει είναι αυτά τα περίεργα χρήματα που δεν αναζήτησε κανείς ,αυτά τα 15 εκ.
Με τέτοια τεχνάσματα δημιουργικής λογιστικής κομπάζει η σημερινή διοίκηση ότι δήθεν νοικοκυρεύει τον Δήμο.
                                   ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ  ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ 
                                                   ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ !
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ θα καταστεί ο Δήμος Αμαρουσίου βιώσιμος και ανταγωνιστικός με ένα Ολοκληρωμένο Σχέδιο Οικονομικής Διαχείρισης και  Ανάπτυξης, λαμβάνοντας υπόψη τους πραγματικούς πόρους και οφειλές του Δήμου, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία, με  σεβασμό προς το περιβάλλον τον πολιτισμό και τους Δημότες.
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ θα υπάρξει ενοποιημένος ισολογισμός Δήμου και δημοτικών επιχειρήσεων, έγκαιρα δημοσιευμένος.
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, θα υπάρξει, λογοδοσία στους Δημότες και σεβασμός του Δημόσιου χρήματος μέχρι το τελευταίο Ευρώ.
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ  Τα χρήματα των Δημοτών επιστρέφουν πίσω 100% με ανταποδοτικές υπηρεσίες. .Η δημοτική Αρχή οφείλει να δίνει λόγο καθημερινά και όχι μόνο στις εκλογές, καταργούμε έμπρακτα την  φαυλότητα και την πελατοκρατία.
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ θα γίνει ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση των δανείων με στόχο το «κούρεμα» και τη μείωση των επιτοκίων με ρήτρα ανάπτυξης των εσόδων του Δήμου.
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ θα γίνει συστηματική προσπάθεια για την είσπραξη των παλαιότερων οφειλών από τους μεγαλο-οφειλέτες .Εμείς δεν έχουμε υπογράψει ανοιχτές επιταγές με την οικονομική ελίτ.
•●ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ θα γίνει έλεγχος του χρέους και αποτύπωση του «απεχθούς» και «επαχθούς» χρέους του Δήμου Αμαρουσίου
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ θα γίνει Λογιστικός και Διαχειριστικός Έλεγχος του Δήμου και των Δημοτικών Επιχειρήσεων με απόδοση ευθυνών για όσους προκύψουν ενδείξεις διαφθοράς και κακοδιαχείρισης.
                                                                ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ
1. Για δραστική μείωση των δημοτικών τελών για τα νοικοκυριά και απόδοση του συνόλου τους για τις δαπάνες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, όπως ορίζει ο νόμος.
2. Αύξηση των δημοτικών τελών για τις μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις και χρηματοδότηση των έργων στις γειτονιές με ανταποδοτικό χαρακτήρα
3.Συμμετοχή στα Ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης διεκδικώντας έργα σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από αυτή της απερχόμενης διοίκησης. Η δική μας κατεύθυνση δεν είναι φαραωνικά έργα όπως η βιοκλιματική ανάπτυξη του κέντρου με αψίδες και life style προσθήκες. Οι προτεραιότητές μας είναι ουσιαστικά έργα για τις  γειτονιές και το κέντρο του Αμαρουσίου.
4. Μέτρα ενίσχυσης και προστασίας για τις μικρές επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες και τους εμπόρους της πόλης μας. Στηρίζουμε έμπρακτα τις μικρές επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες ,στηρίζουμε την ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας.
Φίλοι και φίλες ,
Ο απερχόμενος δήμαρχος τελευταία μας λέει ότι κάνει έργα
             που κοστίζουν στο Μαρούσι μηδέν ευρώ.
Τα έργα αυτά,είτε είναι έργα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ , είτε έργα που κάποιες εταιρείες «δωρίζουν» στο Μαρούσι.
Για μεν τα πρώτα είναι σαφές ότι στο Μαρούσι, όπως και στους άλλους Δήμους αναλογεί άτυπα ,ένα ποσοστό από τα έργα ΕΣΠΑ ή από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Φυσικά και πρέπει να υπάρχουν έγκαιρα, ώριμες και ολοκληρωμένες μελέτες για να ενταχθεί ένα έργο στο ΕΣΠΑ ,αλλά δεν είναι δυνατόν να πάρει όλα τα ΕΣΠΑ το Μαρούσι.
Υπάρχουν κανόνες για αναλογικότητα στην διανομή των πόρων, άρα κάθε έργο που παίρνουμε μας αφαιρεί πόρους από το συνολικό ποσό που μας αναλογεί ,άρα εμμέσως κοστίζουν χρήματα στο Μαρούσι, αφού εξαντλούν τους πόρους που μας αναλογούν. Επιλέγοντας ένα έργο δεν κάνουμε κάποιο άλλο,
Όσο για τα έργα που μας δωρίζουν κάποιες εταιρίες, νομίζω αντιλαμβάνονται οι πάντες ότι μιλάμε για εταιρίες, κυρίως Ανώνυμες Εταιρίες που έχουν εξ εξορισμού και εξ συστάσεως σκοπό το κέρδος και δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό.
‘Έχουν μετόχους ιδιοκτήτες οι οποίοι επένδυσαν τα χρήματα τους με σκοπό το κέρδος. Όταν «δωρίζουν» αποσκοπούν εξ’ ορισμού σε πολλαπλάσιο όφελος.
Και ξαφνικά μια τέτοια επιχείρηση, μια κερδοσκοπική επιχείρηση, στην οποία ανήκει το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης, που οφείλει εκατομμύρια στο Μαρούσι μας κάνει δώρα, μας χαρίζει αφιλοκερδώς  μια παιδική χαρά,4 μεταχειρισμένα λεωφορεία που όμως το 1 θα κάνει υποχρεωτικά την διαδρομή Golden Hall-The Mall  ,μια πίστα skate-πιθανώς όμως με εισιτήριο -, μια τραμπάλα και 2 κούνιες σε μια άλλη γειτονιά.
Τέτοιες εταιρείες δωρίζουν τα έργα των 0 Ευρώ στο Μαρούσι. Αυτά τα έργα των 0 Ευρώ είναι χρωματιστά γυαλάκια, καθρεφτάκια και χάντρες για να θαμπώσουν οι νέοι κονκινσταδόρες εμάς τους ιθαγενείς Μαρουσιώτες.
Αυτά τα έργα των 0 Ευρώ στην πραγματικότητα κοστίζουν εκατομμύρια Ευρώ στο Μαρούσι.
Φίλοι και φίλες Σαν να ακούω τώρα τον κ. Πατούλη να λέει για μια ακόμα φορά, κε Μπούρα, κε Μαγιάκη ,μη μας λέτε τα πρέπει πείτε μας τα πως.
Ε του απαντάμε, κ. Πατούλη στον δικό μας αξιακό κόσμο, στην δικιά μας κοινωνία, στην δικιά μας διοίκηση στο δικό μας Μαρούσι, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισοπολιτείας & της ισονομίας, της αξιοκρατίας, της οικολογίας, του πολιτισμού, του αθλητισμού & της παιδείας τα πρέπει δείχνουν το δρόμο του πως, τα πρέπει καθορίζουν το πώς και αφού εσείς δεν μπορείτε και δεν θέλετε να το καταλάβετε, αφού εσείς δεν μπορείτε & δεν θέλετε να το εφαρμόσετε  φύγετε μια ώρα αρχύτερα, για να έρθουμε εμείς να το εφαρμόσουμε.
                     
                               Στις 18 & 25 Μαΐου αποχαιρετούμε
                                     τον Δήμαρχο της χρεοκοπίας.

                         Στις 18 & 25 Μαΐου ψηφίζουμε Δήμαρχο

                                                 τον Λευτέρη Μαγιάκη

                       Στις 18 και στις 25 Μαΐου ψηφίζουμε & φεύγουν! 
 
 
                                                ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΡΑ
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962 και η καταγωγή των γονέων του είναι από την Ηλεία και την Μικρά Ασία. Κατοικεί στο Ανατολικό Μαρούσι από το 1999, αλλά πήγε Γυμνάσιο και Λύκειο στην περιοχή του Παραδείσου Αμαρουσίου.
Έχει σπουδάσει Χημεία & Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Γερμανία & στην Ελλάδα και διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις στην Χρηματοοικονομική αξιολόγηση επενδύσεων & στην Ασφαλιστική επιστήμη.
Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων και στο παρελθόν έχει εργαστεί σε θέσεις ευθύνης και διοίκησης επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα και ως καθηγητής.
Μιλά άπταιστα Γερμανικά και Αγγλικά.
Είναι παντρεμένος με την Αμαλία Καστρινάκη, Νηπιαγωγό με καταγωγή από τα Χανιά και έχουν δύο παιδιά την Εμμανουέλλα και τον Ελευθέριο .
Έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση και συμμετέχει σε συλλόγους και σωματεία της πόλης μας με κύριο άξονα ενδιαφέροντος τα Σχολεία ,την εκπαίδευση των παιδιών μας, τον αθλητισμό και την οικολογία («Κασταλία»).
Είναι :
Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Αμαρουσίου
Αντιπρόεδρος  εξωραϊστικού συλλόγου «Δωδώνη»
Γενικός Γραμματέας του συλλόγου Γονέων 10ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου
Μέλος  ΔΣ της Σχολικής Επιτροπής Α’θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αμαρουσίου
Μέλος  ΔΣ της  Σχολικής Επιτροπής Β’θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αμαρουσίου
Μέλος(αν.) της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου