Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Γ. Καραμέρος: Δικτυώνουμε την ΕΡΤ, που εδρεύει στη βόρεια Αθήνα, με την Κίνα

... για επενδύσεις σε τηλεοπτικές παραγωγές !!!
Σημαντικούς εκπροσώπους της 3ης σε μέγεθος Κινεζικής Περιφέρειας Shandong, υποδέχτηκε, στις 3/7/2018, ο αντιπεριφερειάρχης βόρειας Αθήνας, Γιώργος Καραμέρος. 
Οι φιλοξενούμενοι επισκέπτονται την Αθήνα και τα βόρεια προάστια κατόπιν πρόσκλησης του αντιπεριφερειάρχη στο πλαίσιο του συνεργατικού σχηματισμού (cluster) Discover North Athens για την ανάπτυξη του πολιτισμού και την αύξηση της επισκεψιμότητας στη βόρεια Αθήνα.
Ο Γ. Καραμέρος καλωσόρισε την πολυπληθή αντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας ήταν ο αντιπρόεδρος του συνδέσμου φιλίας των εθνών, κ. Zhang Jigang, ενώ συμμετείχε και ο διευθυντής του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού της Shandong, Chen Chengju. 
Ακολούθως τους συνόδευσε στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Χρήστος Λεοντής. 
Εκεί, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την περιήγηση στο χθες και το σήμερα της Ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και ακολούθησε συζήτηση για τη συμπαραγωγή οδοιπορικού στον πολιτισμό και στη σύγχρονη πραγματικότητα των δύο χωρών καθώς και για την αξιοποίηση στην Κίνα δυο νέων παραγωγών της ΕΡΤ που σχετίζονται με την ιστορία της Ελλάδας.

Σε δηλώσεις του ο Γ. Καραμέρος επισήμανε: 
«Η προσπάθεια που καταβάλλουμε με τον συνεργατικό σχηματισμό Discover North Athens συνεχίζει και αποδίδει. Σήμερα φιλοξενούμε σημαντικούς παράγοντες μιας κινεζικής επαρχίας με πληθυσμό 100 εκ κατοίκους. Εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, του κινεζικού ιδρύματος πολιτισμού «Κομφούκιος» αλλά και ενός τεράστιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου της περιοχής. 
Στο πλαίσιο του cluster φέραμε σε επαφή το κινεζικό κανάλι με την ΕΡΤ για συνεργασία και επενδύσεις σε όλα τα επίπεδα (πολιτισμός, τουρισμός, σύγχρονη Ελλάδα)».
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη αποτελεί συνέχεια των επαφών που έχει ξεκινήσει ο αντιπεριφερειάρχης με τη χώρα της Ανατολής, στο πλαίσιο του συνεργατικού σχηματισμού Discover North Athens που συντονίζει η Περιφέρεια Αττικής. 
Έχουν προηγηθεί η αδελφοποίηση των Ολυμπιακών σταδίων Αθήνας και Πεκίνου, το ταξίδι του στις πόλεις Σινιάγκ και Τσενγκντού, προσκεκλημένος του Συνδέσμου φιλίας και διεθνών σχέσεων του Πεκίνου αλλά και η συνεργασία με τον διεθνή καλαθοσφαιριστή Γιάννη Μπουρούση, που λειτουργεί άτυπα, αλλά πολύ ουσιαστικά, ως πρεσβευτής του cluster στην Κίνα, εξασφαλίζοντας την αθλητική προετοιμασία της ομάδας που αγωνίζεται, στο Μαρούσι και τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις για 5 εβδομάδες. 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κινεζικής κυβέρνησης η Ελλάδα μπορεί μέσα στα επόμενα 5 χρόνια να προσελκύει 1,5 εκ. κινέζους τουρίστες. Το 2017, ήρθαν στη χώρα μας 170.000 κινέζοι, ενώ στις αρχές 2018 καταγράφηκε αύξηση 54% στις τουριστικές άδειες εισόδου (visa) στην Ελλάδα που εκδόθηκαν στην Κίνα.                                                                     
                                                                 ●►€ $   « » ▲▼◄►

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου