Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Τι συμβαίνει στο ΣυριζοΜέγαρο της ΕΡΤ;

Πληθαίνουν οι καταγγελίες & οι παραιτήσεις !

Πολλοί δημοσιογράφοι και εργαζόμενοί της κρατικής τηλεόρασης περιγράφουν μια κατάσταση διάλυσης, όπου τίποτα δεν λειτουργεί σωστά & ονοματίζουν την τριανδρία που φαίνεται να έχει την απόλυτη εξουσία της 
Μια ΕΡΤ σε κατάσταση διάλυσης, όπου τίποτα δεν λειτουργεί σωστά, περιγράφουν πολλοί δημοσιογράφοι και εργαζόμενοί της από εκείνους που πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο και στήριξαν την κυβέρνηση την πρώτη περίοδο, πιστεύοντας ότι το όραμα ήταν κοινό.   
Την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, στην αρχή τουλάχιστον, υπήρχε μεγάλος ενθουσιασμός από τους εργαζόμενους αλλά και μεγάλες προσδοκίες από τους πολίτες.   
Τρεισήμισι χρόνια μετά, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής δεν υπάρχουν πλέον ούτε προσδοκίες ούτε ενθουσιασμός. 
Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει από τότε και άλλα παραμένουν ίδια. 
Ένα από αυτά που δεν άλλαξαν είναι ότι η ΕΡΤ παραμένει υπό την εξουσία του Νίκου Παππά, ο οποίος έχει τον απόλυτο έλεγχο.   
Πολύ ισχυρή είναι ξανά, και μάλιστα ενισχυμένη, η παρουσία του Παναγιώτη Καλφαγιάννη, ο οποίος το διάστημα των δύο πρώτων χρόνων ήταν στο περιθώριο από την κυβέρνηση Τσίπρα.   
Τα πρόσωπα που έχει επιλέξει η κυβέρνηση να διοικούν την ΕΡΤ και να ελέγχουν την ενημέρωση είναι κυρίως πρόσωπα που σχετίζονταν για χρόνια με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. 
Πολλά στελέχη που είχαν ρόλους την πρώτη περίοδο ΣΥΡΙΖΑ είτε έφυγαν είτε περιθωριοποιήθηκαν
 Σε κάθε περίπτωση, οι μόνιμοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ ελάχιστα αξιοποιήθηκαν, καθώς η κυβέρνηση δεν έδειξε να τους εμπιστεύεται στις θέσεις-κλειδιά για την ενημέρωση και προτίμησε να φέρει άλλους δημοσιογράφους

Βασικό κριτήριο η εμπιστοσύνη και η στενή σχέση με την κυβέρνηση. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δημοσιογράφοι που έχουν επιλεγεί στις βασικές ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ δεν ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό της (Σ. Κοτρώτσος, Π. Χαρίτος, Κ. Ακριβοπούλου, Ν. Παναγιωτόπουλος κ.ά. )   
 Πολλές ήταν και οι αποχωρήσεις τελευταία, κάποιες από αυτές μάλιστα ηχηρές. Από τους πρώτους που έφυγαν ήταν ο Λάμπης Ταγματάρχης, που το έκανε αθόρυβα, ενώ ακολούθησε ο Διονύσης Τσακνής, πιο θορυβωδώς.   
Πρόσφατα είχαμε την παραίτηση του Νίκου Μιχαλίτση από τη γενική διεύθυνση Τεχνολογίας της ΕΡΤ, ενός ανθρώπου που στήριξε τον αγώνα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αυτά τα χρόνια και πρωτοστάτησε στη νέα εποχή της επιστροφής, έχοντας αρχικά και την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης.   
Οι παραιτήσεις και οι αποκεφαλισμοί είναι πάρα πολλοί τον τελευταίο χρόνο, όπως και οι διαμαρτυρίες και οι καταγγελίες δημοσιογράφων και εργαζόμενων της ΕΡΤ.   
Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, ο άνθρωπος της εμπιστοσύνης του Νίκου Παππά στην ΕΡΤ, ο οποίος ελέγχει και την ενημέρωση, είναι ο Βασίλης Ταλαμάγκας που διορίστηκε διευθυντής ειδήσεων. 

Η τοποθέτηση αυτή αρχικά είχε ξενίσει πολλούς, τόσο στην ΕΡΤ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ.   
Στην ΕΡΤ είχαν ενοχληθεί επειδή δεν επιλέχτηκε κάποιος δημοσιογράφος από το ίδιο το σώμα της ΕΡΤ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ., όταν έκαναν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Σαμαρά, υποστήριζαν ότι η ελληνική ραδιοτηλεόραση έχει αξιόλογο προσωπικό δυναμικό.   
«Όταν όμως δεν επιλέγουν κανέναν μεταξύ των εκατοντάδων δημοσιογράφων της δημόσιας τηλεόρασης για τη θέση του διευθυντή ειδήσεων και φέρνουν δικό τους από έξω, είναι σαν να μη θεωρούν κανέναν από εμάς άξιο για τις θέσεις αυτές, ενώ προεκλογικά έλεγαν άλλα» αναφέρουν δημοσιογράφοι της ΕΡΤ.   
Στον ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά μεταξύ των δημοσιογράφων-οργανωμένων μελών και των κομματικών ΜΜΕ, ενόχλησε ότι ο Βασίλης Ταλαμάγκας προέρχεται από τη δεξιά παράταξη και δεν ανήκει στον δικό τους πολιτικό χώρο
Όπως έλεγαν στον ΣΥΡΙΖΑ όσοι γκρίνιαζαν με την επιλογή του, «δεν είναι απλώς ένας δεξιός δημοσιογράφος, έχει ταυτιστεί με πρόσωπα της δεξιάς τα οποία έχει υπηρετήσει και έχει διοριστεί από αυτά».   

Επισήμαιναν ότι χρημάτισε γενικός διευθυντής στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αθήνα 9.84 επί δημαρχίας Δ. Αβραμόπουλου, ενώ νωρίτερα ήταν στο Γραφείο Τύπου του. 
Δημοσιογράφος −μέλος του ΣΥΡΙΖΑ− έβαζε και το θέμα ότι, παρότι ο κ. Ταλαμάγκας εργαζόταν ως δημοσιογράφος όλα αυτά τα χρόνια, ήταν και είναι παράλληλα δημοτικός υπάλληλος στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ, με πρόεδρο τον Γ. Πατούλη) που αποσπάστηκε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και από κει στην ΕΡΤ, βάζοντας εμμέσως και θέμα ηθικού ασυμβίβαστου.   
Παλιοί συνεργάτες του κ. Αβραμόπουλου αναφέρουν ότι ο Β. Ταλαμάγκας αποχώρησε από το επιτελείο του νυν Επιτρόπου όταν εκείνος έφτιαξε το δικό του κόμμα, καθώς ήταν δεξιός και διαφωνούσε πολιτικά με το κεντρώο προφίλ του πολιτικού φορέα που είχε δημιουργήσει. 
Ο κ. Ταλαμάγκας διατηρούσε από χρόνια στενή σχέση και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.   

Το άλλο πρόσωπο που προκαλεί αναστάτωση στο Ραδιομέγαρο είναι ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης, ο οποίος, μολονότι την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κρατήθηκε στο περιθώριο, εδώ και ενάμιση χρόνο έχει επανέλθει δριμύτερος και με μεγαλύτερη ισχύ, σύμφωνα με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.   
Για τον Π. Καλφαγιάννη υπάρχει επίσης έντονη γκρίνια μεταξύ των δημοσιογράφων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πολλοί τον χαρακτηρίζουν «βαθύ ΠΑΣΟΚ», ενώ στη φιλοκυβερνητική «Εφημερίδα των Συντακτών» τον αποκάλεσαν πρόσφατα και «τσιφλικά της ΕΡΤ».   
Η αρχική στάση του Ν. Παππά απέναντί του ήταν απολύτως αρνητική. 
«Δεν ήθελε ούτε να ακούει για Καλφαγιάννη» αναφέρουν στην Αγία Παρασκευή. Το ίδιο και ο Π. Καλφαγιάννης, που έλεγε τα χειρότερα για τον Παππά και για το πώς αντιμετωπίζει την ΕΡΤ η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.   
Τον Φεβρουάριο του 2017 έγινε ένα ραντεβού Παππά-Καλφαγιάννη και από τότε άλλαξαν τα πράγματα. 

Στην ΕΡΤ υποστηρίζουν ότι Παππάς και Ταλαμάγκας εκτίμησαν ότι χρειάζονται τη συμμαχία του Π. Καλφαγιάνη για να ελέγξουν αποτελεσματικότερα την ΕΡΤ καθώς και ότι ο Π. Καλφαγιάννης τους έπεισε πως διαθέτει ισχύ και τους είναι χρήσιμος. 
Λίγους μήνες μετά, στις 26 Ιουνίου 2017, ακολούθησε η πρώτη μεγάλη αποχώρηση, αυτή του διευθύνοντος συμβούλου Λάμπη Ταγματάρχη.   
Η παραίτηση Ταγματάρχη, όπως αναμενόταν, προκάλεσε πολλά σχόλια και κριτική για την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό.   
Παρότι υπήρξε παραίτησή του Ταγματάρχη, στην ΕΡΤ λένε ότι αυτή ήταν για τα προσχήματα και ότι στην ουσία τον «έφαγαν» οι Παππάς-Ταλαμάγκας-Καλφαγιάννης. 
Την επόμενη μέρα ο Νίκος Παππάς ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Τwitter (κάνοντας retweet) ένα σχόλιο εξαιρετικά απαξιωτικό για τον Λάμπη Ταγματάρχη, το οποίο προκάλεσε πολλά αρνητικά σχόλια. 
Μετά από αυτό ο Ν. Παππάς κατέβασε το σχόλιο και μίλησε για «ανθρώπινο λάθος».   
Η θητεία του Λάμπη Ταγματάρχη στην ΕΡΤ την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ δεν χαρακτηρίστηκε από συγκρούσεις πάντως, αντιθέτως δέχεται κριτική ότι ήταν άτολμος και ότι έκανε ό,τι του έλεγε η πολιτική ηγεσία.   
«Η νοοτροπία είναι αυτή των "δικών μας παιδιών"» λένε και σήμερα οι εργαζόμενοι, απαγοητευμένοι. 
«Έχουν διαλύσει την ΕΡΤ. Δεν υπάρχει καμία αξιοκρατία. Δεν είχε φτάσει ποτέ η κατάσταση σε αυτό το σημείο. Είχαν βάλει π.χ σε θέσεις ευθύνης στο ρεπορτάζ ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχετική εμπειρία, όπως κάποιον που είχε το παρατσούκλι "ο κασετάκιας", επειδή η δουλειά του ήταν να πηγαίνει με το μηχανάκι και να ανταλλάσσει πλάνα με τα άλλα κανάλια. 
Αυτή ήταν η δουλειά του, με μηδενική εμπειρία από ρεπορτάζ
Για να σε αποδέχονται και να μπορείς να δίνεις εντολές, όμως, πρέπει να έχεις κάνει ρεπορτάζ» αναφέρει στέλεχος της ΕΡΤ που στήριζε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.   
«Αυτό με την προώθηση των "δικών μας παιδιών" γινόταν πάντα στον έναν ή στον άλλον βαθμό. Αλλά μέτραγαν και οι ικανότητες. Ποτέ δεν ήταν τόσο μη αξιοκρατικά, όπως σήμερα».   
Στον ενημερωτικό τομέα την απόλυτη εξουσία έχει ο Βασίλης Ταλαμάγκας, ο οποίος την αντλεί απευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά. Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Παππάς και Λευτέρης Κρέτσος είναι οι τρεις που αποφασίζουν για όλα: 
«Και για εταιρείες, για παραγωγές, για δικαιώματα» όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι.   
Στη θέση του Λάμπη Ταγματάρχη τοποθετήθηκε νέος διευθύνων σύμβουλος ένας ηλικιωμένος νομικός σύμβουλος που θεωρείται «βαθύ κράτος της ΕΡΤ», ο Βασίλης Κωστόπουλος, για τον οποίο οι κακές γλώσσες λένε ότι κάνει ό,τι θέλει ο Καλφαγιάννης.   
Στη θέση του Λάμπη Ταγματάρχη τοποθετήθηκε νέος διευθύνων σύμβουλος ένας ηλικιωμένος νομικός σύμβουλος που θεωρείται «βαθύ κράτος της ΕΡΤ», ο Βασίλης Κωστόπουλος. 

Σύμφωνα με την τελευταία και περιβόητη αλλαγή του οργανογράμματος της ΕΡΤ, για την οποία έγινε πολύς θόρυβος, ο τομέας της ενημέρωσης ουσιαστικά περνάει στο έλεγχο του Β. Ταλαμάγκα, ενώ οι τεχνικές και διοικητικές υπηρεσίες αποδυναμώνονται και ελέγχονται εμμέσως από τον Π. Καλφαγιάννη, σύμφωνα με στελέχη και εργαζόμενους. Με την αλλαγή του οργανογράμματος η νέα διοίκηση δημιούργησε μια άτυπη επιτροπή, στην οποίαν τοποθετήθηκαν και ο Βασίλης Ταλαμάγκας με τον Παναγιώτη Καλφαγιάννη.   
Η αφαίρεση αρμοδιοτήτων και η αποδυνάμωση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ ήταν αυτή που προκάλεσε τον περασμένο μήνα την παραίτηση του Νίκου Μιχαλίτση, μέχρι πρότινος διευθυντή της, ο οποίος αντικαταστάθηκε πρόσφατα από τον αδελφό του μοναχού Αρσένιου, Πέτρο Φίλο, που θεωρείται «βέρος συριζαίος».   
11.5.2018 
Παραίτηση - καταπέλτης του Γενικού Διευθυντή Τεχνολογίας της ΕΡΤ 
Ο νέος διευθυντής, ωστόσο, δεν έχει τα προσόντα του παραιτηθέντα, ούτε τυπικά ούτε ουσιαστικά, αλλά ούτε και την απαιτούμενη εμπειρία. 
Ήταν ηλεκτρολόγος στα βαν και θεωρείται ανεπαρκής για τη θέση αυτή.   Αρκεί να αναφερθεί ότι για την πλήρωση της θέσης αυτής έγινε εσωτερική προκήρυξη στην ΕΡΤ και υπήρξαν 7 υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων υποψήφιοι με πτυχίο Πολυτεχνείου, διδακτορικό και μεγάλη εμπειρία σε θέσεις ευθύνης. 
Αντ' αυτού, προτιμήθηκε κάποιος που είναι ηλεκτρολόγος, απόφοιτος των παλιών ΚΑΤΕΕ, ο οποίος δεν υπήρξε ποτέ ούτε καν προϊστάμενος τμήματος.   

Στην επιστολή παραίτησής του ο Νίκος Μιχαλίτσης διατύπωσε την κατηγορία ότι η θεσμική λειτουργία της ΕΡΤ έχει αντικατασταθεί «με μηχανισμούς παραδιοίκησης με ποικίλα κέντρα ανεύθυνης εξουσίας», εξέφρασε δημόσια τη διαφωνία του με τον νέο τρόπο διοίκησης και κατήγγειλε τη συστηματική αγνόηση του, κάτι που επιβεβαιώνεται από το ρεπορτάζ. 
Ο Νίκος Μιχαλίτσης ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όσο πίστευε ότι θα έπραττε όσα είχε εξαγγείλει περί νέας ΕΡΤ.   
Πρόκειται για έναν άνθρωπο με μεγάλη εμπειρία και γνώσεις στον τομέα του. 
Επίσης, χαρακτηρίζεται από χαμηλούς τόνους και είναι μετριοπαθής, πράγμα που δείχνει τον βαθμό της αγανάκτησής του από όσα συμβαίνουν, ώστε να οδηγηθεί στην παραίτηση και να δημοσιοποιήσει την επιστολή του, η οποία είναι αποκαλυπτική.   
Η επιστολή του Νίκου Μιχαλίτση Προς: το Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε. (διά του Διευθύνοντος Συμβούλου) Θέμα: «Παραίτηση από τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή Τεχνολογίας»   Αγαπητέ κ. Κωστόπουλε, Με την παρούσα, σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Διευθυντή Τεχνολογίας.   
Η παραίτησή μου οφείλεται στην έντονη διαφωνία μου ως προς τον τρόπο που ασκείτε διοίκηση στην εταιρεία μας καθώς και στη συστηματική αγνόησή μου σε σημαντικά θέματα που άπτονται της στρατηγικής της εταιρείας μας στα θέματα τεχνολογίας.   
Είναι πλέον πεποίθησή μου ότι με την πολιτική σας: 
- Έχετε υποβαθμίσει το πρόγραμμα της ΕΡΤ, αφήνοντάς το χωρίς στοιχειώδη σχεδιασμό. 

- Ξεδοντιάζετε την ΕΡΤ, απομακρύνοντας ικανότατα στελέχη. 
- Έχετε εξοργίσει παραδοσιακούς φίλους της ΕΡΤ (κινηματογραφιστές, παραγωγούς, δημοσιογράφους) και τους στρέφετε εναντίον της. 
- Αδιαφορείτε συστηματικά για τη διαμόρφωση στοιχειώδους επιχειρησιακού ή στρατηγικού σχεδίου. - Αδιαφορείτε για την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου που έχει συντάξει η Γενική Διεύθυνση Τεχνολογίας. 
- Έχετε αντικαταστήσει τη θεσμική λειτουργία της ΕΡΤ με μηχανισμούς παραδιοίκησης με ποικίλα κέντρα ανεύθυνης εξουσίας, όπου κύριο ρόλο διαδραματίζουν οι εκπρόσωποι ενός λούμπεν πελατειακού «συνδικαλισμού» με αποκρουστικό για την κοινωνία πρόσωπο και αισθητική, δυσφημώντας κάθε έννοια υγιούς και ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού που είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη οποιασδήποτε εταιρείας.
 - Σχεδιάσατε αδιαφανώς και εγκρίνατε αιφνιδιαστικά, χωρίς στοιχειώδη διάλογο, ένα εξάμβλωμα που ονομάσατε «νέο Οργανόγραμμα» που γυρίζει οργανωτικά την εταιρεία μας στον προηγούμενο αιώνα και για το οποίο είχα καταθέσει έγκαιρα και τεκμηριωμένα όλες τις διαφωνίες μου στον εσωτερικό διάλογο της εταιρείας, αλλά εις μάτην. 

- Εγκρίνατε, και πάλι αδιαφανώς και χωρίς διάλογο, προσθήκες στον υπάρχοντα Γενικό Κανονισμό Προσωπικού που (με την εξαίρεση της δίκαιης αναγνώρισης της προϋπηρεσίας μεγάλης μερίδας συναδέλφων μας) περιέχουν διατάξεις σκανδαλώδεις και προκλητικές για την κοινωνία που στήριξε την ΕΡΤ σε δύσκολες στιγμές.   
Αρνούμαι να υπηρετήσω τέτοιες πολιτικές από θέση ευθύνης. 
Γνωρίζω ότι εσείς και κάποιοι άλλοι θα ισχυριστούν ότι η δημοσιοποίηση των σοβαρών προβλημάτων που αναφέρω θα αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από εκείνους που πραγματοποίησαν το έγκλημα κατά της Δημοκρατίας με το μαύρο της ΕΡΤ.   
Σας ξεκαθαρίζω προκαταβολικά ότι ο τρόπος να αφαιρέσεις κάθε επιχείρημα από τους όποιους εχθρούς της ΕΡΤ είναι να δημιουργήσεις έναν Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό φορέα σύγχρονο, ανεξάρτητο και συνδεδεμένο με την κοινωνία. 
Η ΕΡΤ είναι και οφείλει να είναι ένας γυάλινος πύργος που οι πραγματικοί του ιδιοκτήτες, οι πολίτες, γνωρίζουν τα πάντα και ελέγχουν τη λειτουργία της. 
Ο στρουθοκαμηλισμός και μάταιος είναι και σε απομονώνει από την κοινωνία. Εύχομαι να ευαισθητοποιηθούν από την παραίτησή μου εκείνοι που σας τοποθέτησαν και να αποφασίσουν να βάλουν φρένο στην πολιτική αυτή. 
Εντούτοις, οι ελπίδες μου είναι λιγοστές, γιατί φοβάμαι ότι η έως τώρα αδιαφορία τους να εμποδίσουν τις τελευταίες καταστροφικές σας επιλογές θα μπορούσε να εκληφθεί και ως συγκατάθεση. 

Κι αυτό θα είναι κρίμα για μια πολιτική ηγεσία που πήρε τη δύσκολη, σημαντική και θαρραλέα απόφαση να ανοίξει την ΕΡΤ. Ελπίζω να διαψευστώ.   
Σας ενημερώνω ότι θα παραμείνω απλός εργαζόμενος, μακριά από θέσεις ευθύνης. 
Κάποια πράγματα, για κάποιους ανθρώπους, μετράνε περισσότερο από τις θέσεις ευθύνης. 
Το ξαναέζησα, άλλωστε, πριν από το μαύρο της ΕΡΤ, όταν αποπέμφθηκα από την ίδια θέση με εντολή του εκφωνητή του μαύρου, κ. Κεδίκογλου. 
Υπήρξε τίτλος τιμής για μένα! 
Θα συνεχίσω να υπηρετώ την ΕΡΤ με τις επιστημονικές μου γνώσεις και την πολύχρονη εμπειρία μου και να αγωνίζομαι για μια ΕΡΤ για την οποία θα είναι υπερήφανοι τόσο εκείνοι που έχουν την τιμή να την υπηρετούν όσο και η κοινωνία. 
Φυσικά, θα συνεχίσω να εκτελώ τα καθήκοντά μου έως τον ορισμό του αντικαταστάτη μου. 
Με εκτίμηση, Νίκος Μιχαλίτσης 
Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας ΕΡΤ   
Πριν από την παραίτηση Μιχαλίτση, για τους ίδιους περίπου λόγους παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΕΡΤ και ο Διονύσης Τσακνής ύστερα από θητεία περίπου δυόμισι ετών, αμέσως μετά την επίσημη τοποθέτηση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης Νίκο Παππά. 
Εξηγώντας τους λόγους παραίτησής του ο Δ. Τσακνής έγραψε και δημοσιοποίησε ότι: 
«Τόσο η κυβέρνηση διά των υπουργών της με επικεφαλής τον κ. Παππά, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, διά του γραμματέα του κ. Ρήγα, εγκατέστησαν και επισημοποίησαν στη χθεσινή φιέστα στην ΕΡΤ τη νέα διοίκηση με επικεφαλής τον Π. Καλφαγιάννη. 
Δικαίωμά τους, αλλά, σε ό,τι με αφορά, καταπώς θα έλεγε και ο Μέγας Αλεξανδρινός, "τη εξαιρέσει εμού"». 
Ο Νίκος Παππάς, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί επί της ουσίας, απάντησε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Διονύση Τσακνή για την προσφορά του στην ΕΡΤ από την πρώτη μέρα που βάλαμε τέλος στο "μαύρο". 
Οι διαφωνίες για την πορεία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι θεμιτές». 
Τον περασμένο Απρίλιο καταγγελίες υπήρξαν και από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά από συνέλευση εξέφραζαν την έντονη ανησυχία τους για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην ΕΡΤ, η οποία, όπως έλεγαν, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ίδια και τους εργαζόμενούς της, ενώ απογοητεύει την κοινωνία, την οποία η ΕΡΤ οφείλει να υπηρετεί με ποιοτική ενημέρωση και ψυχαγωγία.   

«Η τηλεθέαση είναι πιο χαμηλά απ' ό,τι ήταν πριν από το "μαύρο". 
 «Ανησυχούμε για τα φαινόμενα παρακμής, απαξίωσης, πολιτικών παρεμβάσεων και συνδιοίκησης, τα οποία μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω και είναι ξένα με ένα σύγχρονο ραδιοτηλεοπτικό φορέα» ανέφεραν χαρακτηριστικά, αλλά παραδόξως από την πολιτική ηγεσία δεν έδειξε να συγκινείται κανένας και όλοι κάνουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα, με την απαξίωση να συνεχίζεται. 
«Η τηλεθέαση είναι πιο χαμηλά απ' ό,τι ήταν πριν από το "μαύρο". 
Υπάρχει απόλυτη παράλυση, δεν λειτουργεί τίποτα και όλα είναι στον αυτόματο πιλότο» αναφέρει στέλεχος της ΕΡΤ με μεγάλη εμπειρία. 
«Το μόνο που ενδιαφέρει όσους διοικούν την ΕΡΤ είναι να παίζουν οι Τσίπρας, Παππάς, Καμμένος, Κοτζιάς και Προκόπης Παυλόπουλος. Τίποτε άλλο». Στέλεχος της τεχνικής υπηρεσίας της ΕΡΤ αναφέρει ότι έχουν αποδιοργανώσει εντελώς τις τεχνικές υπηρεσίες και τη διοίκηση «για να φτιάξουν τον δικό τους στρατό». 
«Η ΕΡΤ κινδυνεύει με κατάρρευση» λέει. 
«Φωνάζουμε μήνες τώρα, αλλά δεν μας ακούει κανείς». 
Οι εργαζόμενοι αγωνιούν και δεν το κρύβουν, αλλά πράγματι δεν τους ακούει κανείς. 
Μιλούν για κατάσταση διάλυσης και τον τελευταίο καιρό οι προσωπικές καταγγελίες δημοσιογράφων για παρεμβάσεις δεν έχουν τέλος. 
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε καλλιεργήσει μεγάλες προσδοκίες για μια νέα δημόσια τηλεόραση που δεν θα είχε σχέση με το παρελθόν.   
Μέχρι τώρα, όμως, το μόνο που κάνει είναι να αξιοποιεί τα πιο παλιά υλικά και τα πιο φθαρμένα, βάζοντας στο περιθώριο το πιο δημιουργικό κομμάτι της ΕΡΤ, απογοητεύοντας εργαζόμενους και κοινό.                                                     ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ 
                                                               27.6.2018 | 11:28 www.lifo.gr
                                                                    € $  ●► « » ▲▼◄
ΠΗΓΗ://www.lifo.gr/articles/tv_articles/197790/reportaz-ti-symvainei-stin-ert-plithainoyn-oi-kataggelies-kai-oi-paraitiseis
                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου