Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Ενισχύεται η ασφάλεια στο Μαρούσι με 18 φύλακες σε 24ωρες περιπολίες

Σε ενίσχυση της ασφάλεια με περιπολίες σε 24ωρη βάση στο βασικό δίκτυο πεζοδρόμων και δρόμων του ιστορικού και εμπορικού κέντρου του Αμαρουσίου, αλλά και στα σχολικά συγκροτήματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου κατά τις απογευματινές ώρες, προχωρά ο Δήμος Αμαρουσίου με την απασχόληση 18 ατόμων με καθήκοντα φύλαξης. 
Τους φύλακες καλωσόρισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, σε συνάντηση γνωριμίας στο Δημαρχείο.
Με αφορμή την υποδοχή των φυλάκων, ο κ. Πατούλης, δήλωσε: 
«Από σήμερα 18 φύλακες μέσα από 24ωρες περιπολίες μπαίνουν στη μάχη για την προστασία κατοίκων και επισκεπτών του εμπορικού κέντρου αλλά και των σχολικών μονάδων της πόλης μας. 
Στόχος μας είναι να πατάξουμε την παραβατικότητα και να ενισχύσουμε την ασφάλεια στους δημόσιους χώρους της πόλης μας, με ιδιαίτερη έμφαση στους χώρους συνάθροισης των νεών μας στον ελεύθερο χρόνο τους. 
Προστατεύουμε τα παιδιά μας, προστατεύουμε τη δημόσια και την ιδιωτική περιουσία. Εμπεδώνουμε το αίσθημα ασφάλειας σε κατοίκους και επισκέπτες, κάνουμε ασφαλέστερη την καθημερινότητά μας, βελτιώνουμε την ποιότητα της ζωής στην πόλη μας».

Συγκεκριμένα, καθημερινά παρέχονται υπηρεσίες φύλαξης πεζή σε τρεις βάρδιες, συμπεριλαμβανομένων των Κυριακών και των αργιών, στο εμπορικό κέντρο της πόλης, με επίκεντρο την πλατεία Αγίας Λαύρας και τους πεζόδρομους Μητροπόλεως, Δήμητρος, Ερμού, Διονύσου και Πλαστήρα.
Επίσης, προβλέπεται διενέργεια περιπολιών με χρήση οχήματος κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες στα Γυμνάσια, στα Ενιαία Λύκεια, στα Δημοτικά και στα Νηπιαγωγεία του Δήμου, συμπεριλαμβανομένων των Κυριακών και των αργιών, προκειμένου για την ασφάλεια των νέων που συναθροίζονται στους συγκεκριμένους χώρους ή τους χρησιμοποιούν για τις αθλοπαιδείες τους.
Στη συνάντηση εξετάστηκε και η δυνατότητα αξιοποίησης των ηλεκτρικών ποδηλάτων του Δήμο ώστε, σε συνδυασμό με το διαθέσιμο ηλεκτρικό scooter Segway, να ενταχθούν στις περιπολίες στους πεζόδρομους της πόλης προωθώντας, παράλληλα, τη φιλοσοφία της εναλλακτικής μετακίνησης μέσα στον αστικό ιστό.
Με αφορμή την έναρξη των νέων μέτρων φύλαξης στο εμπορικό κέντρο της πόλης, αποφασίστηκε να γίνει εκ νέου ενημέρωση του εμπορικού κόσμου σχετικά με τον κανονισμό λειτουργίας της αγοράς προκειμένου για την τήρηση των διαδικασιών που ορίζονται.
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα προγραμματιστεί και συνάντηση με τους Διοικητές Τροχαίας, του Τμήματος Ασφαλείας και του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου προκειμένου να βρεθεί μία φόρμουλα συνεργασίας ώστε με τη συνδρομή των φυλάκων να υπάρχει αποτελεσματική και άμεση πάταξη παραβάσεων και παραβατικών ενεργειών.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν, επίσης, οι εκπρόσωποι της εταιρίας security Ορφέας Νιάβης, Αριστοτέλης Νιάβης, Νίκος Τζαφεράκος, Γιάννης Σωτηρόπουλος, και από μέρους του Δήμου ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Διδασκάλου και υπηρεσιακοί παράγοντες.
                                                                  ●►€ $   « » ▲▼◄►

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου