Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Οι νέοι «άρχοντες» της τηλεόρασης

Μια νέα πραγματικότητα, με παλιούς και νέους παίκτες, προκύπτει από την αδειοδότηση του ΕΣΡ, η οποία ολοκληρώνεται ουσιαστικά με την απόρριψη της αίτησης της Τηλεοπτικής Ελληνικής ΑΕ. 
Ο Γιάννης Αλαφούζος, ο Θοδωρής Κυριακού, ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, ο Ιβάν Σαββίδης και ο Δημήτρης Κοντομηνάς αποτελούν το τηλεοπτικό τοπίο μετά και τις τελικές κρίσεις του ΕΣΡ. 
Η χορήγηση των αδειών θα γίνει εφόσον ολοκληρωθεί ο έλεγχος από την Αρχή κατά του Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος και την καταβολή της πρώτης δόσης των 3,5 εκατ. ευρώ ως τις αρχές Αυγούστου. 
Από τη στιγμή που θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η απόφαση του ΕΣΡ, ο ειδικός φόρος τηλεόρασης για τους αδειοδοτημένους σταθμούς θα μειωθεί από το 20% στο 5%.
Από τη στιγμή που δεν υπάρξουν ανατροπές, το τηλεοπτικό παιχνίδια θα παιχθεί ανάμεσα στους πέντε σταθμούς εθνικής εμβέλειας, όπου όμως συμπράττουν ο Alpha και το Star. 
Ανακουφισμένοι είναι σίγουρα στον ΑΝΤ1 αφού θα δώσουν τελικά τα μισά χρήματα και σε βάθος δεκαετίας, 35 εκατ. ευρώ αντί για 75.900.000 σε τρεις δόσεις, όπως είχε προκύψει από την ακυρωθείσα διαδικασία του 2016. 
Απών είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης (προς το παρόν;), σε αντίθεση με το 2016. Λιγότερα θα πληρώσουν και ο Γιάννης Αλαφούζος, που είχε πλειοδοτήσει για το ΣΚΑΪ με 43.600.000 ευρώ, και η Dimera, που είχε βάλει στο τραπέζι 61.500.000 ευρώ.
Στο ΣτΕ θα προσφύγει η Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ, συμφερόντων Φίλιππου Βρυώνη, μετά την απόρριψη της αίτησης χορήγησης άδειας από το ΕΣΡ, στήριζε γνωστός επιχειρηματίας από τον χώρο του ποδοσφαίρου.
                                                             ●►€ $   « » ▲▼◄
                                     ΠΗΓΗ://www.typologies.gr/i-nei-archontes-tis-tileorasis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου