Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Συνάντηση με τη διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου, είχε η «ΕΝΟΤΗΤΑ»


Με τη διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου είχε συνάντηση στις σήμερα η παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» στα πλαίσια ενημερωτικής σύσκεψης που διοργάνωσε το Σωματείο με όλες τις παρατάξεις της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Από την παξιωματική αντιπολίτευση του Δήμου, παρόντες ήταν ο επικεφαλής Λ. Μαγιάκης & ο δημοτικός σύμβουλος Π. Κούκουζας.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Ν. Καλλιμάνης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τα προβλήματα των Εργαζόμενων του Δήμου.
Δήλωσε εξ αρχής την αντίθεση του Σωματείου στις ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί η διοίκηση του κ. Πατούλη.
Ανέδειξε το πρόβλημα της Υγιεινής και Ασφάλειας  και επισήμανε και τον κίνδυνο των επαγγελματικών ασθενειών εξ αιτίας της κακής συντήρησης του εξοπλισμού, της έλλειψης κατάλληλων μέσων ατομικής προστασίας και της ελλιπούς εκπαίδευσης των εργαζόμενων, ειδικότερα στην Διεύθυνση Καθαριότητας.
Αναφέρθηκε στα προβλήματα δυσλειτουργίας των Υπηρεσιών του Δήμου που οφείλονται στην έλλειψη σύγχρονης οργάνωσης, μη τήρηση των κανονισμών, στο καθεστώς αδιαφάνειας, ευνοιοκρατίας και πελατειακών σχέσεων. 
Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να υπάρξει αντικειμενικά αξιολόγηση των εργαζόμενων, αν προηγούμενα δεν αξιολογηθούν οι ίδιες οι δομές του Δήμου.
Σε σύντομη παρέμβαση του ο Σ. Κωνσταντάς αναφέρθηκε και στα προβλήματα των διοικητικών υπαλλήλων με κυριότερα από αυτά στους παιδικούς σταθμούς, τα ΚΕΠ και το Ληξιαρχείο.
Ο επικεφαλής της παράταξης Λ. Μαγιάκης συμφώνησε με τον Πρόεδρο σχετικά με τα προβλήματα και τις αιτίες τους, που μάλιστα επισημάνθηκαν πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συζήτηση του Απολογισμού του Δήμου για το 2017.
Ανέφερε ότι τουλάχιστον μέχρι το 2022 η Τοπική Αυτοδιοίκηση  θα υφίσταται τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών δηλαδή κρατική υποχρηματοδότηση, αύξηση πλεονασμάτων, μείωση προσωπικού, ελαστικές θέσεις εργασίας, μείωση κονδυλίων για κοινωνικές παροχές, ασφυκτική εποπτεία και έλεγχο από το Κράτος. 
Αυτά έχουν ήδη νομοθετηθεί με το Μεσοπρόθεσμο 2019-2022 και συστηματοποιούνται και επεκτείνονται με τον Κλεισθένη 1 που κατατέθηκε στη Βουλή για ψήφιση
Τόνισε ότι η παράταξη παραμένει σταθερά υπέρ του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των ΟΤΑ, χωρίς ΣΔΙΤ και ιδιωτικοποιήσεις.
Επισήμανε τους κινδύνους που υπάρχουν εξ αιτίας της πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής και της Κυβέρνησης για την εμφάνιση πολύ μεγάλης κρίσης στη διαχείριση των απορριμμάτων, με μεγάλους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, που στο τέλος θα αντιμετωπισθεί σε βάρος της τσέπης των πολιτών.
Στο τέλος της συζήτησης αποφασίστηκε από κοινού με όλους τους συμμετέχοντες η κατάθεση πρότασης για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, εντός του Σεπτεμβρίου 2018,  προ ημερησίας, για τα προβλήματα των Εργαζόμενων.
Επίσης με κοινή αίτησή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι που συμμετείχαν θα ζητήσουν να τους δοθούν αντίγραφα, των εκ του νόμου προβλεπόμενων να τηρούνται, βιβλίων του τεχνικού ασφαλείας και του ιατρού εργασίας
Από την πλευρά των υπολοίπων παρατάξεων στη σύσκεψη συμμετείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι  Κ. Βλάχος, Β. Ελευθερίου και η ανεξάρτητη Μ. Διακολιού.
Εκ μέρους του Σωματείου πλην του προέδρου Ν. Καλλιμάνη, παρέστησαν οι Β. Βαβανός, Μ. Ηλιάκης, Π. Κόγκας, Δ. Κουδούνας, Δ. Κριτσωτάκης, Σ. Κωνσταντάς.
                                                      ●►€ $   « » ▲▼◄►

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου