Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Οι Βιετκόνγκ... του ΣΥΡΙΖΑ

Αυτά τα αριστερά ψιμύθια με τα οποία στολίζεται ο μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν θυμηδία. 
Ακόμη και ο Αντρέας να το έλεγε, τότε που προσδιόριζε το πρώιμο ΠΑΣΟΚ ως εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα και υπέγραφε την παραμονή των Βάσεων, το ίδιο θα συνέβαινε.
Χθες ο σοβαρός - και το εννοούμε – Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών του Βιετνάμ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας. Στην προσφώνηση μετά τα αναγκαία και σωστά περί φιλικών σχέσεων, δήλωσε στον ξένο επισκέπτη «Έχουμε κοινές διαδρομές που μας εμπνέουν».
Κοινές διαδρομές σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε επικό αγώνα αυταπάρνησης κατά των μνημονιακών μυδραλιοβόλων, των βομβών Ναπάλμ που εξαπέλυαν τα πολεμικά σμήνη των πολεμικών αεροσκαφών της Τρόικας, με στόχο να κάνουν ολοκαύτωμα τους Συριζαίους αντάρτες μαχητές, στις απάτητες ζούγκλες του κήπου του μεγάρου Μαξίμου.
Το ότι έτσι πρόσβαλε - και γι αυτό το αναφέρουμε - μια εποποιία που πληρώθηκε με αίμα, καταστροφή, βασανιστήρια, τρόμο, μαζικές σφαγές, εξολοθρεμούς χωριών, ερήμωση της υπαίθρου, δεν το συναισθάνθηκε. 
Είναι αυτή η αυθυποβλητική έπαρση των Συριζαίων, που ό,τι και να κάνουν, όπως και να φερθούν, τα δικαιολογούν, αφού από μικροί έχουν πέσει στην μαρμίτα της Αριστεράς, και τους έχει καταστήσει άτρωτους σε κάθε παρέκκλιση.
Εκτός αν εννοούσε ως πράξη παραπλήσια των Βιετκόνγκ τον μνημονιακό Γοργοπόταμο που αντί να τον ανατινάξουν, τον συνυπέγραψαν με τον Πάνο. 
Αλλά το κομμουνιστικό Βιετνάμ με τον σκληρό καπιταλισμό, βρίσκεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια στις πρώτες θέσεις της ανάπτυξης των χωρών τη ΝΑ Ασίας, με ρυθμούς που κυμαίνονται από το 6 ως το 8%, και όχι 1,4% !
Κατά τα άλλα χθες ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο, περιέγραψε το πλαίσιο εντός του οποίου θα διεξαχθεί ο προεκλογικός αγώνας.
Στόχος του είναι να ξαπλωθεί από τον χώρο που καταλάμβανε ο ΣΥΡΙΖΑ και είναι της υποτιθέμενης ριζοσπαστικής Αριστεράς, ως το Κέντρο, αν όχι και στη μετριοπαθή Κεντροδεξιά. 
Προς τούτο παρουσίασε τον ΣΥΡΙΖΑ ως δημοκρατικό πόλο στον οποίο θα συσπειρωθούν οι «προοδευτικές» δυνάμεις.
Στην επεκτατική αυτή προσπάθεια, προσπαθεί να σπρώξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη οριοθετώντας τον στην άκρα Δεξιά. 
Τον ταύτισε με τον Ούγγρο Ορμπάν και τον Αυστριακό Κουρτς
Δεν είναι σίγουρο με το τεράστιο μεταναστευτικό πρόβλημα που έχουμε και θα έχουμε, αν αυτές οι παρομοιώσεις θα λειτουργήσουν αρνητικά στον Μητσοτάκη, αλλά δεν είναι αυτό που ενδιαφέρει. 
Το πρώτιστο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα είναι η οριοθέτηση του χώρου.
Με την στρατηγική αυτή προσδοκά να εγκλωβίσει και το ΚΙΝΑΛ και να αποτρέψει ενδεχόμενη συνεργασία του με τη ΝΔ, στην περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία. 
Έχοντας προσδώσει ένα τέτοιο προφίλ στον αρχηγό της ΝΔ, οι Συριζαίοι θα κραυγάζουν στα τηλεπαράθυρα και στα social media ότι το ΚΙΝΑΛ ξέχασε κάθε αρχή του Κεντρώου και σοσιαλδημοκρατικού χώρου, και συνεργάζεται με έναν ακροδεξιό πολιτικό.
Με τον τρόπο αυτό πλαγιοκοπούν και τον κόσμο του ΚΙΝΑΛ, καθιστώντας τον ως υποψήφιο ψηφοφόρο του στις μεθεπόμενες εκλογές, για τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι θα γίνουν γρήγορα, με αφορμή την εκλογή Προέδρου τη Δημοκρατίας.
Ήδη ανήγγειλε επαναρύθμιση της αγοράς εργασίας (με νόμο του 2012 βέβαια αλλά θα τον παρουσιάσει ως δικό του), στήριξη του κοινωνικού κράτους, της υγείας και της πρόνοιας (με τα νοσοκομεία ερειπιώνες, που σαφώς δεν φταίει αυτός αλλά δεν καλυτέρευσε την κατάσταση), με το μέρισμα κοινωνικής αλληλεγγύης (δηλαδή μέρισμα ελεημοσύνης), διατήρηση χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά (για έξι μήνες με αντίτιμο να λιμνάσει το προσφυγικό και να χειροτερέψει η κατάσταση), προσέλκυση επενδύσεων (όταν αναφέρεται η κυβέρνηση σε επενδύσεις εννοεί ιδιωτικοποιήσεις - αυτό που παλιά έλεγε ξεπουλήματα, καθώς ουδείς ενδιαφέρεται για παραγωγικές επενδύσεις στη χώρα).
Τα ανωτέρω τα ανέφερε εν τη απουσία του συγκυβερνήτη Πάνου. 
Ενδεχομένως να ήταν δικαιολογημένη η απουσία του, ωστόσο η συνύπαρξή τους έχει καταστεί τρομώδες ανέκδοτο. 
Συγκυβερνούν μαζί, έχουν καθολική ευθύνη επί του συνόλου του κυβερνητικού έργου, αλλά ο Πάνος όλο «στέλνει μηνύματα» , κάνοντας δηλώσεις πως θα ρίξει την κυβέρνηση με αφορμή το Σκοπιανό. 
Νομίζει ότι αυτό τον απαλλάσσει, αφ’ ης στιγμής στηρίζει μια κυβέρνηση η οποία διεξήγαγε τις συνομιλίες και υπέγραψε την κατ’ αυτόν προδοτική συμφωνία.
Ο προεκλογικός αγώνας δεν θα έχει εκπλήξεις. 
Θα έχει πρωτοφανούς «ήθους» και στρεψοδικίας, κατηγορίες. Και όποιος αντέξει!
                                                                   Του Γιάννη Σιδέρη
                                                                 ●►€ $   « » ▲▼◄►
                  ΠΗΓΗ://www.liberal.gr/arthro/211146/politiki/2018/oi-bietkongk-tou-syriza-.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου