Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018

Ολοκληρώθηκε ο 2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας της ΚΕΔΕ για τις έξυπνες πόλεις 

Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία ολοκληρώθηκε με την τελετή βράβευσης την 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ο 2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας της ΚΕΔΕ.
Στον Μαραθώνιο τερμάτισαν 77 από τις 128 ομάδες που ξεκίνησαν και παρουσίασαν τις εφαρμογές τους την Κυριακή από τη 13:00 έως τις 20:00 σε 4-λεπτα pitches. 
Στον Μαθητικό Διαγωνισμό παρουσίασαν 35 ομάδες από τις 80 που προκρίθηκαν.
Οι εφαρμογές περιελάμβαναν μεγάλη θεματολογία για τις έξυπνες πόλεις, όπως τουριστικούς οδηγούς, chatbot, διαχείριση ενέργειας, διαχείριση απορριμάτων, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμμετοχική δημοκρατία κοκ.
Στον μαραθώνιο συμμετείχαν περισσότεροι από 1500 διαγωνιζόμενοι, μέντορες, εγγεγραμμένοι επισκέπτες, μαθητές, στελέχη Δήμων και άλλοι, ως εξής:

452 διαγωνιζόμενοι συνολικά στον Μαραθώνιο και στον μαθητικό διαγωνισμό, σε 163 ομάδες που ξεκίνησαν
 ●►53 εθελοντές
 ●►169 στελέχη Δήμων
 ●►169 μέντορες
 ●►6 πάροχοι δεδομένων
 ●►630 εγγεγραμμένοι επισκέπτες
 ●►20 δημοσιογράφοι
 ●►12 κριτές
Οι ομάδες ξεκίνησαν τον προγραμματισμό την Πέμπτη 28 Ιουνίου σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ΚΠΙΣΝ και με τη βοήθεια πάνω από 90 μεντόρων, στελεχών επιχειρήσεων, Δήμων, ακαδημαϊκών κοκ έφτασαν τις εφαρμογές τους σε ένα πολύ καλό στάδιο ενώ παράλληλα προετοίμασαν σύμφωνα με τις προτεινόμενες οδηγίες το pitch τους. 
Οι ομάδες υλοποίησαν τις εφαρμογές τους σε διάστημα 68 ωρών συνολικά (Πέμπτη από τις 15:00, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μέχρι τις 11:00).
Η παρουσίαση ήταν ιδιαίτερα απαιτητική, καθώς λόγω του μεγάλου αριθμού των ομάδων υπήρχαν διαθέσιμα μόνο 4 λεπτά ανά ομάδα, τα οποία ενδεικτικά κατανέμονταν 2 λεπτά παρουσίαση, 1 λεπτό demo και 1 λεπτό ερωτήσεις.
Σημειώνεται οτι ήταν επιλογή της διοργάνωσης να παρουσιάσουν όλες οι ομάδες και να μην υπάρχει προεπιλογή, καθώς από τους διοργανωτές θεωρείται η φάση της προετοιμασίας και της παρουσίασης ουσιώδης για την εμπειρία των διαγωνιζομένων σε ένα crowdhackathon.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης απευθυνόμενος στους νέους επιστήμονες που συμμετείχαν στο Μαραθώνιο είπε:
«Είναι πρωτόγνωρη η συμμετοχή όχι μόνο για τα ελληνικά, αλλά και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Είναι συγκινητικό και συγχρόνως αισιόδοξο το γεγονός ότι 77 ομάδες νέων επιστημόνων από όλη τη χώρα συμμετείχαν στο 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας που οργανώνει η ΚΕΔΕ. 
Θα ήθελα να συγχαρώ όλες τις ομάδες που διεκδίκησαν μια θέση στο διαγωνισμό και έναν –έναν τους νέους που έλαβαν μέρος. Συνεχίζουμε δυνατά. 
Επενδύουμε σε εσάς για να οδηγήσουμε όλοι μαζί την Ελλάδα στην ανάπτυξη. 
Η προσπάθεια αυτή είναι εθνική και χωρίς πολιτικές ταυτότητες. 
Στόχος μας η ανάδειξη της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας ως πολλαπλασιαστές ισχύος της αναπτυξιακής αναγέννησης της χώρας».
                                                                ●►€ $   « » ▲▼◄►

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου