Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

S.O.S:Θα «λύσει» όλα τα προβλήματα ο ΣΤΑΛΙΝοαναθρεμμένος Κοτζιάς, αλλοιώς, λέει, δεν πάει διακοπές!!!

Μετά το «Μακεδονικό», βιάζεται να ξεπετάξει με την ίδια «επιτυχία» το Κυπριακό & το θέμα της Τσαμουριάς!
Σε καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, στη Μόσχα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο υπουργών στη Μόσχα, που είναι συνέχεια του πρόσφατου κύκλου υψηλών επαφών που πραγματοποίησε ο κ, Κοτζιάς σε ΗΠΑ και Βερολίνο, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν της Ανατολική Μεσόγειο, τη Βόρειο Αφρική, τη Μέση Ανατολή, καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία και στο Ιράκ.
Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ανέφερε επίσης ότι συζητήθηκαν θέματα αναφορικά με την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, ζητήματα οικονομίας, πολιτισμού, μορφωτικά και άλλα θέματα.
«Αυτό που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα είναι οι σχέσεις Ρωσίας - Ε.Ε. και Ρωσίας - ΝΑΤΟ. Κάναμε σκέψεις και πρέπει να κάνουμε ακόμη περισσότερες για το πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε τα υφιστάμενα προβλήματα, να ξεπεράσουμε στερεότυπα και προκαταλήψεις που υπάρχουν σε σειρά περιφερειακών και διεθνών οργανισμών», είπε ο κ. Κοτζιάς.
Στα πλαίσια αυτών των σχέσεων ο Έλληνας ΥΠΕΞ δήλωσε πως συζητήθηκε το θέμα της Ουκρανίας, το οποίο όπως τόνισε  έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα.
«Ξέρετε στην Ουκρανία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Μαριούπολης βρίσκονται 160.000 ελληνικής καταγωγής πολίτες, που έχουν αιώνες παρουσία εκεί και άρα μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα», ανέφερε ο Νίκος Κοτζιάς.
Παράλληλα, ο ΥΠΕΞ ευχαρίστησε δημόσια τη Ρωσία για τη θέση της στο θέμα της Κύπρου.
Αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, είπε ότι ενεργητική, δημοκρατική και πολυδιάστατη πολιτική της κυβέρνησης συντέλεσε τα μέγιστα στην επίλυση ενός ζητήματος που υφίσταται εδώ και 70 χρόνια, τονίζοντας ότι με την συμφωνία τελείωσαν και το ζήτημα του αλυτρωτισμού των γειτόνων.
«Βρισκόμαστε επίσης, σε μία διαδικασία να λύσουμε τα ζητήματα που εκκρεμούν εδώ και 30 μέχρι 80 χρόνια με την Αλβανία. Πριν πάω για διακοπές θα τα έχω τελειώσει, αλλιώς δεν έχει διακοπές», είπε αστειευόμενος ο Υπουργός.
Στη συνέχεια εξέφρασε την ελπίδα ότι και το Κυπριακό θα μπει σύντομα σε τροχιά επίλυσης, αν και όπως είπε πρόκειται για πιο σύνθετο πρόβλημα από τα δύο προηγούμενα, καθώς «σε εκείνα το μεγάλο κράτος ήμασταν εμείς & ήμασταν αποφασισμένοι να το λύσουμε».
Κλείνοντας, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της Αξιωματικής Αντιπολοίτευσης και όχι μόνο, α
ναφέρθηκε στον Καβάφη λέγοντας:
Έχουμε έναν πολύ αγαπημένο ποιητή στην Ελλάδα, τον Καβάφη
Έχει ένα ποίημα, το  «Περιμένοντας τους Βαρβάρους», και αυτό λέει ότι στην αγορά,  όταν τους είπαν ότι δεν θα έρθουν οι βάρβαροι, μερικοί ανησύχησαν και είπαν: 
«τώρα που δεν θα έρθουν οι βάρβαροι τί θα κάνουμε;».
Εγώ είμαι ευχαριστημένος που λύνουμε προβλήματα, αλλά ξέρω ότι υπάρχουν μερικοί που λένε: «τώρα τί θα κάνουμε χωρίς προβλήματα;»
Τέλος, κ. Κοτζιάς προσκάλεσε τον κ. Λαβρόφ να επισκεφθεί την Αθήνα τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο προετοιμασίας της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα.
Το απόγευμα, ο Νίκος Κοτζιάς αναμένεται να συναντηθεί με Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλο.
                                                                      By Spiros Sideris
                                                                  ●►€ « » $  ▲▼◄►
                                              ΠΗΓΗ://balkaneu.com//gr/news/2018/06/114898/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου