Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Το Ν.Ι.Ε.Ν ανήκει στους Ναυτεργάτες & σε όλο το λαό!

     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ.Ο. ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ - ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΚΚΕ
Η κατάσταση στο Ν.Ι.Ε.Ν. (Νοσηλευτικό Ιδρυμα Εμπορικού Ναυτικού) έχει φτάσει στο απροχώρητο
Κ.Ο.Β. ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ-ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Η έκταση των 127 στρεμμάτων στην καρδιά των Μελισσίων παραμένει εστία μόλυνσης και πηγή κινδύνου για πυρκαγιά. 
Μια μεγάλη έκταση γύρω από  το νοσοκομείο που διαχρονικά απαξιώνεται με ευθύνη των κυβερνήσεων και των διοικήσεων του Δήμου.
Η αντιπαράθεση που αναπτύσσεται ανάμεσα στη Διοίκηση του Δήμου και στο γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Νεφελούδη , αλλά και η θέση που παίρνουν οι υπόλοιπες παρατάξεις είναι αποκαλυπτικά.
Αυτοί που άφησαν το Ν.Ι.Ε.Ν. τόσες δεκαετίες στο έλεος της εγκατάλειψης τώρα πασχίζουν να πείσουν πως κόπτονται για την «αξιοποίηση» του.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ανοίγει αυτή η συζήτηση.
Παλιότερα είχε προταθεί από το ΝΑΤ ακόμα και η παραχώρηση της έκτασης για ασκήσεις της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας, πρόταση που είχε συναντήσει σφοδρή αντίδραση.
Μετά τη συνάντηση της 5-6-2018 των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων με τον κ. Νεφελούδη έγινε φανερή η μοίρα που επιφυλάσσουν κυβέρνηση και Διοίκηση του Δήμου για το Ν.Ι.Ε.Ν.

Από τη μια η πρόταση για παραχώρηση αντί υψηλότατου τιμήματος μέρους του περιβάλλοντα χώρου του Ν.Ι.Ε.Ν.  στο Δήμο Πεντέλης για τις ανάγκες της λαϊκής αγοράς της Νέας Πεντέλης. 
Τίμημα που θα κληθούν να πληρώσουν οι ήδη ξεζουμισμένοι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι της πόλης μας που ήδη έχουν χρυσοπληρώσει για το χτίσιμο του Ν.Ι.Ε.Ν.
Από την άλλη σειρά προτάσεων για την «αξιοποίηση» του χώρου .
Ανάμεσα στις προτάσεις Νεφελούδη , Στεργίου, Φειδοπιάστη κλπ υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής , τον ομολόγησε ο κ. Νεφελούδης στη συνάντηση της 5-6-2018 : η απαραβίαστη αρχή της ανταποδοτικότητας
Καμιά ενέργεια δε μπορεί να γίνει προς όφελος της λειτουργίας και αξιοποίησης του Ν.Ι.Ε.Ν. εάν οι δημότες μας δε βάλουν ξανά το χέρι στην τσέπη . 
Σε αυτό συμφωνούν παρά τις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις , που όπως όλοι κατανοούν είναι στραμμένες στην κάλπη και στην καρέκλα, πολύ μακριά από τις ανάγκες των εργαζόμενων.
Αυτοί δηλαδή που κόβουν συντάξεις με το νόμο Κατρούγκαλου , που ανεβάζουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, που κάνουν τη σύνταξη άπιαστο όνειρο για τους νέους ζητάνε τώρα κι άλλα μέτρα για χάρη των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών του ΕΦΚΑ! 
Συμφωνούν μεταξύ τους πως ό,τι και αν γίνει στο Ν.Ι.Ε.Ν. οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν «για το καλό του ΕΦΚΑ»
Μοναδικός ζημιωμένος ο λαός!
Επισημαίνουμε τον κίνδυνο εκτός από την επιβάρυνση δημοτών, εργαζόμενων, μικροεπαγγελματιών μέσω της ανταποδοτικότητας , να ανοίξει ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης, των αλλαγών χρήσεων γης του Ν.Ι.Ε.Ν. ώστε μέσω της «σαλαμοποίησης» του ή και μεμιάς να δοθεί «φιλέτο» στις ορέξεις επιχειρηματιών επενδυτών.
Αυτό δείχνει άλλωστε το παράδειγμα του διαχρονικού πια εγκλήματος κυβερνήσεων και όλων των διοικήσεων του Δήμου στο 1ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ (πρώην Παπαδημητρίου). 
Αφού απαξίωσαν ένα νοσοκομείο πανελλαδικής εμβέλειας επεδίωξαν από πάνω και το πέρασμα της έκτασης μαζί με 80 στρέμματα δάσους σε ιδιώτες. 
Το Ν.Ι.Ε.Ν. που λειτούργησε από το 1948 έως το 1975 ως σανατόριο , και χτίστηκε με τον ιδρώτα και τις εισφορές των ναυτεργατών δεν είναι για τα νύχια των καταπατητών, των επενδυτών, της Διοίκησης του Δήμου και της κυβέρνησης. 
Το Ν.Ι.Ε.Ν. ανήκει στους ναυτεργάτες που το έχτισαν και σε όλο το λαό!
Η μοναδική πρόταση που εκφράζει τις ανάγκες των εργαζόμενων και των δημοτών είναι αυτή που χρόνια τώρα στηρίζουν τα ναυτεργατικά σωματεία :
To N.I.E.N. να λειτουργήσει ως Πανεπιστημιακή Κλινική  για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των επαγγελματικών ασθενειών, πλήρως επανδρωμένο για υψηλού επιπέδου περίθαλψη στους ναυτεργάτες και σε όλο το λαό.
Ας μην ξεχνάνε κάποιοι πως αυτό προβλέπουν και τα διατάγματα τους. 
Καμιά άλλη χρήση γης και για κανένα λόγο δε μπορεί να γίνει δεκτή.
Η ανησυχία των δημοτών και των περίοικων για την κατάντια του Ν.Ι.Ε.Ν. είναι πλήρως δικαιολογημένη . 
Μοναδική διέξοδος η επαναλειτουργία του Ν.Ι.Ε.Ν. κάτι που θα ικανοποιήσει και τις ανάγκες για ασφάλεια , πράσινο και ποικίλους χώρους. 
Το παράδειγμα του «Σωτηρία» όπως και άλλων νοσοκομείων δείχνουν πως ένα νοσοκομείο μέσα στον οικιστικό ιστό , ιδιαίτερα σε μια έκταση με τα χαρακτηριστικά του Ν.Ι.Ε.Ν. μεγάλο μέρος της οποίας είναι δασική,  αποτελεί πνεύμονα ζωής για τους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι πλήρωσαν για το Ν.Ι.Ε.Ν. και δεν το χαρίζουν σε κανέναν!
Απορρίπτουμε την ανταποδοτικότητα, την πολιτική της Ε.Ε. !
Απαιτούμε σχεδιασμό και αξιοποίηση του Ν.Ι.Ε.Ν. για τις δικές μας ανάγκες :
●►Καμιά εκχώρηση γης σε επιχειρηματικά συμφέροντα
●►Να μην αλλάξει καμιά χρήση γης για την έκταση του Ν.Ι.Ε.Ν.
●►Να επαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο με Δημόσιο χαρακτήρα και με αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας, με το κράτος να χρηματοδοτεί την ανακαίνιση και τη στελέχωσή του σύμφωνα με τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες
                                                              ●►€ « » $  ▲▼◄►

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου