Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες, ενάντια σε νέα μνημόνια & αντιλαϊκά σχέδια!

Το σωματείο μας προκηρύσσει στάση εργασίας την Πέμπτη 14 του Ιούνη από τις 12:00 πμ μέχρι το τέλος ωραρίου και καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος μαζικά στο συλλαλητήριο στις 13:00 στην Ομόνοια.
Το πολυνομοσχέδιο που θα ψηφίζει εκείνη την ώρα η κυβέρνηση περιλαμβάνει νέα μέτρα φτωχοποίησης του λαού, όπως η αύξηση του ΕΝΦΙΑ για τις λαϊκές οικογένειες, το σφίξιμο της θηλιάς των πλειστηριασμών και γύρω από την πρώτη κατοικία, τις παραπέρα περικοπές στα προνοιακά επιδόματα, τις «εκκρεμότητες» στις ιδιωτικοποιήσεις στα ενεργειακά. 
Τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα που ήρθαν για να μείνουν και οι μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο που ήδη έχουν ψηφιστεί, αποδεικνύουν πως η “μεταμνημονιακή” εποχή περιλαμβάνει ό,τι και η μνημονιακή. 
Μέτρα χωρίς τέλος για το λαό, για να διασφαλιστούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. 
Η κυβέρνηση όχι μόνο διατηρεί και βαθαίνει το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, αλλά με τα διάφορα παραμύθια περί “δίκαιης ανάπτυξης”, “επιστροφής στην κανονικότητα”, “διάχυσης των οφελών της ανάπτυξης σε όλη την κοινωνία”, επιχειρεί να αφοπλίσει, να παγιδεύσει τους εργαζόμενους. 
Το νομοθετικό αντεργατικό πλαίσιο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο το μονιμοποιεί διά της «κωδικοποίησής» του, αλλά και το επεκτείνει με μέτρα για τη γενίκευση της «ευελιξίας», τη σύνδεση μισθών - παραγωγικότητας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.
Στη Τοπική Διοίκηση ο Κλεισθένης, η ηλεκτρονική αξιολόγηση, οι παιδικοί σταθμοί που κλείνουν, οι απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων, οι αιτίες που οδηγούν σε εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα, την ώρα που επιχειρείται η κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών, φανερώνουν το μέλλον που σχεδιάζουν για μας.
Η παλικαρίσια μάχη που έδωσαν οι εργάτες στο λιμάνι του Πειραιά στις προβλήτες της COSCO, η αντιμετώπισή της από το κράτος και την εργοδοσία με τη «βιομηχανία» μηνύσεων, αλλά και το ελπιδοφόρο αποτέλεσμά της, δείχνουν το δρόμο που έχουν να βαδίσουν οι εργαζόμενοι: 
Οργάνωση και διεκδίκηση κόντρα στους στόχους του κεφαλαίου, αλληλεγγύη, ενίσχυση των σωματείων, κοινή δράση με τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού.
                                                             Διεκδικούμε:
●►Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
●►Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
●►Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.
●►Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας
●►Kανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
●►Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο
●►Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας
●►Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
●►Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων
                                                                       Εκ του ΔΣ
Σωματείο Εργαζομένων                                                                                    Αριθμ Πρωτ: 31
Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης                                                                             Ημερ: 9/6/2018
                                                               ●►€ « » $  ▲▼◄►

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου