Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Η «ΕφΣυν» του ΣΥΡΙΖΑ για τις ...«Μπαγαποντιές & ηλιθιότητες» του Ριζοσπάστη!

Την περασμένη Δευτέρα δημοσιεύτηκε στην «Εφ.Συν.» άρθρο του γράφοντος για τη νέα θέση του ΚΚΕ στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ (http://www.efsyn.gr/arthro/i-nea-thesi-toy-kke-gia-onomatologiko). Χθες - δηλαδή τρεις ημέρες αργότερα- ο «Ριζοσπάστης» επιχείρησε να μας απαντήσει με τη γνωστή του τακτική: Από την πόλη έρχομαι και στην κορυφή κανέλα (https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9871933).
Ούτε λίγο ούτε πολύ θέλησε να μας πείσει πως δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη θέση του ΚΚΕ -και φυσικά καμία νέα θέση- παρά μόνο ότι στο όλο ζήτημα με το ονοματολογικό της γείτονος υπάρχει σήμερα μια νέα κατάσταση που δεν υπήρχε στο παρελθόν.
Ανταπαντήσαμε στον «Ριζοσπάστη» και αποδείξαμε με στοιχεία πως οι δικαιολογίες που επικαλείται δεν έχουν καμία βάση. 
Και τονίσαμε πως η νέα θέση του ΚΚΕ για το νεο-Μακεδονικό εξ αντικειμένου το οδηγεί στο ίδιο αποτέλεσμα που οδηγεί η πολιτική του εθνικισμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΠΓΔΜ.
Και το ΚΚΕ και οι εθνικιστές επιδιώκουν να μην υπάρξει καμία λύση στο πρόβλημα με τη γειτονική χώρα (http://www.efsyn.gr/arthro/kke-makedoniko-kai-i-skliri-alitheia)
Σήμερα ο Ριζοσπάστης μας απάντησε με ένα σχόλιο (https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9872934). 

Παρέκαμψε όλα τα ζητήματα που είχαμε θέσει κι έμεινε μόνο σε ένα, θέλοντας να μας πείσει ότι το ΚΚΕ, αυτά που λέει τώρα τα έλεγε και το 2008 όταν τότε -όπως και τώρα- η λύση του προβλήματος συνδεόταν με την ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

Γράφει το σχόλιο της εφημερίδας του ΚΚΕ:
«Παραπέμπουμε ενδεικτικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ την 1/3/2008, λίγο πριν από τη Σύνοδο: 
“Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ επίσης αποκρύπτουν ότι το ΝΑΤΟ βρίσκεται ήδη στη FYROM με τη δική τους συμφωνία και ότι το νέο κράτος - προτεκτοράτο που δημιουργείται, το Κοσσυφοπέδιο, δημιουργείται με τη συμμετοχή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων και με την αποστολή στρατού της ΕΕ. Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να αποπροσανατολιστεί. Πρέπει με την πάλη του να βάλει βέτο σε ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ”. Αυτά έλεγε τότε το ΚΚΕ, τα ίδια λέει και σήμερα. Γιατί διαμαρτύρονται λοιπόν όταν ο “Ριζοσπάστης” τούς καταλογίζει “μπαγαποντιές και ηλιθιότητες”;».

Δεν ήταν στις προθέσεις μας και κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να το αποφύγουμε. 

Αλλά αφού ο «Ριζοσπάστης» το επαναφέρει θα ψάξουμε να βρούμε ποιος είναι μπαγαμπόντης και ηλίθιος.
Και ακόμα καλύτερα ποιος κάνει μπαγαποντιές θεωρώντας όλους του άλλους ηλίθιους.
Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, της 1ης Μαρτίου του 2008, την οποία επικαλείται ο Ριζοσπάστης δεν λέει πουθενά αυτό που λέει σήμερα το ΚΚΕ ότι «δεν πρόκειται να στηρίξει καμιά συμφωνία η οποία θα ανοίγει το δρόμο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ (...)».
Αυτό ειπώθηκε μόνο εν έτει 2018. Η ανακοίνωση του 2008 ζητάει από το λαό βάλει βέτο στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. Κάτι, δηλαδή, που το ΚΚΕ το ζητάει συνεχώς και με διάφορους τρόπους από τη δεκαετία του '50.
Την τελευταία φορά που το ΚΚΕ διατύπωσε μια πλήρη, συγκεντρωμένη και ολοκληρωμένη θέση για το νεο-Μακεδονικό ήταν το 2011.
Πρόκειται για την απόφαση της ΚΕ του με τίτλο: 
«Για τις διεθνείς εξελίξεις στην περιοχή μας και στην ευρύτερη περιοχή και τις θέσεις του ΚΚΕ».
Η απόφαση αυτή λήφθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 και δημοσιεύτηκε στον Ριζοσπάστη την Κυριακή 20 Μαρτίου του ιδίου έτους (https://www.rizospastis.gr/story.do?id=6159608).
Στο σημείο 7.4 αυτής της απόφασης διαβάζουμε:
«Η θέση του ΚΚΕ για τις σχέσεις με την ΠΓΔΜ: Το ΚΚΕ, χρόνια τώρα, στη βάση αρχών και ενάντια στο κυρίαρχο ρεύμα, υποστήριξε ότι η εμμονή στην ονοματολογία ήταν και είναι επικίνδυνη και αδιέξοδη πολιτική, ότι σε μια διαπραγμάτευση για εξεύρεση κοινώς αποδεκτής λύσης, στην οποία περιλαμβάνεται με οποιονδήποτε τρόπο το όνομα Μακεδονία και όποια παράγωγα, θα πρέπει ρητά να γίνει αποδεκτό μόνο ως γεωγραφικός προσδιορισμός.
»Να μπει τέλος στην αλυτρωτική προπαγάνδα, να υπάρξει αμοιβαία αναγνώριση του απαραβίαστου των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας των δύο χωρών.
»Ταυτόχρονα θεωρούμε πως πρέπει να αναπτυχθεί ένα ισχυρό μέτωπο αντιμετώπισης της ιμπεριαλιστικής πολιτικής τού “διαίρει και βασίλευε” στα Βαλκάνια, στα πλαίσια της ανάπτυξης ενός Αντιιμπεριαλιστικού, Αντιμονοπωλιακού κινήματος κατά των αμερικανο-ΝΑΤΟικών επεμβάσεων και των αστικών τάξεων της περιοχής, με κατεύθυνση το σοσιαλισμό, γραμμή πάλης που ενσωματώνει τις ανάγκες των λαών της περιοχής και μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της εργατικής, λαϊκής πάλης».
Υπάρχει πουθενά στην απόφαση του 2011 η σημερινή θέση του ΚΚΕ ότι «ότι «δεν πρόκειται να στηρίξει καμιά συμφωνία η οποία θα ανοίγει το δρόμο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ (...)»;
Υπάρχει στην απόφαση του '11 έστω κι ένα υπονοούμενο προς αυτή την κατεύθυνση; Αν το ΚΚΕ είχε -όπως υποστηρίζει ο Ριζοσπάστης- από το 2008 τη θέση που διατυπώνει σήμερα δεν θα την συμπεριλάμβανε στην απόφαση της Κ.Ε. του του 2011;
Τελικά, ποιον επιδιώκει να εξαπατήσει ο Ριζοσπάστης και η κομματική του καθοδήγηση; Τα μέλη του κόμματος; Τους οπαδούς και τους φίλους του; Τον ελληνικό λαό; Όλους μαζί;
Νομίζουν ότι το μπορούν, πολύ περισσότερο όταν καταφεύγουν σε μπαγαποντιές και ηλιθιότητες;
                                                    Συντάκτης: Γιώργος Πετρόπουλος
                                                                             ●►€ « » $  ▲▼◄►
                                                                                         08.06.2018
                          ΠΗΓΗ://www.efsyn.gr/arthro/mpagaponties-kai-ilithiotites-toy-rizospasti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου