Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Μαίρη Διακολιού:Ο ρόλος είναι ένας

Ο δήμαρχος κ. Πατούλης, δια του αντιδημάρχου του, κ. Κόκκαλη, με περισσή ειρωνεία, την οποία αντιπαρέρχομαι ως ανούσια,  ομολόγησε ότι η Διοίκησή του δεν μπορεί να παράσχει στους Μαρουσιώτες επαρκή πρόληψη από τις πυρκαγιές, αφού παραδέχεται ότι είναι αδύνατη η αποψίλωση προ της αντιπυρικής περιόδου σε όλες τις κατοικημένες περιοχές του Δήμου μας και στο Κτήμα Καρέλλα.
Βέβαια, η αποψίλωση στου Καρέλλα έγινε τελικά, αλλά …  όχι (όχι αποκλειστικά, τουλάχιστον)  από τους «δέκα υπαλλήλους» του Δήμου Αμαρουσίου και σίγουρα έγινε μετά τη φωτιά!
Ασφαλώς λοιπόν θα εγκαλούσα την διοίκηση του Δήμου αν τυλιγόταν σε πυρκαγιές οποιαδήποτε κατοικημένη περιοχή της πόλης μας, όπως και την εγκαλώ τώρα για την έλλειψη επαρκούς πρόληψης στο Κτήμα Καρέλλα, όχι απλά επειδή εκεί ξέσπασε η πυρκαγιά, όπως διαστερεβλωμένα αναφέρει, αλλά επειδή (όπως είπα ήδη και προφανώς δεν έγινε κατανοητό;;;) τμήμα του είναι δασικό, επειδή γειτνιάζει με το Δάσος Συγγρού, το σπουδαιότερο πνεύμονα της πόλης, επειδή βρίσκεται δίπλα σε δύο σχολεία, επειδή σε αυτό βρίσκεται δημοτικός λαχανόκηπος και επειδή σχεδόν συστηματικά καίγεται τα τελευταία χρόνια. 
Οπότε, γιαυτούς τους λόγους έπρεπε ο Δήμος όχι μόνο να έχει, αλλά και να αποδεικνύει έγκαιρα κάθε χρόνο την ευαισθησία του για το σημείο. 
Δεν αρκεί να τρέχει εκεί μετά τις φωτιές.
Αυτά, δεν χρειάζεται κανείς να είναι «γεωπόνος - ειδικός σε θέματα πολιτικής προστασίας, πυροπροστασίας και στρατηγικού σχεδιασμού» για να τα καταλάβει. 
Αρκεί η απλή λογική.
Ο ρόλος μου λοιπόν, είναι ένας και μοναδικός, και πολύ τιμητικός για μένα: 
Εκείνος της Μαρουσιώτισσας, που ενδιαφέρεται για τον τόπο της, χωρίς να έχει διάθεση να υποτιμήσει ή να προσβάλλει κανέναν.
                                                                 ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ
Επειδή δε, κατανοώ ότι η μνημονιακή κρίση δεν επιτρέπει στο Δήμο να έχει όλες τις δυνατότητες που χρειάζεται, επιπλέον των έγκαιρων αποψιλώσεων, πρότεινα να ανοίξει μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για την αναβάθμιση του Καρέλλα που να ξεκινάει από τους κατοίκους και να φτάσει στο ΔΣ, γιατί πρόληψη από τις πυρκαγιές δεν είναι μόνο η αποψίλωση, αλλά και η αναβάθμιση του δημοσίου χώρου.
 Επί της προτάσεως αυτής, η Διοίκηση του Δήμου τηρεί σιγή ιχθύος…..
                                                               ●►€ « » $  ▲▼◄►

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου