Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Σύγχρονη βιβλιοθήκη απέκτησε το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου

Εγκαινιάστηκε από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη η σύγχρονη βιβλιοθήκη του 9ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης, ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από την Σχολική Επιτροπή του Δήμου Αμαρουσίου.
Τα εγκαίνια τέλεσε ο Πατέρας Δαμασκηνός από τον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων παρουσία δεκάδων γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών του σχολικού συγκροτήματος.  
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης συγκινημένος από την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου που χρηματοδοτήθηκε από τον Δήμο Αμαρουσίου, συνεχάρη την Διευθύντρια του Σχολείου κ. Μαρία Βαστάκη για το σπουδαίο έργο που επιτελεί αλλά και για την άριστη συνεργασία που έχει με την Δημοτική Αρχή και τόνισε  τη σπουδαιότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς,  υπογραμμίζοντας την ανεκτίμητη συμβολή του βιβλίου στην πνευματική εγρήγορση και στη δημιουργία ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων. 
Μεταξύ των άλλων ανέφερε πως στην εποχή της τεχνολογίας και του ψηφιακού σύμπαντος, το βιβλίο δεν έχει ηττηθεί. 

Προσαρμοσμένοι στα νέα δεδομένα, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις και εμπνεόμενοι από τη μυρωδιά του χαρτιού και του βιβλίου, ο στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε μια βιβλιοθήκη σύγχρονη και ελκυστική.
Κάθε τέτοια πρωτοβουλία επισήμανε ο κ. Πατούλης αποτελεί επένδυση στη γνώση και είναι μια ουσιαστική επένδυση για το μέλλον καθώς εμείς οι Έλληνες φέρουμε τη βαριά κληρονομιά που μας αφήνει το αρχαίο ελληνικό πνεύμα, η αρχαία ελληνική παιδεία και, βεβαίως, η μήτρα αυτή του σύγχρονου πολιτισμού μας.
Ο Δήμος Αμαρουσίου θα είναι πάντα αρωγός και συμπαραστάτης με όποιο μέσω μπορεί προκειμένου να ενισχύει τη γνώση για ένα καλύτερο αύριο της νέας γενιάς κατέληξε ο κ. Πατούλης.
Στα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης παρέστησαν η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αμαρουσίου Ελένη Βλάχου – Σταματάκη και Δημήτρης Σμυρνής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου