Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Την σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ζητούν 16 Δημοτικοί Σύμβουλοι

Θέμα; Το έργο «Βιοκλιματική Αναβάθμιση Γειτονιών του Δήμου μέσω Δημιουργίας Διαδρομής Πεζών - Ποδηλάτων»
Οι 16 Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου με αίτημα που υπογράφουν ΟΛΟΙ ζήτησαν την περασμένη Παρασκευή 2 Ιουνίου την σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα το έργο «Βιοκλιματική Αναβάθμιση Γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω Δημιουργίας Διαδρομής Πεζών - Ποδηλάτων».
Μερικές ώρες αργότερα το απόγευμα της Παρασκευής  δημοσιεύτηκε η πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του ΔΣ  την προσεχή Τρίτη 6 Ιουνίου 2017, στις 6:30 μ.μ., στο δημαρχείο της πόλης.
Από την πρόσκληση σύγκλησης προκύπτει ότι περιλαμβάνει όχι ένα, αλλά δυο θέματα σχετικά με το έργο «Βιοκλιματική Αναβάθμιση Γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω Δημιουργίας Διαδρομής Πεζών - Ποδηλάτων»  (α/α 1 & 12) .
Ο Δήμαρχος κ. Γ. Πατούλης & ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Π. Βραχνός δήλωσαν, στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ρητά ότι σε Ημερήσια διάταξη Δ.Σ. το θέμα θα συζητηθεί όταν ή λίγο πριν ολοκληρωθεί το έργο(δηλ. περί τον Απρίλιο - Μάιο 2018).
Η μεταστροφή της δημοτικής αρχής εντός τριήμερου, έχει  μετά το αίτημα των 16 Δημοτικών Συμβουλών λογική αλλά όχι  πειστική εξήγηση.
Γιατί η δημοτική  αρχή δεν υιοθέτησε το αίτημα των 16 για έκτακτη συνεδρίαση με ΜΟΝΑΔΙΚΟ θέμα το έργο «Βιοκλιματική Αναβάθμιση Γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω Δημιουργίας Διαδρομής Πεζών - Ποδηλάτων» αλλά επέλεξε να αυτοαναιρεθεί και αν αυτό είναι σύννομο με το άρθρο 67 του Ν 3852/2010 (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ), θα λυθεί στη συνεδρίαση της Τρίτης αφού 5 δημοτικοί σύμβουλοι εκ των 16 είναι δικηγόροι.
Η αναζωπύρωση της συζήτησης το τελευταίο διάστημα, για το έργο της «Βιοκλιματικής Αναβάθμισης Γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω Δημιουργίας Διαδρομής Πεζών - Ποδηλάτων», ξεκίνησε μετά τη συνέντευξη τύπουγια την Παράδοση του νέου ποδηλατόδρομου στο Μαρούσι και τη σχετική πρόσκληση που δημοσιεύτηκε. 
Ο «Σύλλογος Πολυδρόσου για την ποιότητα ζωής & τον πολιτισμό», όπως & άλλοι μετά την εκδήλωση, δημοσίευσε δελτίο τύπου με τίτλο «Η ποδηλατάδα πέρασε τα προβλήματα παραμένουν...»  με κύριο αίτημα το πότε και πως θα επιλυθούν τα  προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. 
Ο Δήμαρχος κ. Γ. Πατούλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Π. Βραχνός και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ Β. Κόκκαλης στο ΔΣ στις 30 Μαΐου 2017 δήλωσαν κατηγορηματικά ότι «Το έργο δεν έχει παραληφθεί». (σχετική ανάρτηση : H συζήτηση προ ημερησίας διάταξης για τον ποδηλατοδρόμο και τη «βιοκλιματική»...κατέληξε σε ιατρικές συμβουλές και οδηγίες !!!)
Είναι τα πράγματα έτσι ;
                                      ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:syllogospolydrosou.blogspot.gr/2017/06/16.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου