Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

«Η γυναίκα στην τέχνη» από την ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η πολιτιστική εκδήλωση με θέμα: 
«Η γυναίκα στην τέχνη» που διοργάνωσε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας στο μπαρ “BABEL Πυρήνας Τέχνης”, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσος, η αντιδήμαρχος Χαλανδρίου Έλενα Χριστούλη, η δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων Ελένη Σακισλή, η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής και τραγουδίστρια Καλλιόπη Βέττα καθώς και η Πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας Ειρήνη Αγαθοπούλου.
Η συγγραφέας-ηθοποιός Άννα Χατζησοφιά και οι ηθοποιοί Άννα Κουρή και Ελένη Φίλιππα αναφέρθηκαν στην γυναίκα στην Τέχνη λέγοντας ότι στην ουσία μιλάμε για την ιστορία πρόσληψης του κόσμου εφόσον η γυναίκα αποτελεί το κέντρο ενδιαφέροντος της καλλιτεχνικής έκφρασης της ανθρωπότητας. 

Αλλά και η γλώσσα σαν φορέας και εργαλείο έκφρασης ιδεών παραμένει αυστηρά «ανδροκεντρική» διαμορφωμένη με τρόπο που αναδεικνύει τις έμφυλες διακρίσεις και καθιστά το γυναικείο λόγο αόρατο.
Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η μεσόφωνος Μαργαρίτα Συγγενιώτου που τραγούδησε γνωστές άριες και τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκη.
Την Τετάρτη 15/3, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική πολιτική εκδήλωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας με θέμα: 
"Γυναίκα στον καιρό της κρίσης. Υπάρχει διέξοδος;" στις  19.00 στο Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων (Κισσάβου 11, Βριλήσσια) με ομιλήτριες την Όλγα Γεροβασίλη, Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης και την Μαρία Καραμεσίνη, Πανεπιστημιακός, Διοικήτρια ΟΑΕΔ. Την εκδήλωση συντονίζει η Αγγελική Παπάζογλου, αν. Συντονίστρια ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας
                                                     ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΒΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου